Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Tuesday, 27 January 2015

LIM KIT SIANG BANTAI HAJI HADI...? Si Cina ini Mandulkan KEBEBASAN Bersuara...?


KUALA LUMPUR – Penasihat DAP, Lim Kit Siang dilihat menyebelahi anaknya dan mendakwa Presiden PAS, Datuk Seri Hadi Awang telah membuat satu kesilapan yang besar dengan membantah pilihanraya PBT yang disuarakan Lim Guan Eng.

Menyindir Presiden PAS, Kit Siang mengatakan bahawa Abdul Hadi merupakan individu pertama yang mendakwa pilihanraya PBT mampu mencetus tragedi 13 Mei 1969 berulang sekali lagi.

“Buat pertama kali ada orang mendakwa pelaksanaan pilihan raya pihak berkuasa tempatan (PBT) boleh mengundang tragedi 13 Mei,” kata Penasihat DAP, Lim Kit Siang.

Bapa kepada Ketua Menteri Pulau Pinang itu juga mengatakan bahawa pendirian Abdul Hadi itu akan menyebabkan Barisan Nasional selaku kerajaan akan menghalang perlaksanaan pilihanraya PBT  di negara ini.

“Kenyataan Abdul Hadi ini telah membuka jalan kepada pemimpin Barisan Nasional (BN) untuk menghalang pilihan raya PBT daripada diadakan,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.-rujuk

Aku nak tanya orang-orang PAS ini, setelah berapa banyak perkara DAP lakukan kepada parti kamu dan kepada Presiden kamu, apakah pendirian kamu hanya tunggu dan lihat...?

Apakah kamu senang melihat Presiden kamu dipermainkan? Atau memang kamu ada gerakan untuk menjatuhkan Haji Hadi dan menggantikannya dengan pemimpin PAS yang pro DAP...?

Aku nak tanya DAP, apakah ini dikatakan kebebasan bersuara...?

3 comments:

  1. PAS = Parti Amat Sial

    ReplyDelete
  2. Cina Kominis Mata Sepet Chee Bai ni semakin Besar Kepala Hasil dari kecelaruan Bangsa Melayu/Bumi itu sendiri!!

    ReplyDelete
  3. SENAG CITE ORG MELAYU NI MEMANG BODOH...........................

    ReplyDelete