Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Monday, 21 January 2013

Apa? IPS DIBAYAR UNTUK TUTUP MULUT...?

Isu Suruhanjaya Di Raja (RCI) bagi menyiasat skandal 'Ops Durian Buruk' telah menjentik reaksi pelbagai pihak kebelakangan ini berikutan ia dilihat sebagai potensi bagi menawan undi pengundi Sabah dan mungkin juga Sarawak pada Pilihan Raya 13 (PRU13) nanti.

Isu yang telah lama diperkatakan sejak dari zaman pentadbiran kerajaan Malaysia oleh Tun Dr Mahathir lagi ini sebenarnya telah diberi perhatian yang serius oleh Datuk Seri Najib Tun Razak. Beberapa tindakan telah diambil sehingga banyak pihak terbabit dan dikenakan tindakan serius.

Polemik 'Ops Durian Buruk' sebenarnya sekadar satu lagi isu bagi menjatuhkan kredibiliti menteri-menteri tertentu selain daripada perisa tambahan selepas isu kalimah Allah yang dilihat sebagai peluang terbaik oleh pakatan pembangkang bagi menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional.

Seandainya isu yang dimainkan kena pada masa dan ketikanya, tidak mustahil Barisan Nasional akan tumbang kali ini kerana Sabah dan Sarawak adalah deposit kerusi Dewan Parlimen Barisan Nasional.

Selanjutnya baca http://www.isupolitiksemasa.com/2013/01/ips-dibayar-rm60000-untuk-tutup-mulut.html?m=1


No comments:

Post a Comment