Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Tuesday, 2 September 2014

Ah Chai Samseng PPS Pukul Wartawan Cina...? @PDRMsia Bijak Tahan PPS Segera! @NajibRazak @Zahid_Hamidi @KBAB51

Ni sukarela atau ahli Politik Parti DAP...?

Kes PPS ini terus menjadi topik hangat... Lebih pelik lagi ada pihak yang cuba menyalahkan pihak Polis di atas penahanan Ahli PPS... Ada yang tersangat pelik lagi, ada pihak yang cuba mengaitkan Menteri Dalam Negeri kononnya cuba mencari populariti di atas penahanan PPS... malah, kenyataan akhbar Menteri Dalam Negeri cuba diputar-belitkan dengan menyatakan Unit Amal PAS juga akan terima akibat yang sama...

Apalah bodoh sangat pemikiran...

Dalam artikel aku sebelum ini, aku yakin dan percaya, Polis tidak akan mengambil apa-apa tindakan jika tidak menerima laporan... Setiap laporan yang dibuat akan disiasat oleh pihak Polis... Contohnya macam kes, seorang wartawan cina yang dipukul oleh Ahli PPS yang bernama Ah Chai (rujuk di sini ).. Takkan Polis berdiam diri...? 

Kean Siang


Begitu juga dengan kes Sukarelawan Ong 52 yang dibelasah oleh kumpulan PPS (rujuk di sini ), apakah Polis kena berdiam diri dan lihat sahaja...? bagaimana dengan HAK rakyat yang membuat laporan...??Aku nak tanya Lim Guan Eng dan macai-macai Chauvinis, apakah ini yang dimaksudkan PPS tidak melanggar peraturan...? Apakah memukul orang ini tugas yang dijalankan oleh kumpulan NGO Sukarelawan...? Kalau tanya budak sekolah rendah pun tahu, ini kerja orang JAHAT dan Bodoh...

Aku tak tahu bagaimana sukarelawan seperti ini boleh ditubuhkan 4 tahun yang lepas... Mungkin masa tu mulut manis Lim Guan Eng memikat orang yang meluluskan NGO ini... nasib baik, di atas kesedaran pihak Polis dan rakyat yang memberi maklumat dan bantuan akhirnya kerja-kerja jahat mereka ini diketahui oleh pihak Polis...

Aku percaya, mana-mana NGO sekalipun, tak kiralah apa, siapa yang mengetuainya, jika didapati melanggar peraturan pasti akan dikenakan tindakan yang sama... Kalau Unit Amal juga begitu, sememangnya mereka mesti dikenakan tindakan demi kepentingan dan keselamatan rakyat... Ingat PPS ini POLISkah??? 

JOMO: Syabas dan Tahniah sekali lagi diucapkan kepada pihak POLIS... Kepada yang diluar tu, bukankah baik jika kita bersatu demik keselamatan dan keamanan rakyat...? Bayangkan kalau yang dipukul itu keluarga kita? Jadi, tak perlu nak putar belit isu ini, kerana isu ini cukup JELAS dan pihak POLIS memang melaksanakan tugas yang betul dan tepat pada masanya...

Ah Chai ini siapa??? POLIS Kena tangkap ini orang, biar satu malaysia tahu siapa ini ahli PPS... Ingat dia, Penang Purple Soldier kah...?

4 comments:

 1. PPS harus didakwa atas mengistyiharkan perang ke atas YDP Agong. Hukuman gantung jika dapati bersalah.

  ReplyDelete
 2. SETUJU anon 21.35!

  Aku juga heran betullah - bagaimana PERTUBUHAN HARAM termasuk PR, Bersih, Suram dll tu - dibiaqkan?! Mana UNDG-UNDG?! Kalau si Kiki yg. hanya melenting akibat dilanggaq si Cina KURANG AJAQ; boleh dihukum begitu pantas dan denda bukan main lagi (sdgkan apa hal si Cina tu tak diHUKUM kerana melanggar?!) - apahal pertubuhan-pertubuhan HARAM yg. MENIPU rakyat mcm. ni boleh pula beroperasi sesuka hati?!

  Inilah balanya bila kita ada si AG-LIBERAL-PENGKHIANAT - yg. dah lama patut diPECAT!! MENÝAMPAH betul aku - SPRM; tolonlah siasat!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 3. Bilalah si PENDATANG GANGSTER ANJING KURAP-Cina-RASIS-no.1 ni nak MAMPOS?!
  Harini si KANGKANG BABI-guan eng terus MENGHINA KPN dgn. membandingkan KPN dgn- "lembu" - makin JAHAT si PENGGANAS PENDATANG KAPIRDAJAL DAPBANGKAI ni - lihat di http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140902/dn_45/Guan-Eng-ingatkan-Khalid-bukan-lembu-suci , Guan Eng ingatkan Khalid bukan 'lembu suci'!

  Dia ingat Pulau Pinang dan duit rakyat tu, BAPAK dia dan kumpulan GANGSTER dia punya - dasar si Pendatang Cina-PEROMPAK-KANGKANG-BABI! Yg. herannya rumah KM diserang dgn. amat senang - mana PENGAWAL?! HARAM KEJADAH betul - dasar PENIPU! PDRM harus juga siasat PENIPUAN ke atas rakyat ni!


  Patutnya KEM TENTERA juga dibina berlambak kat P. Pinang tu - ini dah mencapai tahap BAHAYA pd. bangsa, agama dan negara sebab disyaki GENG KONGSI GELAP DAPBANGKAI dah menguasai P. Pinang!

  DYMM YDPA patut masuk campur juga utk. menubuhkan banyak Tanah Rizab BUMIPUTERA, dan membina banyak masjid/surau, kem-kem tentera, serta menjaga hak dan tanah PUSAKA BUMIPUTERA di Pulau Pinang yg. majoriti umat Islam/Melayu, kerana baginda adalah KETUA - Agama Islam/Negara/ATM/Hak Bumputera mengikut undg-undg Perlembagaan.

  SPRM - tolong juga SIASAT si guan eng-KURAP ni! Apa hak si KURAP ni yg. MEROMPAK duit K'jaan negeri (i. e. duit rakyat) tubuhkan pertubuhan disyaki GENG KONGSI GELAP ni dan sekrg. lantik punya banyak peguam utk. bela si SAMSENG-SAMSENG ni serta bayar elaun $200 sehari selagi dlm lokap?! Dahlah tu, Exco-exco DAPBANGKAI yg, terlibat juga harus disiasat SPRM dan juga yg. nak jadi peguambela SAMSENG-SAMSENG PENJENAYAH ini - adakah menggunakan waktu kerja mereka yg. dibayar duit rakyat dan khidmat guaman mereka, siapa yg. bayaq, dan apa hak mereka sbg. EXCO utk. bela PENJENAYAH?!

  Si DAPBANGKAI ni ingat ini cerita GANGSTER Bollywood/Tamilwood/Hong Kongwood/Yakuzawood pula?! PI MAMPOS!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 4. Kita tetap sokong tindakan PDRM. Harap peguam negara cepat amik tindakan pulak. Jangan terhegeh-hegeh! Heh!

  ReplyDelete