Frenz Of BRO LAY LOW

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Tuesday, 24 January 2017

Kak Jat Bongkar Matlamat Sebenar DAP...

Ketua Pergerakan Wanita UMNO Tan Sri Shahrizat Abdul Jalil berkata pendedahan Tun Dr Mahathir Mohamad mengenai permintaan DAP untuk jawatan timbalan perdana menteri telah membongkar agenda dan matlamat sebenar penasihat DAP Lim Kit Siang.

Shahrizat berkata agenda dan matlamat itu adalah untuk memastikan DAP mengetuai Pakatan Harapan mengambil alih kuasa politik Melayu di Putrajaya.

"Pendedahan yang dibuat oleh Tun Dr Mahathir ini secara tidak langsung mengakui dakwaan bekas Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim bahawa Lim Kit Siang bakal pegang jawatan timbalan perdana menteri dan menteri kewangan jika pakatan menang Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU).

"Kedua-dua jawatan ini pasti akan menjadikan Lim Kit Siang lebih berkuasa daripada (Datuk Seri) Mukhriz Mahathir," kata Shahrizat dalam kenyataannya baru-baru ini.

Katanya seperti yang dinyatakan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, PRU-14 sebenarnya pertandingan antara dua kuasa besar politik di Malaysia iaitu UMNO dan DAP. Shahrizat berkata jika Barisan Nasional menang, UMNO akan terus mentadbir Putrajaya dan jika Pakatan Harapan menang, maka DAP pula akan mentadbir.

"Ternyata PRU-14 bukanlah medan untuk DAP mendahulukan rakyat tetapi merupakan alat untuk mereka menguasai politik Malaysia," katanya.

Dr Mahathir sebelum ini dilaporkan berkata DAP mahu jawatan timbalan perdana menteri sekiranya pakatan pembangkang menang PRU-14 akan datang.

Menerusi laman blognya pada Jumaat, bekas perdana menteri itu membuat pusingan U dengan memperbetulkan kenyataannya sebelum ini bahawa yang meminta jawatan berkenaan adalah MCA, bukan DAP.-sumber

No comments:

Post a Comment