Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Sunday, 30 August 2015

#Bersih4 : Puak Chauvinis Jadikan Pemimpin Melayu Bahan Untuk DIPIJAK-PIJAK...?

Keputusan PAS untuk tidak menyertai bersih 4.0 menjadikan Bersih 4.0 hanyalah sebagai perhimpunan bangsa cina Malaysia yang terbesar... Ini juga secara tidak langsung memberi signal jelas sekutu kuat mereka; GHB lemah dan lesu kerana gagal menarik orang melayu bersama mereka...

Ramai dikalangan orang cina yang hadir sedar akan sambutan yang sangat hambar daripada orang Melayu, sehingga difahamkan, mereka  terpaksa berkempen untuk menarik lagi ramai orang Melayu menyertai mereka... Namun mereka tetap gagal!

PELIKNYA lagi! Himpunan ini juga dijadikan medan kepada orang-orang cina yang hadir untuk menghentam pemimpin tertinggi 2 parti melayu terbesar di negara ini...

Apakah ini yang sebenarnya mereka mahukan...? Apakah segelintir orang melayu yang masih bersama mereka tidak sedar? Tepuk dada tanya iman...

Jomo: sekarang mereka terus menerus berjuang untuk jatuhkan pemimpin melayu... kepada Orang Melayu: Jangan pernah lupa sejarah! Pertahankanlah apa yang kita ada sebelum menyesal dikemudian hari...

8 comments:

 1. Bodoh! Bodoh! Bodoh! Melayu memang bodoh. Melayu bodoh yg aku maksudkan ialah melayu yang bodoh bangang sehingga lupa mereka dipergunakan untuk membunuh bangsa sendiri. Sedikit lemparan duit dan makanan, mereka boleh bertukar jadi anjing yg menyalak bagi pihak cauvanis...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

   Delete
 2. Begitulah sikap cina dap bila tak boleh dipergunakan mereka akan bertindak balas dgn menghina org melayu. Orang melayu kena bangkit bersatu bila timbul isu pasal melayu terutama di Penang. Rumah2 Kampung melayu yg nak dirobohkan dipertahankan hak melayu. Kalau mereka blh melanggar undang2 org melayu juga kena berani. Roboh boleh tapi bayar pampasan yg sepatutnya.

  ReplyDelete
 3. Melayu nak bersatu macam mana... ketua pertubuhan melayu terbesar dok kerja sokong cina.... sebab tu cina naik tocang.

  Masalahnya melayu dok pi sokong melayu sorang tu.

  ReplyDelete
 4. itulah agenda DAP nak perintah Msia. Semua hak melayu akan dihapuskan.. Jelas BERSIH 4 cina DAp & penyokong2 keluar berdemo kali ini memberi mesej yang cina2 musibat ni berkuasa. Dgn Umno BN agak lemah sekarang ini gara2 kau Najib da PAS sudah berpecah., DAP musibat amat yakin mereka akan tawan Putrajaya.

  Najib kau tak payah kasi muka lagi, 95% cina tak akan undi BN, bukan saja kasi cash, kau kasi bintang & bulan, cina2 ini tetap akan undi DAP.

  Orang melayu macam Mat Sabut, Khalid Samat, si janggut putih dan sewaktu dgnnya memang sudah jadi barua cina..

  ReplyDelete
 5. Blogger Haramjaddah Pukimak Din Tyrtle, OutSyed The Box, Kadir Jasin, Zamkata, apanama, putra merdeka, Celah Gelegar, The Sense Credibility and Accountability, Jelapang, KZO. Sungai Rapat Online.

  Mulai hari ini Blogger Banggang, Bahalul, Pukimak waiima Haramjaddah nie semua BoLEH Declare Blog masing2 sebagai Blog Macai Mahathir Mudah Lupa a.k.a. Nyanyok, seterusnya letakkan diri masing-masing sebaris dengan Blog Pembangkang pro Pakatan Rakyat.

  Ini kerana Blogger Banggang ini terlalu mendokong Mahathir Mamakkuty yang secara terang-terangan menyokong apa jua agenda CINA DAPIGS.

  Blogger Banggang ini, JANGANLAH KAMU SEBUT ATAU MENULIS TENTANG PERJUANGAN ORANG MELAYU LAGi.

  Kamu semua adalah Mamak Haramjaddah yg baru kenal keyboard. Selamat Maju Jaya dengan tugasan Baru Menaikkan Bangsa Cina di tanah Melayu ini.

  Sesungguhnya Kamu semua lebih HINA drp Kelab Greenboc, MSO, Anak Sungai Derhaka, MSO, Ameno World, Omak Kau, Aspan Alias, Shahbuddin, Tranungkite Online, Bloglist, Kedahlanie.info. Blogger Pro Pakatan Rakyat walau macammana pon keadaan kedudukan Parti PAS, DAP, PKR, tapi mereka tetap mendokong dasar kepartian mereka, menulis menenangkan ahli, menguatkan saf parti.

  Kecuali Blog Tranungkite yang cenderong pd PAS, Omakkau yg menuju kearah keadilan sejati, Manjung Mari tetap PAS di hati.

  Blogger Banggang, tukar LOGO sokong Mahathir yang Sokong Cina, takut kalau Bisness Cina Bangkrap, takut Cina hilang kuasa ekonomi.

  Blogger lain teruskan kerja, blogger pakatan kerja pakatan, blogger pro kerajaan teruskan kerja murni anda. suatu hari rakyat akan sedar, siapa Mahazalim, Mahacelaka, MahaFiraun Mahathir Mamakkutty.

  ReplyDelete
 6. Selama ni kaum cina bermegah dengan takburnya mendominasi ekonomi tanah malaysia kerana kaum melayu banyak ketinggalan segalanya... Melayu tanpa disedari menyumbang kepada cina malaysia bertambah kaya dengan membeli barangan mereka menyokong perniagaan kaum cina dengan berurusniaga sama mereka dengan ikhlasnya..i.e..construction, supermarket, ternakan dan etc...etc Tapi sekarang Melayu sudah ada barangan sendiri , construction sendiri, perniagaan sendiri... maka ayuhlah beramai2 kita sokong buatan melayu, buatan Islam Apa ada anda nampak kaum cina membeli barangan orang Melayu atau barangan ISLAM...??? Jangan harap mereka nak sokong barangan kita !!!

  ReplyDelete
 7. Selama ni kaum cina bermegah dengan takburnya mendominasi ekonomi tanah malaysia kerana kaum melayu banyak ketinggalan segalanya... Melayu tanpa disedari menyumbang kepada cina malaysia bertambah kaya dengan membeli barangan mereka menyokong perniagaan kaum cina dengan berurusniaga sama mereka dengan ikhlasnya..i.e..construction, supermarket, ternakan dan etc...etc Tapi sekarang Melayu sudah ada barangan sendiri , construction sendiri, perniagaan sendiri... maka ayuhlah beramai2 kita sokong buatan melayu, buatan Islam Apa ada anda nampak kaum cina membeli barangan orang Melayu atau barangan ISLAM...??? Jangan harap mereka nak sokong barangan kita !!!

  ReplyDelete