Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan untuk bacaan, berdasarkan pertimbangan Autor. #Berjuang

Wednesday, 3 September 2014

Sejak Bila Sabah dan Sarawak Jadi Negara...? Benda Sebegini Sepatutnya Tidak Boleh Dijadikan ISU... @PDRMsiaAku tak faham ada sekelumit manusia di borneo yang cuba mengeruhkan air yang sudah jernih penubuhan Malaysia... Mereka faham atau tidak bahawa persetujuan bersama telah telah dibuat oleh pemimpin-pemimpin terdahulu... Pemimpin Sabah Sarawak dan tanah Melayu telah bermuafakat mengenai hal ini...

Isu tarikh kemerdekaan, isu Negara Sabah, Isu itu dan ini hanya menyulitkan keadaan dan pastinya menimbulkan kebimbangan rakyat... Apa masalah dengan tarikh, 31 Ogos 1957 adalah tarikh Malaysia Merdeka dan ianya telah dipersetujui bertahun lama... 16 september 1963 tarikh penyatuan Tanah Melayu, Sabah dan Sarawak... Kedua-dua tarikh ini kita tidak pernah lupa... Kedua-dua tarikh ini kita raikan bersama 1 Malaysia... Apa masalahnya? Kita hidup aman dan damai... Tiada Masalah!

Rakyat Sabah Sarawak pada ketika itu juga telah membuat keputusan yang tepat tentang penyatuan ini... 

Apa yang menjadi masalah, bila ada manusia yang tidak pernah mahu memahami kepentingan negara perlu diutamakan melebihi kepentingan sendiri... Ini yang masalah! 

lagi pelik ada pihak yang ada yang menyatakan Negara Sabah... Negara apa...???


Cuba lihat di atas, Malaysia Agreement menulis Sabah dan Sarawak sebagai Colonies of North Borneo and Sarawak...  jadi, Macam mana kata sebuah negara jika masih dijajah? Ini kes tak pernah membaca apa yang telah tertulis... 

Ok, ini bagi aku bukanlah isu besar, tapi, sengaja diperbesarkan... Jadinya aku berharap kepada pihak POLIS untuk menyiasat perkara ini dan membawa orang yang bertanggungjawab atas apa juga gerakan untuk memisahkan sabah dan Sarawak di tahan dan dibawa ke mahkamah...

JOMO: Bersyukur hidup sebagai Rakyat Malaysia!

baca juga di sini

4 comments:

 1. Sebenaqnya, insiden amat kejam kat MH370 & MH17 kita ini juga disyaki berkaitan strategi berterusan dan makin agresif si ZIONIS-Barat dan ejen tempatan mereka dari PAP-DAPBANGKAI/PKRSODOM, utk. memisahkan Sabah-Sarawak yg. amat kaya minyak-gas, dari Malaysia dan disatukan dgn. S'pura - supaya dpt. menubuhkan “Greater Israel' utk. MENGUASAI Asia spt. mana Israel ditubuhkan dgn. amat BUAS utk. MENGUASAI Timur Tengah yg. kaya minyak-gas di samping menjatuhkan ISLAM/umatnya di Dunia Islam (lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009; dan di - http://www.presstv.ir/detail/2014/02/22/351741/germany-offers-to-represent-israel/, Germany offers to represent Israel in some Muslim countries, Feb 22, 2014)! Itulah yg. aku heran - apasallah K'jaan kita terlalu beri muka pd. S'pura yg. adalah pusat Mossad/CIA-MI6-Perisik Jerman sampai TANAH PUSAKA kita asyik TERGADAI kat S’pura – patutnya HAPUSkan program Rumah Keduaku! Lihat peningkatan PERAMPASAN tanah pusaka BUMIPUTERA Islam Palestin oleh si ZIONIS/Israel/JAHANAM - kerana TANAH adalah ASET/WARISAN yg. paling penting utk. penguasaan politik/ekonomi/sosial (yg. termasuk penyambungan tradisi nenek moyang kita)!

  Geng Kongsi Gelap KAPIRDAJAL juga terlibat dlm. industri hartanah disyaki juga terlibat dlm. pembakaran berleluasa ke atas kpg-kpg Islam/Melayu, termasuk di Sabah-Sarawak - utk. MERAMPAS tanah/kpg termasuk menawarkan utk. membeli dr. mangsa yg. terdesak atau sekiranya tanah negeri, utk. MENGHALAU umat Islam/Melayu termasuk pelarian Islam, dr. tanah/kpg. tersebut! Lihat kebakaran berleluasa yg. MENCURIGAkan ini, di http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140703/dn_16/50-rumah-di-perkampungan-air-Kampung-Pondo-Pulau-Gaya-terbakar!

  Dan rejim Cina PAP ditaja MOSSAD-CIA-MI6, untuk tawan S'pura dari TANAH MELAYU; juga telah beri kerakyatan dgn kpd jutaan imigran yang bukan pekerja/pelarian pun, dari bukan Islam Cina dan Kristian untuk MENGECILKAN terus jumlah dan MENINDAS umat Islam/BUMIPUTERA Melayu, juga dibela oleh sekutu kuatnya, si Barat-Israel. Bahkan polisi mengambil jutaan imigran bukan Islam ke Singapura, ini ditiru dari Israel - sekutu kuat rejim penjajah Cina ini!

  Maka, kita sbg. NEGARA ISLAM; berhak memberikan KERAKYATAN pd. pelarian Islam - apa yg. kita takut sgt. sedgkan Israel dan S'pura, yg. sekutu kuat Barat pun, tak peduli lansung undg antarabangsa (yg. sebenarnya dicipta Barat-Zionis sendiri)!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Islam-Melayu (yg. berjuang demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BANGSA BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari PELBAGAI bangsa yang hormat ISLAM, dan bangsa dan hak Bumiputera [BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples – maka istilah “(SATU) BANGSA Malaysia“ sebenaqnya adalah PALSU].

  ReplyDelete
 2. Saya sarawakian. Saya sokong swk for swkian ikut acuan kerajaan memerintah sekarang. Bukan S4S yang nak kluar msia. Kalau prkara 18/20 jadi pertikaian, baiklah d prbincangkn. Bukan buat keputusan utk kluar.

  ReplyDelete
 3. Negara sabah atau negeri sabah
  http://www.negara-sabah.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. Negara sabah atau negeri sabah
  http://www.negara-sabah.blogspot.com

  ReplyDelete