Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Wednesday, 28 January 2015

DAP Guna Akhbar CINA Serang PAS Kelantan...?


China Press; 27 Januari 2015
Lim Guan Eng mengkritik kerajaan PAS Kelantan sebagai sebuah kerajaan negeri yang lemah dan gagal melaksanakan tanggungjawabnya semasa bencana banjir melanda Kelantan pada penghujung tahun lalu.
"Semasa banjir besar, keadaan yang berlaku seolah-olah tiada kerajaan negeri yang ujud di Kelantan. Kerajaan yang ada hanya lepas tangan dan tidak tahu melakukan apa-apa untuk menyelamatkan mangsa-mangsa banjir," kata Guan Eng.
Menurut Lim lagi, walaupun kerajaan PAS Kelantan selama ini terkenal dengan pentadbiran yang bersih (tidak korup) tetapi mereka juga harus menjadi kerajaan yang boleh memberi khidmat kepada rakyat.
"Sekiranya PAS Kelantan tidak tahu menjalankan tanggungjawabnya sebagai sebuah kerajaan negeri, adalah lebih baik mereka tidak menjadi kerajaan negeri di Kelantan," tambah Guan Eng.
JOMO: Semakin hari semakin menjadi-jadi puak-puak Chauvinis ini... Cuba korang tanya BN, mana negeri di bawah pemerintahan BN serang sesama sendiri... Pernah dengar Sarawak KUTUK Perak...? Tapi, yang terjadi di bawah PR adalah benar-benar berlaku...

Kasihan Orang PAS, Parti yang telah lama bertapak, lagi hebat dari DAP, tetapi akhirnya DAP yang jadi Ketua mereka....

lanjut bacadi sini

No comments:

Post a Comment