Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Tuesday, 10 June 2014

Anwar Busy, Muhyiddin Chill... Dasar Pencacai Sabu Tahi AnuWAR Ler Tue...Kuala Lumpur, 10 Jun - Ahli Parlimen Bukit Bendera, Zairil Khir Johari mempertikaikan lawatan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin ke Australia yang disifatkan lebih kepada makan angin. Beliau mendakwa, Timbalan Perdana Menteri itu hanya meluangkan masa selamat empat hari pertama di Melbourne, di mana beliau menghadiri Forum Ekonomi Dunia Ke-4 dari 10 November sehingga 18 November 2012.

Menurut Zairil, Muhyiddin telah bergegas bersama rombongannya ke Gold Coast, Brisbane, setelah selesai program Forum Ekonomi Dunia Ke-4 tersebut. "Dalam empat hari penuh dihabiskan di Gold Coast, aktiviti TPM hanya sekitar dua jam sehari secara purata."Kebanyakan aktiviti ini pula merupakan taklimat ringkat selama satu jam dam majlis makan malam yang santai, pertemuan dengan pelajar dan Kelab Umno.

Sementara itu, hari ke tiga di Gold Coast langsung tiada program. Tambah beliau, lawatan TPM ini bukan sahaja hanya dipenuhi dengan lawatan peribadi tetapi turut menafikan kakitangan kementerian apabila tiada penglibatan mereka dalam kedua-dua lawatan rasmi TPM.

Menurut Zairil lagi, rombongan Muhyiddin itu disertai 17 orang yang terdiri daripada enam pegawai peribadi, lima pegawai khas, dua setiausaha akhbar, masing seorang setiausaha sulit dan setiausaha politik termasuk beliau dan isterinya. Zairil juga turut mempersoalkan mengapa Timbalan Perdana Menteri itu menggunakan pesawat khas kerajaan dan juga menginap di hotel mewah sepanjang lawatan 4 hari berkenaan.

Namun begitu, tindakan Ahli Parlimen DAP Bukit Bendera ini dilihat seolah-olah sengaja mahu menjatuhkan imej serta kredibiliti Timbalan Perdana Menteri tersebut kerana mempersoalkan lawatan kerjanya namun tidak pula mempersoalkan kredibiliti Anwar Ibrahim yang selama ini sering melancong ke luar negara kononnya untuk urusan negara sedangkan Anwar hanyalah sekadar Ahli Parlimen Permatang Pauh sahaja. -UtaraNews.com

Jomo: Nampak sangat kepala dah naik air... si gajah depan mata tsk nampak, bodoh... dia tak tahu ker anwar sana level dengan dia sebagai ahli parlimen biasa...? Tapi anwar busy macam ketua negara...huhu Baghal....

posted from Bloggeroid

2 comments:

  1. Anuar pi kuar negara guna duit kerajaan ke? Kalau nak sokong pun guna lah otak sikit.

    ReplyDelete
  2. Tqk nampak gajah depan mata pasal gajah tu dah di liwat olih bang non. Bang non guna duit kerajaan juga masa dia jadi TPM bebal, buta ke yang tukang komen tu?

    ReplyDelete