Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Monday, 10 August 2015

Kerja Murahan! Isu Hujan di Program TPM di Tanah Merah di POLITIKkan Pihak Pembangkang...


850518484_2406610354783183478

Alahai! 24 jam, puak-puak pembangkang ini memang cuba mencari apa juga cara untuk menjatuhkan pemimpin-pemimpin kerajaan... Isu hujan di Tanah Merah pun dijadikan sebagai isu untuk dikaitkan dengan program yang dihadiri oleh Timbalan Perdana Menteri DS Zahid Hamidi... Apakah sehingga ke tahap ini puak-puak ini berfikir...??? Tidakkah mereka tahu konsep Rahmat Allah???

Hujan itu rahmat daripada Allah, seperti mana dalam AlQuran

وَهُوَ الَّذِي يُنَزِّلُ الْغَيْثَ مِنْ بَعْدِ مَا قَنَطُوا وَيَنْشُرُ رَحْمَتَهُ وَهُوَ الْوَلِيُّ الْحَمِيدُ
“Dan Dialah Yang menurunkan hujan sesudah mereka berputus asa dan menyebarkan rahmat-Nya. Dan Dialah Yang Maha Pelindung lagi Maha Terpuji.” (QS. Asy Syuura: 28). 

Penulis nak bertanya kepada jentera murahan pembangkang in, Apakah KAMU memang sudah tiada bahan dan idea, sehingga terpaksa menjadikan HUJAN sebagai isu POLITIK? Kelantan yang diperintah oleh PAS (puak-puak kamu) sebelum ini juga pernah beberapa kali menerima hujan sehingga menyebabkan BANJIR BESAR dan KEROSAKAN BANYAK HARTA BENDA... Kenapa puak-puak ini tak mabhu POLITIKKAN?
JOMO: Penulis bersangka baik dengan PAS Kelantan... Tapi, untuk GHB??? sudah-sudahlah dengan idea politik murahan kamu! Btw, kehadiran lebih 25 Ribu program TPM semalam memberikan signal JELAS rakyat Kelantan masih sayangkan UMNO...

1 comment:

  1. GHB tidak ada modl. parti serpihan bankrupt idea.

    ReplyDelete