Frenz Of BRO LAY LOW

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Wednesday, 28 February 2018

Kripto: prinsip umum & larangan syarak sebagai asas...

Prinsip umum dan larangan syarak tetap perlu dikekalkan sebagai asas bermuamalah apabila melaksanakan transaksi berkaitan mata wang kripto.

Ahli Lembaga Pengarah Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM), Datuk Dr. Syed Othman Al-Habshi berkata, wang sewajarnya menjadi lambang dan imbangan terhadap barangan, perkhidmatan dan perlu diedarkan dengan sakasama supaya memperlihatkan kegiatan ekonomi sebenar.


“Semoga wang kripto ini tidak memerangkan umat Islam dalam spekulasi maya, percaturan nasib atau jalan mengaut keuntungan dunia semata-mata,” katanya ketika berucap dalam Persidangan Meja Bulat Mata Wang Kripto dan Sistem Kewangan Digital di sini hari ini.

Persidangan anjuran IKIM itu merupkan platform percambahan ilmu dalam kalangan profesional muslim terhadap cabaran mata wang kripto dan hala tuju sistem kewangan digital itu di Malaysia. - sumber

BRO LAY LOW: Jangan terpedaya dengan nafsu... A\Harus berhati-hati...

1 comment:

  1. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete