Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Saturday, 4 October 2014

Harimau Tua Ke Sg Buloh...?

Baca tulisan Zulkifli Nordin...bagus direnung... Salam 2 all.

Saya mengenali Anwar & & pmbkg ini lebih 12 tahun. Saya duduk dlm inner circle dia dan insyallah boleh baca gerak fikir dia.

Anwar tahu 29 Okt dia akn naik landrover polis ke Sg Buloh. Dia sdg mencari2 isu utk menimbulkan kebencian rkyt trhdp PM & UMNO/BN dan dia sbg hero.

Dia dh sangkut sbb kesan perbalahan isu MB Sgor & PAS-DAP! Dia dh ada Krjn Sgor, dia dh ada dana berbillion, tp xde isu.

Tiba2 para penasihat & pakar strategi PM memberi dia talian hayat dgn isu kenaikan minyak.

Saya cukup yakin pmbkg akn mnggunakan semaksimum mgkn isu ini sbg built up kpd 29 Okt utk memburuk & memperlekeh PM.

1. Mrk akan beri label - Black 29!

2. Anwar & pmbkg akan guna sidang Parlm mulai mnggu dpn utk hentam PM semaksimum mgkn. Nanti mrk akan spin Anwar pasti dipenjara utk menutup mulut dia memprjuangkn nsb rkyt yg dizalimi BN;

3. Mrk akn mula atur demo kecil2an mulai mnggu ini utk built up;

4. Hari PM bentang bajet, mrk akan atur demo dpn Parlm utk malukan PM;

5. Masa PM nak bentang bajet, MP pmbkg akn pasang kain rentang & placard kutuk PM. Mrk akan buat kecoh. Ini akn disiar di CNN, BBC, Aljazeera. TV Sgor akn pancarkn secara langsung melalui internet TV;

6. Akhbr SlangorKu akan disebar sebanyak mungkin di seluruh Masjid & surau serta tempat2 awam memainkan isu petrol ini, disamping Red Bean Army & para cybertroopers pmbkg akan serang PM habis2an;

7. Saya tidak akn trkejut kalau MP pmbkg stage walk out masa PM bentang bajet;

8. DUN Sgor dbawah MB baru akan panggil sidang khas DUN mengutuk & menolak kenaikan harga petrol ini;

9. Setelah proses pembencian ini berlaku, mrk akn atur demo besar2an pd hari Jmt 24 Okt atau Sabtu 25 Okt di Dataran Merdeka, kemudian bergerak ramai2 ke KLCC HQ Petronas; saya yakin dgn dana yg banyak mrk kuasai skrg mrk mampu membuat sit-in demo mgkn hingga hari bicara Anwar.

10. Pd 28-29 Okt, mrk akn buat demo besar2an dpn Istana Kehakiman Putrajaya memaksa Anwar dibebaskan.

Semua ini yang minggu lepas nampak mustahil sudah boleh menjadi realiti krn kesan kenaikan harga minyak ini!

Anwar sudah diberi nyawa baru!

Sebab itu pada saya para penasihat & pakar strategi keliling PM ini samada terlalu naif, atau na'uzubillh sbg pengkhianat kpd PM.

Saya tahu ada mrk dlm grup ini akan terasa & mungkin juge mencebik bibir & exit drpd grup ini. Itu saya tidak boleh halang.

Ttp sbg org yg benar2 mengenali Anwar, saya tahu bagi Anwar 29 Okt inj ialah "do or die battle". Pada unur 67 tahun, kena penjara lagi 5 tahun adalah paku terakhir keranda politik dan impian dia nak jadi PM.

Kita sedang berdepan dgn harimau tua yang cedera menunggu maut. Tiba2 kita bagi daging mentah fresh dgn darah masih menitik2 utk dia lapah!

Pasti dia akan terkam semau mungkin. Saya cukup yakin dlm otak Anwar skrg, daripada aku mampus, baik ngkorang yg mampus.

Bagi TYT, YAB, anggota kabinet, YB2, ahli MT, para pakar strategi & penasihat PM, dgrlh peringatan saya ini. Jgn nanti kata tuan1 budiman tidak diberi peringatan.

Tuan2 budiman sudah saya beri peringatan. Allah menjadi saksi yg saya telah sampaikan!

Wallahua'lam!

Adios amigos!

Zulkifli Noordin
Jumaat
09 Zulhijjah 1435
03 Okt 2014

3 comments:

 1. kenapa kita masih berlembut dengan pengkhianat Negara, dimana akta hasutan, tak cukup bukti ke kaki penipu no 1 sudah merosakkan keamanan Negara, mahukah Negara menjadi semakin teruk dan tidak juga di ambil tindakan...bawa ke mahkamah dan bicarakan penjenayah penipu, pengkhianat Negara ini...cukup cukup lah dengan issue anwar ini dan penjarakan dia dengan semua charges yang ada,meliwat, penjenayah, penipu,penghasut, dan lain lain..yang kesemua hukuman mungkin dia akan di penjara sampai mati dalam penjara...rakyat mahu teruskan hidup aman bukan di ganggu gugat dengan politik kotor PKR DAP PAS....cukup cukup lahhhh..sebab anwar, rakyat susah..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sokong sangat kenyataan Anon 7.30.
   Negara tidak memerlukan seorang yang boleh merosakkan keamanan. Cukup-cukuplah...

   Delete
 2. .. kemelut politik dunia masa ini banyak memberi kesan kepada kewarasan fikiran para pemimpin negara sekarang.. MH17 & MH370 adalah peringatan yang sangat jelas bagi negara tentang apa boleh berlaku dalam sekelip mata, jika ada yang cuba keluar dari rencana mereka. Di persada dunia, Libya, Syria, Iraq, Ukraine, Palestin, Hong Kong serta banyak negara lain adalah contoh tragedi gila yang sengaja dicetuskan. Di persada tanah air pula Langkah Kajang, Bersih, Rekod kes mahkamah terpanjang didunia, Lahat datu, pemasuhan Akta Tahanan Terhad & ISA serta rancangan untuk menghapuskan akta hasutan dan kegilaan aksi politik semasa juga menunjukkan ada pentanda bahawa tangan-tangan ghaib sedang aktif untuk menaikkan kemarahan rakyat bagi membolehkan huruhara. Kenaikkan minyak RON95 sebanyak RM0.20 bukanlah perkara ajaib kerana memang setiap penggal harga bahan ini dikaji semula, cumanya mungkin masa sekarang tidak sesuai, seolah-olah ada yang sengaja bagi ruang untuk orang gila kuasa menganas. Dalam kemelut yang tidak nampak penghujung sekarang, tindakkan terbaik kelompok ramai ialah menjaga kewarasan akal dari rosak serta bersiap siaga menghadapi sebarang kemungkinan dan banyakkan berdoa yang baik-baik.

  ReplyDelete