Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Thursday, 6 March 2014

Ultraman Karut! INILAH SEBAB KDN LARANG PENGUNAAN NAMA ALLAH OLEH KRISTIAN... @NajibRazak @Zahid_Hamidi

KUALA LUMPUR: Kementerian Dalam Negeri mewartakan Perintah Larangan Penerbitan terhadap buku ‘Ultraman The Ultra Power’, yang didapati mengandungi unsur-unsur mungkin memudaratkan ketenteraman awam.

Buku terbitan bahasa Melayu itu adalah terbitan Resign Publications, manakala pencetaknya Network Printers.
Mengikut kenyataan kementerian itu hari ini, warta larangan itu berkuat kuasa 18 Feb lepas mengikut Seksyen 7(1) Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984.

“Adalah menjadi satu kesalahan mengikut subseksyen 2 Seksyen 8 Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 sekiranya mana-mana orang mencetak, mengimport, menghasilkan, menghasilkan semula, menerbit, menjual, mengeluar, mengeliling, menawarkan untuk menjual, mengedar atau ada dalam miliknya bagi apa-apa jua maksud seperti itu apa-apa hasil penerbitan larangan,” menurut kenyataan itu.

Mereka yang disabitkan melakukan kesalahan itu boleh dikenakan penjara tidak melebihi tiga tahun atau denda tidak melebihi RM20,000 atau kedua-duanya.
– Bernama

Jomo: Mana ulama-ulama PAS? KENAPA SENYAP? MANA USTAZ-USTAZ PAS KENAPA TIADA YANG MAHU BERCAKAP SOAL INI? IBILAH MASANYA KITA KENA FAHAM KENAPA KERAJAAN MELARANG PENGGUNAAN NAMA ALLAH KEPADA KRISTIAN... JANGAN KITA BERFIKIR HANYA SATU SUDUT SAHAJA, TAPI AKHIRNYA ANAK-ANAK DAN PEWARIS KITA SEMAKIN BERCELARU...

BERPULUH TAHUN KITA HIDUP AMAN DAN DAMAN TANPA ADA YANG BERANI MEMPERTIKAI, TETAPI BILA SUDAH ADA ORANG ISLAM 'LIBERAL' INI BERSAMA 'MEREKA' MAKA AKHIRNYA ORANG ISLAM SENDIRI YANG SENGSARA... SEDARLAH, ALLAH ITU PENCIPTA ALAM INI, TUHAN SEGALA MAKHLUK, TETAPI MENYEKUTUKANNYA ADALAH DOSA BESAR YANG TIDAK DIAMPUNKAN...

KEMBALILAH KE JALAN YANG BENAR YAKNI ISLAM! Bersama kita mempertahankan kalimah Allah dari diperguna sewenang-wenangnya dan dari dipermainkan!

ALLAH TUHAN YANG SATU! ALLAHU AKBAR!

posted from Bloggeroid

1 comment:

 1. UMNO KAFIR
  UMNO KAFIR
  UMNO KAFIR
  TANG NI DIA SENYAP.........KITA FAHAMKAN.
  STANDARD TONG TAIK.

  ReplyDelete