Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Sunday, 9 August 2015

Hazihil Fitnah! DS Zahid Terus Jadi Sasaran Putar Belit Pembangkang... @Zahid_Hamidi

Serangan demi serangan terus digerakkan oleh pembangkang terhadap kerajaan. Ini dirasai sendiri oleh Tim Perdana Menteri yang baharu dilantik DS Zahid Hamidi. Kalau sebelum ini kenyataan beliau diada-adakan oleh pembangkang kononnya beliau akan menutup media sosial, kali ini lain pula, isu pekerja asing di negara ini...

Penulis melihat, pembangkang tidak ada apa-apa bahan untuk menyerang DS Zahid yang juga dilihat begitu lantang dan tegas terutamanya dalam memastikan soal keselamatan negara dan ketenteraman rakyat terus terjaga... Justeru, mereka dengan sedaya upaya cuba memutar belitkan apa saja kenyataan beliau bagi memastikan kredibiliti beliau dan kerajaan jatuh...

“Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti, agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu”. [Al Hujurat : 6].

Dalam ayat ini, Allah melarang hamba-hambanya yang beriman percaya kepada berita angin. Allah menyuruh kaum mukminin memastikan kebenaran berita yang sampai kepada mereka. Tidak semua berita itu benar, dan juga tidak semua berita yang disampaikan ada faktanya. Ingatlah, musuh-musuh kamu senantiasa mencari kesempatan untuk menjatuhkan kamu. Maka wajib atas kamu untuk selalu berwaspada, hingga kamu boleh kenal pasti orang yang hendak menyebarkan berita yang tidak benar.

Jomo: Diharapkan DS terus tabah dan kuat! Berjuang demi rakyat...

4 comments:

 1. Pemimpin-pemimpin Islam/Melayu juga mesti asyik SERANG ("ATTACK") dgn.a mat AGRESIF, spt. pemimimpin-pemimipin China dan Rusia yg. tidak akan BERKOMPROMI kpd. MUSUH walau di depan, ada kala bersikap DIPLOMATIK bergantung pd. keadaan!!

  Itulah strategi perang memanjang Barat/Zionis dan EJEN-EJEN depa dari puak si PENGGANAS ANTI-ISLAM/Melayu dari puaka-puaka TERORIS PENDATANG KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRHOMO-EJEN/KULI- CIA-NATO/ZIONIS-MOSSAD/FREEMASON-PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH- no 1 - sampaikan Dunia Islam yg. amat kaya minyak/gas- Thorium/Uranium (utk. pembuatan senjata NUKLEAR) boleh diJAJAH sewenangnya serta MEMBUNUH umat Islam dlm. GENOSID yg. MENINGKAT sewenangnya – termasuk untuk sindiket pemerdagangan ORGAN dan PEDOPHILIA puak KANIBAL Barat/ZIONIS-FREEMASON!!!

  Dan SERANGAN bertubi-tubi ke atas derma yg. diterima YAB PM kita bagi pihak UMNO – adalah juga kerana si puak TERORIS-TERORIS DAPBANGKAI/PKRHOMO ni sebenaqnya nak meMISKINkan UMNO, tapi biaq depa saja KAYA utk. terus berkempen dgn. apa cara pun, utk. MENUMBANGkan YB PM BUMIPUTERA Islam/Melayu, UMNO dan KERAJAAN di NEGARA ISLAM kita ini!

  Apalagi bila kita ada PU BANGANG dan BONGKAK - mana anak-anak MUDA yg. BERAPI nak jadi "CYBER WARRIORS" masa Perhimpunan Agong UMNO dulu - tapi hanya tahu nak BISING ikut rentak MUSUH dan asyik MENGHINA jenerasi yg. lebih TUA dlm. UMNO; yg. sebenaqnya buat lebih banyak buat kerja keras dari cakap-tak-serupa-bikin dari si MUDA BIADAP!

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
 2. PEMBETULAN:

  Pemimpin-pemimpin Islam/Melayu juga mesti asyik SERANG ("ATTACK") dgn. amat AGRESIF, spt. pemimimpin-pemimipin China dan Rusia yg. tidak akan BERKOMPROMI kpd. MUSUH - walau di depan, ada kala TERPAKSA bersikap DIPLOMATIK bergantung pd. keadaan!!

  Itulah strategi perang memanjang Barat/Zionis dan EJEN-EJEN depa dari puak si PENGGANAS ANTI-ISLAM/Melayu dari puaka-puaka TERORIS PENDATANG KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRHOMO-EJEN/KULI-CIA-NATO/ZIONIS-MOSSAD/FREEMASON-PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH- no 1 - sampaikan Dunia Islam yg. amat kaya minyak/gas- Thorium/Uranium (utk. pembuatan senjata NUKLEAR) boleh diJAJAH sewenangnya serta MEMBUNUH umat Islam dlm. GENOSID yg. MENINGKAT sewenangnya – termasuk untuk sindiket pemerdagangan ORGAN dan PEDOPHILIA puak KANIBAL Barat/ZIONIS-FREEMASON!!!

  Dan SERANGAN bertubi-tubi ke atas derma yg. diterima YAB PM kita bagi pihak UMNO – adalah juga kerana si puak TERORIS-TERORIS DAPBANGKAI/PKRHOMO ni sebenaqnya nak meMISKINkan UMNO, tapi biaq depa saja KAYA utk. terus berkempen dgn. apa cara pun, utk. MENUMBANGkan YB PM BUMIPUTERA Islam/Melayu, UMNO dan KERAJAAN di NEGARA ISLAM kita ini; terutamanya utk. pilihanraya akan dtg!

  Apalagi bila kita ada PU BANGANG dan BONGKAK - mana anak-anak MUDA yg. BERAPI nak jadi "CYBER WARRIORS" masa Perhimpunan Agong UMNO dulu - tapi hanya tahu nak BISING ikut rentak MUSUH dan asyik MENGHINA jenerasi yg. lebih TUA dlm. UMNO; yg. sebenaqnya buat lebih banyak buat kerja keras dari cakap-tak-serupa-bikin mcm. si MUDA BIADAP!

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
 3. Aku gembira betul dengaq ucapan sungguh BERAPI dari YB DS Tengku Adnan MEMPERTAHANkan YAB PM dan UMNO kita semalam! SYUKUR ALHAMDULILLAH!

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
 4. Lihat artikel BERNAS ini di atas KEGAGALAN pucuk pimipinan PU dlm. strategi "CYBER WARRIORS"dlm. UMNO ni (tapi PU ni hanya tahu asyik nak KUTUK jenerasi TUA dlm UMNO memanjang) - lihat di http://thekl-chronicle.blogspot.com/2015/08/presiden-najibrazak-baru-sedar-bahawa.html:

  Monday, August 10, 2015

  PRESIDEN @NajibRazak BARU SEDAR BAHAWA PARTI UMNO KEMBALI KETINGGALAN DALAM PERANG SIBER?

  ....Presiden dilihat mula mengakui bahawa UMNO kembali ketinggalan dalam landskap perang siber sebaik selesai PRU13.

  6. Bagi penulis, segala teguran yang dibuat oleh Presiden jelas membuktikan kegagalan peranan Biro Media Sosial yang diwujudkan oleh UMNO ketika ini.

  7. Berbeza sebelum PRU13, di mana UMNO dilihat dapat menyaingi fitnah pembangkang kerana peranan yang dimainkan Unit Media Baru (UMB) di bawah Tun Faisal Abd Aziz.

  8. Penulis bukan menafikan sumbangan unit siber lain selain UMB, memang diakui wujud beberapa pasukan siber pro UMNO namun ia bukan pasukan rasmi parti sebagaimana UMB yang diwujudkan oleh Pemuda UMNO Malaysia.

  9. Ketika itu, landskap perang siber UMNO dilihat berjaya meletakkan UMNO sebaris pembangkang kerana peranan UMB yang bergerak melalui platform media sosial serta lapangan.

  10. Malah, kebolehan Pengerusi UMB, Tun Faisal Aziz berforum dalam program TV dan Radio memperlihatkan satu keseimbangan dalam perang siber.

  11. Kini UMNO ketinggalan di media sosial dan landskap politik perang siber kerana masih tiada pasukan yang mampu bergerak dengan efisyen sebagaimana dibuat oleh Unit Media Baru (UMB) sebelum PRU13.

  12. Suka atau tidak UMNO harus akui UMB satu pasukan yang baik pernah ada dalam UMNO kerana UMB lahir ketika ahli UMNO dianggap buta media sosial.

  13. UMNO perlu akui beberapa pelopor yang membantu UMNO berperang percuma di FB merupakan bloggers yang pernah bernaung di bawah UMB.

  14. Pemimpin UMNO kena akui bahawa pucuk pemimpin tertinggi mempersia-siakan kebolehan bekas anggota UMB dari empat buah negeri.

  15. Suka atau tidak sehingga kini Biro Media Sosial di bawah Pemuda dan Puteri UMNO gagal berfungsi kerana dipimpin oleh Exco yang tidak mempunyai ilmu perang siber.

  16. Suka atau tidak YAB Presiden harus akui bahawa Jabatan Media Sosial UMNO wajib ditubuhkan dan dipimpin oleh individu yang benar-benar layak.

  RUJUK : UMB BUKAN PASUKAN 10 ORANG BLOGGERS!

  http://tunfaisal.blogspot.com/2013/06/unitmediabaru-umb-bukan-pasukan-10.html?m=1

  RUJUK : UMB IS THE MOST EFFICIENT!

  http://justread-whatever.blogspot.com/2012/07/tun-faisals-umb-is-most-efficient.html?m=1

  Artikel diatas ditulis oleh sahabat Yuseri Yusoff (YY)

  ReplyDelete