Frenz Of BRO LAY LOW

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Saturday, 29 November 2014

KERIS 2314 BAKAL BANTU UMNO! @NajibRazak @Zahid_Hamidi @khairykj @mohdshafieapdal

Ucapan penggulungan UMNO kali ini begitu menarik... dari Ketua Puteri hingga ke Presiden, perkara paling penting adalah jangan ada pengkhianat dalam UMNO dan semarakkan perjuangan UMNO...

Saya nak sentuh sedikit mengenai KERIS2314 yang dibentangkan oleh FS Zahid Hamidi... Perkara baru yang menarik yang bakal menyemarakkan perjuangan dikalangan ahli UMNO...

KUALA LUMPUR: UMNO hari ini mengumumkan pengenalan modul latihan baru dikenali ‘KERIS 2314′ bagi melahirkan Jil UMNO atau pelapis kepemimpinan selain persediaan dalam mendepani Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, berkata modul itu bukanlah satu pilihan tetapi senjata serta kewajipan yang perlu dilaksana ahli parti terutama dalam menangkis onar pembangkang.

Katanya, angka 23 dalam ‘KERIS 2314′ itu membawa maksud sasaran Barisan Nasional (BN) untuk menebus kembali jumlah kerusi dua pertiga di Dewan Rakyat selepas gagal memperolehnya pada dua PRU sebelum ini, sementara angka 14 pula merujuk kepada PRU-14.

“Kami menjanjikan modul latihan UMNO kali ini, adalah sesuatu yang baharu dan segar. Saudara dan saudari tidak akan pulang dengan tangan kosong selepas menghadiri kursus ini,” katanya ketika berucap pada penggulungan Perhimpunan Agung UMNO 2014, di sini, sebentar tadi.

Ahmad Zahid berkata, akronim KERIS itu pula membawa maksud Karisma, Ehsan, Rasional, Iltizam serta Setia.

Article source: http://www.bharian.com.my/node/20526

Jomo: Seronok juga kalau pucuk pimpinan tertinggi wajib hadir program ini! Terbaik.

4 comments:

 1. 1. Apa yang perlu UMNO lakukan mula2 sekali ialah pastikan semua ahli-ahli mereka berdaftar sebagai pengundi dan pergi mengundi semasa PRU14.

  2. Pastikan semua orang2 Melayu (yang layak) berdaftar sebagai pengundi. Satu cara ialah dengan mengadakan automatic registeration. Iaitu apabila berusia 21 tahun semua rakyat Malaysia dimasukkan sebagai pengundi berdaftar secara automatik berdasarkan alamat pada kad pengenalan untuk kawasan DUN atau Parlimen. Orang2 Melayu ni memang malas. Bila dah terlepas baru ternganga. Tak seperti orang Cina, awal2 lagi dah register. Kenapa Najib lembab sangat masih teragak-agak. Indonesia yang mundur pun dah mengadakan automatic registeration.

  3. Pemuda/puteri UMNO yang terpelajar masuk dalam media social seperti blog pembangkang, whatsapp group, facebook, twitter, instagram dan sebagainya. Hentam mereka secara ilmiah seperti kes blog pakatan bodoh yang buat kira-kira harga petrol menggunakan harga minyak petroleum mentah. Dalam whatsapp group/facebook/twitter tak ramai penyokong kerajaan bersuara. Bila ditanya mengapa? Malas lah bergaduh kata mereka. Sekarang adalah masanya untuk kita berperang seperti kata blogger Helen Ang.

  4. Jangan ada lagi kes-kes rasuah yang melibatkan orang2 UMNO tak kira sebagai ahli politik ataupun yang berjawatan dalam kerajaan.

  5. Pastikan projek2 kerajaan termasuk projek mega diaward kepada kontraktor bumiputra. Susah sangat lah sekarang ni kontraktor bumiputra nak dapat projek, semuanya disubkan kepada kontraktor Cina. GLC-GLC juga lebih gemar award projek kat Cina sebab ada kang taw. Harap UMNO dapat control kakitangan kerajaan dan GLC yang gemar makan rasuah.

  6. Kalau kelima-Iima perkara di atas dilaksanakan, In Shaa Allah BN akan menang PRU14.

  ReplyDelete
 2. SYUKUR ALHAMDULILLAH dgn. KEBERANIAN YAB DS DR. Ahmad Zahid Hamidi ini!

  Pasti MENGAMUK si PENDATANG KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM dengaq perjuangan KERIS - padan muka; PI BERAMBOS dari TANAH MELAYU ISLAM, pusaka nenek moyang kami ini kalau tak suka! JANGAN lagi kita APOLEGETIK atas PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA islam/Melayu kita ini - yg. telah begitu lama MENDERITA, diperlakukan spt. PENGEMIS (di'BANGSAT'kan/di'CELAKA'kan) di bumi sendiri oleh PENDATANG KAPIRDAJAL RASIS!

  Nenek TUA Sambal Petai.

  ReplyDelete
 3. Yg. amat PENTINGnya, secara PRAKTIK, dan dgn. SEGERA ialah supaya Majlis Raja-Raja mengambil alih tugas MEMPERTAHANkan/MENGENDALI Tanah Rizab Melayu kita, Bahasa Arab/Jawi dan Rejimen Askar Melayu diRaja kita, serta Kesultanan Islam/Melayu dikembalikan KUASA EKSEKUTIF memberikan KERAKYATAN; yg. telah diRAMPAS sewenangnya oleh PENJAJAH British/ZIONIS-KEPARAT. Kerana, kenapa sbg. NEGARA ISLAM, kita ni punyalah TAKUT nak beri KERAKYATAN pd. pelarian Islam Rohingya, Palestin, Syria, Iraq dsbnya?! Dan lihatlah nasib malang kes anak-anak pelarian Rohingya yang saudara se Islam kita tapi tidak di perlakukan dengan adil di negara Islam kita ini; contohnya untuk ke sekolah - lihat di http://202.190.126.82/utusan/Bicara_Agama/20140305/ba_03/Sinar-buat-kanak-kanak-Rohingya , Sinar buat kanak-kanak Rohingya, Oleh MOHD. SHAH CHE AHMAD, ARKIB : 05/03/2014!

  Lagipun, bayangkanlah kalau si DAPBANGKAI dpt. kuasa kat Putrajaya (Na’uzubillah) – mungkin akan memberi kerakyatan pd. BERJUTA Pendatang Kapir ; maka HANCOQlah NEGARA ISLAM kita ni! Tengok sajalah S’pura dan ISrael (yg. juga sebahagian dari NATO) yg. mengamalkan "demokrasi/hak asasi"-PENIPU si Barat/Zionis tu - di mana kaum PENDATANG KAPIR; dibawa masuk BERJUTA, utk. MENGURANGkan jumlah BUMIPUTERA Islam; maka si PENDATANG/PENJAJAH KAPIRDAJAL terus MENANG dan selamanya dpt. MENGUASAI bumi BUMIPUTERA Islam tersebut!

  Lihat bagaimana undg-undg terbaru yg. menjadikan ISreal sbg. negara Yahudi dgn. MENGHAPUSkan hak BUMIPUTERA Palestin/Arab termasuk Bahasa Arab walaupun sbg. bahasa kedua; dan mana-mana Yahudi dari seluruh dunia boleh menjadi rakyat ISrael - di akhbar (pro-Zionis) http://www.theguardian.com/world/2014/nov/23/israeli-cabinet-approves-bill-defining-nation-state-jewish-people , Israeli cabinet approves legislation defining nation-state of Jewish people, Peter Beaumont in Jerusalem The Guardian, 23 November 2014!

  Dan lihat artikel yg. sungguh BERNAS ini juga membuktikan begitu jelasnya PENGIKTIRAFAN pelansongan kuasa EKSEKUTIF Raja/Sultan Melayu (Executive Monarchy - walau tidak mutlak) dari semasa PENJAJAHAN British-ZIONIS pun; hingga semasa Perlembagaan Persekutuan digubal, bukan sekadar “Hiasan/Simbol Adat“ (Ceremonial Monarchy), terutamanya dlm. MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya – lihat artikel BERNAS dari Yang Berbahagia Dato’ Haji Mahmad Naser Disa dari Yayasan Murni Aqidah – di https://akarimomar.wordpress.com/tag/perlembagaan-persekutuan/ , Hijrah Minda: Agenda Transformasi Islam , Haji Mahamad Naser bin Disa[1], 7 April, 2012!

  Nenek TUA Sambal Petai.

  ReplyDelete