Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Tuesday, 17 February 2015

Tiada Sebab Lagi Harga Barang Tak Boleh Turun! cc @IsmailSabri60

Image result for turunkan harga barang

Dalam keadaan harga minyak semakin menurun, tiada lagi alasan harga barang naik... Kalau sebelum ini hampir kesemua peniaga memberi alasan harga minyak naik, jadi mereka terpaksa menaikkan harga barang... Alasan kononnya kos pengangkutan juga naik... Sekarang macamana?

tapi hairan ada juga peniaga tidak berhati perut ini terus menerus menaikkan harga barang... Jtak perlu lagi beralasan, HARGA BARANG MESTI DITURUNKAN! Semua perkara yang kononnya sebelum ini ada sangkut paut dengan harga minyak/bahan api mesti diturunkan SEGERA!!!

Janganlah sampai kami blogger-blogger ini turun padang dan senaraikan kedai-kedai yang jenis keras kepala ini... Nanti korang punya perniagaan dapat presepsi buruk dan rugi... Berhati perutlah sedikit! Jangan ingat MAU UNTUNG MANYAK SAJA!!!

Tiada lagi alasan untuk peniaga tidak mengurangkan harga barang berikutan penurunan tarif elektrik berkuat kuasa 1 Mac ini, kata Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob. 

"...harga minyak turun sebanyak tiga kali dan terkini tarif elektrik pula, jadi tidak ada alasan untuk peniaga tidak turunkan harga barang. "Pengguna mesti desak peniaga turunkan harga. Bila saya kata guna kuasa pengguna, bukanlah boikot semata-mata tapi buat pilihan alternatif," katanya selepas melawat Projek Perintis Cili Fertigasi kelolaan Yayasan Gerakan Tindakan Afirmatif Baharu (NAAM) di Taman Maluri di Kuala Lumpur, hari ini....sumber

JOMO: Ismail Sabri nampak kehadapan dalam isu ini... Mungkin beliau sudah buka Mata ini Pengguna dan beri pengajaran ini Peniaga!
No comments:

Post a Comment