Frenz Of BRO LAY LOW

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Saturday, 11 February 2017

Jawab Fitnah! Tiada Menteri Letak Jawatan... Satu Lagi FITNAH pembangkang...

Tatkala keadaan politik kembali tenang seketika, muncul pula fitnah terbaharu yang menyatakan akan ada menteri letak jawatan... Isu lawak ini menjadi bualan hangat netizen... Apakan tidak, hanya kerana status di media sosial seorang pemimpin pembangkang disambut oleh jentera-jentera murahan nya yang hanya bertujuan untuk menghuru harakan keadaan...

Menyedari UMNO semakin membentuk momentum yang baik, pembangkang terus menyalakan api keresahan dan kerisauan...

Nama-nama menteri kanan dikaitkan termasuklah Timbalan Perdana Menteri... Nampak sangat puak puak pemfitnah ini tidak senang duduk dengan momentum positif UMNO/BN ini...


Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi hari ini menyifatkan dakwaan ada menteri kanan meletak jawatan sebagai satu pembohongan oleh Menteri Besar Selangor.

"Saya ingin mengesahkan bahawa tidak ada sebarang peletakan jawatan oleh mana-mana menteri kanan. Saya tahu Menteri Besar Selangor (Datuk Seri Mohamed Azmin Ali) merujuk status laman sosial beliau (kepada) Datuk Seri Anifah Aman (iaitu) Menteri Luar, telah meletak jawatan," katanya di sini hari ini.

Mengulas lanjut, Ahmad Zahid berkata Anifah ada bersama beliau di sini malam tadi sebelum Menteri Luar itu berangkat ke Brussels, Belgium hari ini atas kapasitinya selaku menteri.

"Ertinya Menteri Besar (Selangor) itu cuba membohongi rakyat terhadap (melalui) berita yang tidak benar," katanya dalam sidang media selepas merasmikan Sambutan Hari Rela ke-45 Peringkat Kebangsaan di Padang Merdeka, Kota Kinabalu.

Turut hadir Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman, menteri-menteri persekutuan dan negeri serta Ketua Pengarah Rela Zulkifli Abidin.

Menurut Ahmad Zahid, malam tadi beliau dan Anifah bersama-sama menghadiri program UMNO Sabah dan gambar beliau bersama Anifah kemudian ditularkan oleh Musa menerusi laman sosial Twitter.

Timbalan Perdana Menteri itu juga menjangkakan lebih banyak pembohongan akan dibuat seperti yang berlaku pada dua pilihan raya umum lalu.

Semalam, Mohamed Azmin memuat naik status berbentuk pertanyaan menerusi akaun Twitternya mengenai seorang menteri kanan telah meletak jawatan.
Susulan itu, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengeluarkan kenyataan menafikan dakwaan Menteri Besar Selangor tersebut selain meminta Mohamed Azmin mengemukakan nama menteri yang dimaksudkan.

-- BERNAMA

Bro: tak takut dosa fitnah ya?

1 comment:

 1. Kihkihkih.......Azmin tak sebut SIAPA, just Menteri
  Kanan. Nampaknya twitt Azmin memang betul sebab sudah
  disambut oleh Wak Jahid dengan memberi nama MENTERI
  KANAN ITU sebagai ANIFAH AMAN!!!!!!

  HAHAHAHA..............bangang bin tongong.

  ReplyDelete