Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Monday, 18 May 2015

Melayu Penang Semakin Tertindas...?

Alahai...

Melayu Penang masih tak sedarkan diri... Kos pemilikan rumah semakin meningkat tinggi, pendapatan masih rendah, pemerintah pula seakan-akan tidak mempedulikan mereka...

Kasihan! Nak buat macamana itu pilihan mereka...

3 comments:

 1. Melayu bersedia untuk ditindas sebab itu mereka berpecah-belah & menanam kebencian sesama sendiri atas isu yg tidak membawa kebaikan malah merugikan.

  Fakta : "Penduduk Pulau Pinang adalah 684700-Cina dan 684500-Melayu. Apabila Cina dan Melayu hampir sama bilangannya, maka masyarakat Cina akan mendominasinya".

  Sepatutnya jika mereka lebih ramai pun Melayu masih boleh mendominasinya. Jadilah Melayu yg bijaksana.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bukan salah pengundi. Lantaran terkesima dengan ceramah politik pakatan rakyat, mungkin dengan 'beri' undi dan peluang kepada DAP, PAS dan PKR...... kehidupan harian mereka khususnya orang melayu akan lebih sejahtera dan terjamin. Hakikat sebenarnya DAP yang menguasai P.Pinang semakin arrogant dan mengabaikan komuniti melayu tentang keperluan hidup berumah yang sememangnya kerajaan negeri mengutamakan nilai kormesial dari tanggung jawab sosial terhadap pembinaan rumah mampu milik.

   Delete