Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Friday, 10 January 2014

Untuk Apa Injil Dalam bahasa Melayu di Malaysia...?


Aku Hairan Kenapa Orang nak mainkan Isu SOP JAIS dalam mengambil tindakan terhadap premis-premis agama di Selangor...? Tindakan JAIS adalah mengikut undang-undang kerana pastinya JAIS sudah punya Bukti Kukuh sebelum mengambil tindakan... Kenapa perlu dipersoal apabila JAIS ada bukti kukuh Bible dalam bahasa Melayu di Gereja tersebut...?

Orang mempertikaikan Tindakan JAIS, tapi, kenapa kita tidak pertikai tindakan gereja tersebut menyimpan Bible dalam bahasa Melayu...? Untuk apa bible dalam BM itu disimpan...? Kalau sebelum ini heboh isu Murtad di Selangor, sekarang ini heboh pula isu Bible BM... Saya sangat menghormati akan amalan agama masing-masing, tetapi, kenapa ada yang tidak mahu menghormati undang-undang negara ini...

Perkara 11 Dalam Perlembagaan Persekutuan (Petikan)...

(1) Tiap-tiap orang berhak menganuti dan mengamalkan agamanya dan, tertakluk kepada 
Fasal (4), mengembangkannya. 
 
(2) Tiada seorang pun boleh dipaksa membayar apa-apa cukai yang hasilnya diuntukkan 
khas kesemuanya atau sebahagiannya bagi maksud sesuatu agama selain agamanya sendiri. 

(3) Tiap-tiap kumpulan agama berhak— 
(a) menguruskan hal ehwal agamanya sendiri; 
 
(b) menubuhkan dan menyenggarakan institusi-institusi bagi maksud agama atau 
khairat; dan 
 
(c) memperoleh dan mempunyai harta dan memegang dan mentadbirkannya 
mengikut undang-undang. 

(4) Undang-undang Negeri dan berkenaan dengan Wilayah-Wilayah Persekutuan Kuala 
Lumpur, Labuan dan Putrajaya, undang-undang persekutuan boleh mengawal atau menyekat 
pengembangan apa-apa doktrin atau kepercayaan agama di kalangan orang yang menganuti 
agama Islam. 
Apa puak-puak ni cuba nak spin kononnya Bible yang dirampas itu adalah untuk kegunaan Orang di Sarawak, Sudah-sudahlah, janganlah cuba nak pusing cerita... Salah tetap salah, ni pula cuba nak menyalahkan JAIS yang bertanggungjawab menjaga Hal Ehwal Agama Islam Negeri Selangor...

JOMO: Tindakan JAIS demi kemaslahatan Ummah cukup baik dan tepat... Sepatutnya kita orang Islam sedar akan perkara ini bukannya menyalahkan JAIS... Kalau semua orang ikut peraturan dan undang-undang tanpa ada 'gerakan muslihat' pastinya hidup ini aman dan damai...

Contoh bible BM dari blog di sini
boleh rujuk blog


1 comment:

 1. SYUKUR ALHAMDULILLAH dgn. KEBERANIAN JAIS walau k'jaan negeri begitu dajal MENGGERTAK JAIS - yg. JAIS harus TUNDUK mcm. KULI -si-KAPIR SAMSENG pd. k'jaan negeri PEMBANGKANG LIBERAL JAHANAM, terutamanya si KAPIR HARBI musuh ISLAM/Melayu dr. DAPBANGKAI, tentang hal-ehwal Islam/umatnya di masa hadapan, sedgkan Islam adalah agama Persekutuan dan Tanah Melayu kita ni NEGARA ISLAM!

  Inilah akibat kita terlalu bagi NAIK MUKA bangsa si PENDATANG KAPIR JAHANAM MUSUH ISLAM, yg. makin KURANG AJAQ kat Tanah Melayu PUSAKA nenek/moyang kita ni, dan tak pernah berterima kasih kita bagi depa MENUMPANG!

  Tapi kat Barat, si pendatang KAPIR HARBI dr. Malaysia ni, tahu pula jadi PENGECUT; tak pula nak paksa kaum Kristian bangsa Barat guna KALIMAH ALLAH utk nama Jesus, tuhan triniti si Kristian, termasuk dlm. injil-injil Barat! Dan NGO-NGO serta mana-mana rejim Barat-Zionis, terutamanya dr. kembar-kembar Israel JAHANAM, si rejim-rejim Jerman-Amerika-British-Peranchis, bukan main berani nak masuk campur [disyaki MENAJA PAP (S'pura)/DAP], asyik MELALAK mcm. ANJING KURAP kat Tanah Melayu dan seluruh dunia Islam, utk. menjatuhkan Islam serta membunuh umatnya dlm. Genocide, serta menjajah-merompak Dunia Islam yg melimpah minyak-gas kurniaan ALLAH SWT kita, menggunakan falsafah Barat-Zionis “demokrasi/hak asasi kesamaan –kebebasan mutlak (dsbnya)” - cuba rejim-rejim Barat ni paksa rakyat Barat mereka menggantikan nama Jesus dgn. Kalimah ALLAH, pasti ramai MENGAMUK mcm. si Nazi-Nazi Barat! Baru mereka tau! Dasar si Barat HIPOKRIT laknat - yg. mana kuasa politik dan ekonomi telah dikuasai Yahudi Zionis!

  Si Yahudi-Kristian Zionis (bukan Yahudi-Kristian tradisional/asal), sebenarnya adalah pengikut agama Syaitan melalui “Meja Bulat Illuminati-Freemason”, yg. ingin menubuhkan SATU k’jaan Syaitan “New World Order” di muka bumi ini, termasuk berpusat di Israel, negara dajal yg. ditubuhkan melalui pembunuhan beramai amat kejam (GENOCIDE) Bumiputera (Indigenous) Islam Palestin.

  Malangnya, tengok cara mereka juga MENGHASUT anak muda Islam/Melayu utk. menerima (di”brainwash”) idea Zionis Illuminati-Freemason ini, termasuk mengagungkan ejen –ejen KAPIR GANAS Mossad/CIA-MI6 dan pemimpin terkemuka Freemason cthnya Thomas Jefferson (terang-terangan di siri baru Sleepy Hollow), di Fox TV di Astro, melalui siri-siri NCIS, The Shield, Sleepy Hollow (bukan yg. filem, tapi siri baru) dsbnya!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete