Frenz Of BRO LAY LOW

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan,artikel, foto dan video yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan tatapan sahaja. Ianya berdasarkan pertimbangan dan pemerhatian Penulis dan tidak mewakili mana-mana pihak. #IniBlogSaya

Monday, 2 July 2018

PAS PULA! BEKU AKAUN PAS LANGKAH AWAL WUJUDKAN NEGARA 1 PARTI...

CADANGAN pemimpin Pakatan Harapan (PH) untuk membekukan akaun bank PAS adalah satu langkah awal ke arah mewujudkan negara satu parti (one party state). Negara-negara komunis telah mengamalkan sistem ini di mana hanya satu parti iaitu parti komunis dibenarkan wujud. Sebelum ini akaun bank Umno telah dibekukan kerana dikatakan mempunyai hubungan dengan kes 1MDB.
Pada pilihan raya umum yang lepas, undi yang diperolehi PH adalah kurang dari 50 peratus. Sementara satu kajian menunjukkan tidak sampai 30 peratus pengundi Melayu mengundi PH. Undi majoriti orang Melayu dikongsi bersama oleh PAS dan Umno.
Oleh itu kedudukan sokongan kepada PH adalah tidak kukuh. Mereka yang mengundi PH terutamanya ahli-ahli Umno boleh pada bila-bila masa meninggalkan PH.
Satu jalan keluar bagi PH adalah untuk memastikan Umno dan PAS tidak wujud lagi dengan membatalkan pendaftaran parti-parti tersebut. Langkah pertama adalah dengan membekukan akaun bank mereka. Langkah seterusnya mungkin dengan merampas aset dan akhir sekali membatalkan pendaftaran.
Kerajaan PH perlu melakukannya untuk mengukuhkan kedudukan mereka. Selain dari itu kegagalan mereka menunaikan janji-janji pilihan raya bermakna perhatian rakyat perlu dialihkan. Rampasan wang tunai dan barangan berharga yang cuba dikaitkan dengan bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak telah menjadi berita utama di dalam usaha untuk menutup kegagalan menurunkan harga minyak, kegagalan menghapuskan tol, kegagalan menurunkan kos sara hidup dan kegagalan-kegagalan yang lain.
Walau bagaimanapun yang patut membimbangkan rakyat adalah sebarang usaha untuk membunuh demokrasi. Sebelum ini seorang menteri pernah mencabar ahli-ahli akademik yang tidak sehaluan dengan kerajaan PH meletakkan jawatan. Jika rakyat tidak membantah usaha-usaha ini negara, kita akan melihat Malaysia tanpa parti pembangkang atau parti-parti pembangkang yang telah "dimandulkan". Ini tidak baik untuk rakyat kerana tidak akan berlaku check and balanceatau semak dan imbang.
Dato' Iskandar A. Samad
Naib Presiden PAS
30 Jun 2018 – HARAKAHDAILY 30/6/2018 - SUMBER

4 comments:

 1. politik tembolok pondan penakut

  ReplyDelete
 2. Virus Raja Petra dah merebak...khayalan & imiginasi

  ReplyDelete
 3. kah kah kah.. ahlul pas masih bahlul seperti biasa.

  ReplyDelete
 4. BURIT DAN PELIR DAN SEKARANG TERMASUK JUBOR BER PISAH TIADA.

  BURIT DAN JUBOR MEMERLUKAN PELIR KOTE UNTUK DI SUMBAT MASUK SEHINGGA KELUAR AIR MANI, BARULAH KEPUASAN SEBENAR DI CAPAI.

  HALA DAN MASUKKAN PELIR ANDA SEKARANG KE MANA2 LOBANG BURIT ATAU LOBANG JUBOR, GOLONGAN LGBT SEDIA MENANTI..

  ReplyDelete