Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Sunday, 31 August 2014

2 Pengguna Twitter DiBuru... Terbaik @PDRMsia @KBAB51KUALA LUMPUR: Dua pengguna laman sosial Twitter dikesan mengeluarkan kenyataan biadap terhadap polis, dengan seorang daripada mereka menggelar Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar, sebagai "anjing Barisan Nasional".

Sehubungan itu, Khalid mengarahkan Pusat Tindak Balas Siasatan Siber Polis (PCIRC) Polis Diraja Malaysia (PDRM) supaya mengenal pasti individu tidak bertanggungjawab di sebalik dua akaun Twitter berkenaan untuk dikenakan tindakan.

"PCIRC@PDRMsia sila ambil tindakan terhadap orang biadap ini yang menggelar IGP 'Anjing BN'," kata Khalid dalam catatan di laman Twitternya hari ini.

Akaun yang menghina Khalid itu menggunakan akaun Twitter Nasrul Omar.

Pada satu lagi akaun Twitter atas nama Viktor Wong, tertera mesej mencemuh berikut: "Bastardization of @PDRMsia. Thanks to the ruthless@KBAB51. Henrich Himmler of Malaysia.

"Merujuk kepada akaun Twitter kedua itu, Khalid berkata: "PCIRC@PDRMsia, juga kesan seorang lagi yang biadap ini untuk diambil tindakan.

"Heinrich Himmler adalah antara individu paling digeruni di bawah pemerintahan Nazi di Jerman.- BERNAMA

Jomo: Merindui ISA... Bebas bersuara tapi tiada kawalan buatkan kita kucar kacir...

posted from Bloggeroid

2 comments:

  1. Get them quick. Put them in jail to learn respect.

    ReplyDelete
  2. yeah. tangkap mereka yang biadap dan menghasut. mereka ini menimbulkan prasnagka terhadap rakyat berbilang bangsa. kami mahu rakyat berbilang bangsa yang saling hormat menghormati bukan yang asyik menuntu itu ini yang tak logik

    ReplyDelete