Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan untuk bacaan, berdasarkan pertimbangan Autor. #Berjuang

Sunday, 26 April 2015

Ustaz Hadi Gambarkan Tak Menang di Permatang Pauh Pun Tidak Jadi Masalah...?

Selepas beliau dikecam oleh budak-budak DAP kerana kegagalan beliau hadir ke proses penamaan calon, ia seperti perkara yang telah diduga... kem-kem Mat sabu pula lantang menyatakan bahawa PAS akan membantu PKR bagi kempen di Permatang Pauh... Tapi jika presiden berdiam diri kenapa yang lain perlu beriya-iya untuk berkempen...?

Isu hudu yang sangat ditentang oleh DAP dan PKR dan kecaman terhadap beliau sendiri menjadi menyebab utama kenapa Ustaz Hadi Awang sejuk hati untuk bersama DAP dan PKR... Jika sebelum ini senang, sebab kalau ada berlaku pertelingkahan antara mereka Anwar ada sebagai pendamai...

Umum mengetahui PAS dan DAP tidak pernah sebulu dalam perjuangan Politik... Namun disebabkan Anwar mereka bersama... kini?

Hadi Beri "Signal": Tak Menang Pun Tak Apa, Asal Malaysia "Selamat" #PRKPermatangPauh

ALOR SETAR - Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang seolah memberi signal kepada seluruh pemimpin dan penyokong PAS di Permatang Pauh bahawa tidak mengapa jika kalah pilihan raya kerana pada beliau yang paling penting ialah Malaysia perlu "selamat".

Menurut Abdul Hadi, bagi PAS sama ada menang atau kalah tidak pernah menjadi masalah kerana sejarah tradisi perjuangan parti itu sebelum ini adalah berjuang sepanjang masa demi Islam dan bukannya untuk menang kuasa politik.

"Tidak menjadi masalah kepada PAS sekiranya kalah di dalam pilihan raya asalkan negara Malaysia berada dalam keadaan selamat," katanya yang seolah membayangkan "arahan tersirat di sebalik yang tersurat" baru-baru ini.

Bagaimanapun, Presiden PAS itu tidak menyebut tentang pihak yang dikatakan "menyelamatkan negara" itu jika Pakatan Rakyat tewas di Pilihanraya Kecik (PRK) Parlimen Permatang Pauh atau Rompin.

Beliau dilaporkan berkata demikian sebagai mengulas tentang pihak dalam Pakatan Rakyat terutama DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) ke atas rancangan PAS melaksanakan hudud di sebuah forum di Shah Alam.

Jelas Abdul Hadi lagi, pimpinan PAS telah buat kesimpulan berhubung isu tersebut dan mendapati pihak dalam Pakatan Rakyat yang membantah perlaksaan hudud yang dibentang parti itu sebelum ini adalah hanya kerana takut akan hilang undi.

"PAS memperkenalkan hudud kerana mahu melihat negara ini selamat dari gejala jenayah yang semakin berleluasa.

"Tidak menang dalam pilihan raya pun tak apa janji Malaysia selamat. Kita mahu negara selamat. Selamatkan negara dahulu,” katanya.

www.kedahnews.com/2015/04/hadi-beri-signal-tak-menang-pun-tak-apa.html?m=1

Jomo: cukup-cukuplah... biar BN pula tadbir Permatang Pauh!

2 comments:

  1. Adi nnpk menang pencalonan yg banyak di setiap bahagian pas.....tapi srmasa pemilihan di pusat nnti pencalonan bukan kayu ukur kemrnangan......dapat pencalonan 2 undi dibahgian dah layakuyk jadi calon
    Perwakilan cuma 2000 org lrbih ssja.....puak anwarinas...syiah...dan anjing dap akan all out rasuah prrwakilan.....puak anwarinas dan dap ni memang terror rasuah perwakilan....ingat Adi kedudukkan kamo belum selamat....sistem yg masih diguna pakai oleh umno dulu.....tak up to date lansung pas nih.....

    ReplyDelete
  2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete