Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Wednesday, 16 April 2014

HUDUD! Ust. Hadi Warning Anwar, Azizah, Lim Kit Siang, Lim Guan Eng, Karpal Sing....KUALA TERENGGANU 15 April - Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, parti itu tetap akan melaksanakan undang-undang hudud sekalipun ditentang oleh DAP dan PKR, rakan sekutunya dalam pakatan pembangkang.

Sambil menyatakan sokongan terhadap usaha kerajaan Kelantan mahu melaksanakan undang-undang itu, Abdul Hadi berkata, hudud sudah wujud dalam Pas sebelum penubuhan pakatan.

"Ini benda yang wujud terlebih awal daripada pakatan pembangkang. Dengan sebab itu kita tak ada masalah untuk kemukakan laksana hudud," katanya yang ditemui di luar persidangan Dewan Undangan Negeri Terengganu di sini hari ini.

"Kita tidak ada perjanjian dengan DAP dan PKR, mengatakan kita tidak boleh laksana hudud," katanya.

Isu undang-undang hudud menjadi 'duri dalam daging' dalam pakatan pembangkang apabila Pas tetap dengan pendirian mahu melaksanakan hukum itu sementara DAP dan PKR berkeras menolak.

Isu itu kembali panas susulan keputusan kerajaan Kelantan yang diteraju oleh Pas bercadang membawa usul hudud ke Parlimen bagi mendapatkan kebenaran melaksanakan Enakmen Kanun Jenayah Syariah (2) 1993 selewat-lewatnya Disember tahun ini.

Susulan itu, Penasihat PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dilapor beberapa kali membuat penegasan bahawa hudud tidak ada tempat dalam dasar pakatan pembangkang. - Utusan

Jomo: HOPOKRIT??? Macamana Kau Nak Laksanakan HUDUD kalau kau sendiri tak ada sokongan...? Aku bukan tak sokong hudud! Tapi kena ingatlah perjuangan Rasulullah s.a.w sebelum mendirikan negara islam madinah, Baginda menyatupadukan dahulu golongan muhajirin dan ansar baru boleh laksanakan hukum...

Yang ini Islam sendiri pun tak bersatu lagi ko bising-bising nak laksanakan HUDUD... Kawan-kawan kau sendiri pun tak FAHAM Islam ko nak paksa mereka terima HUKUM ISLAM...? Di mana letaknya ADIL???

Nak laksanakan HUDUD kena ada strategi dan BIJAK... Bukan ikut emosi dan nafsu semata-mata...5 comments:

 1. Sekarang Telah terbukti siapa MUSANG DALAM isu HUDUD ni...
  DAP telah menunjukkan cara bagaimana Mereka Boleh MENGAJAK (MUZAKARAH) tak kira KAWAN atau LAWAN (CINA BN) agar turut serta bersama DAP menentang HUDUD yang hendak dilaksanakan ini..dan bagaimana setiakawannya KAFIR ISLAM YANG SETUJU DENGAN TINDAKAN SATU HATI (MUZAKARAH) CINA DAP DAN KAFIR -KAFIR yang BERSEKUTU dan yang TAK BERSEKUTU dengannya...BuKA MATA LUAS-LUAS ORANG MELAYU...
  TETAPI BILA UMNO DAN PAS MERENCANAKAN MUZAKARAH UNTUK BERSATU SIAPA ORANG YANG MENENTANGNYA...ORANG ISLAM JUGAKAN...?
  DISINI DAP TELAH MENUNJUKKAN JALAN KEPADA ORANG ORANG MELAYU CARA DAN BAGAIMANA MEREKA (KAFIR LAKNATULLAH) BERSATU BAGI MENGHALANG APA JUA BERKENAAN HUKUM DAN PENYATUAN UMAT ISLAM...DAN LIHATLAH BETAPA KUATNYA KAFIR BERSATU UNTUK MENENTANG APA JUA YANG MEMBAWA KEPADA PERKARA BAIK UNTUK PERPADUAN UMAT ISLAM SEHINGGA DAP SANGGUP MELOBI YB MCA (BN) YANG TERANG-TERANG MUSUH POLITIK AGAR SEBULAT HATI BERSATU DENGAN DAP TANPA MENGAMBIL KIRA BERLAINAN IDEOLOGI POLITIK ASALKAN DAPAT MENGHALANG TERTEGAKNYA UNDANG-UNDANG ISLAM...INILAH TAHALUF SIYASI YANG BERJAYA DITARBIAHKAN PAS KEPADA DAP...
  "PAKATAN KAFIR DAN CINA DAP" inilah di sokong MELAYU SYIAH yang takut kepada KEPADA BERSATUNYA UMNO DAN PAS yang ingin berMUZAKARAH DAHULU ...

  ReplyDelete
 2. Berilah peluang Hj Hadi bercakap ,mana tahu dia ikhlas dan benar-benar mahu menepati janji kerana Allah.Janji Hudud tidak boleh di permain-mainkan ,nanti celaka badan di buatnya bukan saja kepada yg menabur janji,malahan juga kepada yg cepat membuat konklusi negetif.Perkara baik misti di sokong dgn bersangka baik,itulah ethika umat Islam,kalau sebaliknya yg berlaku nanti,Allahlah yg paling berhak menentukan balasannya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Memang pun kita bagi peluang untuk kesekian kali nya. Sebab UMNO dah bagi indication akan sokong, sekarang kita tunggu sokongan dari pihak pakatan. Sila buktikan kesungguhan, tak mahu dengar lagi sebarang alasan.

   Delete
 3. ...awang lebon tunjuk taring dengan kenkawan dalam PR ...kalau tak setuju hokum hudud terpulang lah....sekali di jontik anwar ibrahim tolor aaing lebon masuk dalam porut awing lebon mula la buat kona baring......pemimpin pas suka buat kona baring....pemimpin U-turn selalu pemimpin PAS...butuh mak ko le awang leebon

  ReplyDelete
 4. Marilah kita sama sama org melayu tak kira apa parti mestilah bersatu hati. Marilah kita bersama sama memperjuangkan kedaulatan negara kita dari dijajah kembali.
  Sekiranya berlaku konflik di antara fahaman parti harusnya lah diselesai secara muafakat. Tak perlulah kita mengkafir sesama sendiri.
  Kembalikan kembali kepada jati diri melayu dan berjihadlah memerangi kafir yang sedang berhasrat untuk merobohkan bangsa melayu.

  ReplyDelete