Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Tuesday, 1 July 2014

SubahanAllah! Budak 5 Tahun Hafal 29 Juzuk Al-Quran...

5 comments:

 1. MasyaAllah !
  SubhanAllah !
  AllahuAkbar ! AllahuAkbar ! AllahuAkbar !

  ReplyDelete
 2. T‘Kasih JM & KK di atas video anak kecil Musa ini yg. sungguh MENGKAGUMkan – sampaikan para ulama pun boleh menangis! Kita patut ada juga program TV mcm. ni – untuk menggalakkan bakal para-para al-Hafiz/Ulama/pemimpin dari kecil begini; selain dr. di sekolah-sekolah Ulul Albab! Dan harapnya anak Musa ni akan menjadi bakal ulama yg. agung – maka Musa dan keluarganya harus dijaga/dimuliakan sbg. PERMATA yg. amat berharga, bukan hanya di Indonesia tetapi juga di Malaysia ini; kerana ALLAH SWT telah menunjukkan KUASA MAHA AGUNGnya melalui anak kecil yg. sungguh mengkagumkan ini.

  Patutynya ditubuhkan Universiti-universiti SLAM/Sekolah-sekolah Ulul Albab-BERSATU Indonesia-Malaysia-Brunei-Singapura-Kampuchea-Thailand –Filipina –Myanmar/Rohingya, utk. lebih MENYATUkan saudara-saudara serumpun se ISLAM/Melayu dari Alam Melayu di Asia Tenggara ini kita; apalagi si MUSUH ISLAM amat benci bila ini berlaku; dan terus MENGHASUT umat Islam di Alam Melayu ini membenci satu sama lain terutamanya antara umat Islam Malaysia-Indonesia-Mindanao. Juga aku begitu sedih apabila ada pekerja asing Islam termasuk dari saudara-saudari se ISLAM/Melayu kita dari Negara Islam lain, dilayan dgn. buruk di Malaysia ini, terutamanya yg. kehilangan nyawa dlm. kemalangan industri/bot/pembantu rumah - apalagi Malaysia-Indonesia terutamanya, makin disasarkan utk. di KRISTIANkan Barat-ZIONIS dan ejen-ejen tempatan mereka; termasuk melalui si LIBERAL Islam/Melayu dan PENYAMAQ Islam (yg. berkahwin dgn. ramai pemimpin penting Islam/Melayu)!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 3. PEMBETULAN:

  T‘Kasih JM & KK di atas video anak kecil Musa ini yg. sungguh MENGKAGUMkan – sampaikan para ULAMA pun boleh menangis! Kita patut ada juga program TV mcm. ni – untuk menggalakkan bakal para-para al-Hafiz/Ulama/pemimpin dari kecil begini; selain dr. di sekolah-sekolah Ulul Albab! Dan harapnya anak Musa ni akan menjadi bakal ulama yg. agung – maka Musa dan keluarganya harus dijaga/dimuliakan sbg. PERMATA yg. amat berharga, bukan hanya di Indonesia tetapi juga di Malaysia ini; kerana ALLAH SWT telah menunjukkan KUASA MAHA AGUNGnya melalui anak kecil yg. sungguh mengkagumkan ini.

  Patutnya ditubuhkan Universiti-universiti ISLAM/Sekolah-sekolah Ulul Albab-BERSATU Indonesia-Malaysia-Brunei-Singapura-Kampuchea-Thailand –Filipina –Myanmar/Rohingya, utk. lebih MENYATUkan saudara-saudara serumpun se ISLAM/Melayu dari Alam Melayu di Asia Tenggara ini kita; apalagi si MUSUH ISLAM amat benci bila ini berlaku; dan terus MENGHASUT umat Islam di Alam Melayu ini membenci satu sama lain terutamanya antara umat Islam Malaysia-Indonesia-Mindanao.

  Juga aku begitu sedih apabila ada pekerja asing ISLAM termasuk dari saudara-saudari se ISLAM/Melayu kita dari negara Islam lain, termasuk pelarian Rohingya, dilayan dgn. buruk di Malaysia ini, terutamanya yg. kehilangan nyawa dlm. kemalangan industri/bot atau disiksa sbg. pembantu rumah - apalagi Malaysia-Indonesia terutamanya, makin disasarkan utk. di KRISTIANkan Barat-ZIONIS dan ejen-ejen tempatan mereka; termasuk melalui si LIBERAL Islam/Melayu dan PENYAMAQ Islam (yg. berkahwin dgn. ramai pemimpin penting Islam/Melayu)!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Setuju sesangat. Buat kat Brunei pun bagus.

   Delete
 4. alhamdulillah.. Musa menjadi peserta termuda pada pertandingan hafiz antara bangsa di jeddah.

  ReplyDelete