Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Tuesday, 9 September 2014

padan muka! Tangisan Budak Chauvinis Ke Penjara...


Kuala Lumpur : Seorang penyelia tapak pembinaan dipenjara oleh Mahkamah Sesyen di sini, hari ini selepas mengaku bersalah atas tuduhan membuat komen menghina Nabi Muhammad SAW dan Islam menggunakan Facebook, Jun lalu.

Tertuduh, Chow Mun Fai, 37, yang juga menamakan nama 'Chow Jack' membuat pengakuan itu apabila pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim Azman Mustapha. 


Chow dilihat menangis di dalam kandang tertuduh selepas mahkamah menjatuhkan hukuman. 

Mengikut pertuduhan, dia didakwa menggunakan perkhidmatan aplikasi internet iaitu Facebook dan menghantar komen bersifat jelik di https://www.facebook.com/cpm/chow.jack.982 (yang telah dipadam) dengan niat menyakitkan orang lain.


Chow didakwa melakukan perbuatan itu di Pentas Seni Kuala Lumpur, Sentul Park, di sini, pada jam 10.30 pagi 12 Jun lalu.


Pendakwaan terhadapnya dikemukakan mengikut Seksyen 233(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588) yang membawa hukuman denda maksimum RM50,000 atau penjara maksimum setahun atau kedua-duanya jika sabit kesalahan. 

Artikel ini disiarkan pada : 2014/09/09

JOMO: Padan muka! Tiada kasihan Untuk manusia semacam ini... Patut hukuman di buang keluar negara... Biar dia tahu betapa pentingnya menghormati orang lain...

3 comments:

  1. Patut sumbat dalam satu cell dgn Anwar. Biar padan dgn punggung dia!

    ReplyDelete
  2. Ramai lagi akan masuk penjara.........

    ReplyDelete
  3. Hukuman d jatuhkn atas dasar keadilan. Ini amat jelas dan tegas. Syabas PDRM.

    ReplyDelete