Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Friday, 22 March 2013

Jawapan Ramai POLIS Mati = Miswari Iri Hati...


Bekas Pengerusi Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF), Nur Misuari menuduh kononnya Malaysia menjajah Sabah dan Sarawak kerana pemimpin itu iri hati dan takut kehilangan pengaruh.

Beliau dikatakan membuat kenyataan itu kerana khuatir jika Perjanjian Rangka Kerja Mengenai Bangsamoro antara kerajaan Filipina dan Barisan Pembebasan Islam Moro (MILF) mencapai kejayaan.

Naib Pengerusi I MILF, Ghazali Jaafar berkata, sebagai pemimpin MNLF yang merupakan serpihan MILF, Misuari mengambil kesempatan daripada pencerobohan kumpulan pengganas Kiram di Sabah dengan membuat tuduhan tidak berasas.

Katanya, ini bagi menaikkan namanya dalam kalangan masyarakat Moro di selatan Filipina."Dengan mengutuk serta memperkecilkan MILF, Misuari berharap sokongan majoriti masyarakat Moro ke atas MILF dapat dikurangkan seterusnya menjamin popularitinya dalam kalangan masyarakat tersebut...
sumber
 
JOMO Kata: Inilah punca ramai isteri di Malaysia menjadi balu... Jahat gila Miswari ni... Kiram III pun sama...


No comments:

Post a Comment