Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Saturday, 22 December 2012

Wajib Tahu! "Saya Sedar!" DAP Penipu@Omong Kosong...
“Saya sertai DAP kerana dijemput oleh Lim Kit Siang. Masa itu,beliau selalu mengatakan DAP tidak ada rasuah namun setelah dua bulan berada di dalam parti itu, saya sedar, ia hanya omong kosong sahaja.

Saya Berdosa! Ampunkan Saya!Tekanan terus diberikan kepada pucuk pimpinan PAS yang semakin hari semakin hilang arah dalam perjuangan mereka... PAS yang kita tahu begitu taksub dengan hudud dan negara islam mereka, semakin hari semakin kebelakangan terutamanya setelah bersekongkol dengan DAP parti yang tidak pernah difikirkan oleh mereka menjadi kawan menentang BN...

DAP secara jelas menentang mereka... PAS secara jelas menentang DAP... namun, disebabkan Anwar mereka bersama... Untuk apa??? perjalanan mudah ke Putrajaya...

hari ini Haji hadi Awang didesak untuk menarik balik amanat yang telah dibuat olehnya untuk menentang UMNO suatu ketika dahulu...

JOMO kata: Sabah tetap bersama UMNO dan BN! jangan bersedih...

Sahabat Nabi pun Kena Tegur! Inikan Pula OSTAD PAS...

Friday, 21 December 2012

Bekas Ahli PAS Bongkar Imam 'TOLAK' Urusan Jenazah...?Panas... PAS semakin hari semakin ditekan kerana termakan dengan banyak perkara... kalau dahulunya PAS hanya berjuang atas tiket HIJAU namun kini PAS termakan segala tohmahan dan hinaan yang terjadi ke atas mereka...
passesat
Terkini! Mufti-Mufti di malaysia telah membuat ketetapan agar Ustaz Hj hadi Awang menarik balik amanat beliau (seperti di atas) terhadap UMNO dan Barisan Nasional... Ianay turut disokong oleh ramai ilmuan Islam menegenai amanat yang mereka langung tidak fikir akan akibatnya yang ebrlaku di masa akan datang...

Ini yang berlaku di dalam PAS, realitinya, PAS hanya mempunyai penceramah dalam sirau/masjid yang hanya pandai bersorak... tetapi, bila terkena batang hidung sendiri, terlalu jelas PAS tidak mahu menerimanya... Ungkapan Amanat Hadi sehingga hari ini masih diingati dan dipegang oleh ahli-ahli PAS yang berpegang kepadanya...

Langkah PAS akhirnya kecundang! Kerana apa...???

Kerana Bekerja dengan Kafir DAP yang dikenali sebagai Parti yang lantang menentang perjuangan PAS...

Selanjutnya baca di sini

DAP TAKUT! Ngeh Tak Mahu Ulas Isu Bagi HABUAN...?Tahniah JOMO ucapkan kepada Blogger PISAU di atas kejayaan beliau membongkar isu HABUAN TANAH yang melibatkan seorang Pemimpin Cina DAP Encik Ngeh Koh Ham... ianya melibatkan TANAH di negeri Kelantan...

Selepas pembongkaran dibuat, didapati ianya melibatkan Parti PAS sendiri yang sanggup menggadaikan TANAH demi jawatan Menteri besar di Perak... Nizar bukanlah calon etrbaik sebenarnya, namun disebabkan ketamakan PAS terhadap jawatan dan kesombongan PAS untuk tidak mahu bersama dengan UMNO mewujudkan kerajaan campuran akhirnya PAS dan DAP dilondehkan...

IPOH 19 Dis. - Pengerusi DAP negeri, Datuk Ngeh Koo Ham enggan mengesahkan sama ada benar atau tidak beliau merupakan ahli lembaga pengarah syarikat Upayapadu Plantation Sdn. Bhd. yang dikaitkan dengan dakwaan pemberian habuan tanah bernilai lebih RM30 juta.
Koo Ham memberi alasan surat daripada Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) yang didedahkan sebuah blog kelmarin merupakan dokumen yang menjadi rahsia antara beliau sebagai peguam dengan anak guamnya.
''Kerana saya peguamnya. Di bawah undang-undang, ada benda yang menjadi rahsia yang tidak boleh didedahkan. Ia untuk melindungi anak guam," katanya ketika ditemui pemberita di luar sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak di sini hari ini.
Dalam satu entrinya kelmarin, blog pisau.net mendakwa Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat telah menawarkan tanah seluas 4,259.9 hektar di Gua Musang, Kelantan kepada Koo Ham yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sitiawan dan ADUN Pantai Remis, Nga Kor Ming.-Utusan
JOMO kata: Siapa menipu rakyat...? MUNAFIKNYA mereka....

rujuk blog PISAU

SAAT BILA Si IBLIS MENEMUI MAUT....


Abu Laits Samarkandi meriwayatkan dengan sanadnya dari Afnah bin Qays berkata: Saya pergi ke Madinah ingin bertemu dengan Omar bin Al Khattab RA, tiba-tiba saya bertemu dengan Ka’bul Ahbaar yang menceritakan dalam suatu majlis, “Ketika Adam AS sedang menghadapi saat kewafatan, baginda berkata: “Ya Rabbi, musuhku pasti akan mengejek padaku jika ia melihat aku telah mati, padahal ia diberi hingga hari kiamat”.

Maka di jawab Allah SWT: “Hai Adam, kamu langsung menuju ke syurga, sedang si celaka (iblis) ditunda hingga hari kiamat supaya merasakan sakit maut, sebanyak makhluk yang pertama hingga yang terakhir”. Lalu nabi Adam AS pun bertanya kepada malaikat Izrail: “Sebutkan kepadaku bagaimana rasa pedihnya maut”. Sesudah diterangkan oleh malaikat Izrail, nabi Adam AS pun berkata: “Tuhanku, cukup!! cukup!!”

Maka gemuruhlah suara para hadirin berkata: “Hai Abul Ishaq, ceritakan pada kami, bagaimanakah ia merasakan maut, pada mulanya Ka’abul Ahbaar menolak, tetapi kerana didesak, maka ia berkata: “Jika dunia sudah akhir dan hampir ditiup sangkakala, sedang orang ramai di pasar sedang sibuk bertengkar dan berdagang, tiba-tiba terdengarlah suarayang sangat keras di langit, sehingga separuh penduduk bumi pengsan kerananya selama tiga hari.

Bagi mereka yang tidak pengsan bingung bagaikan kambing ketakutan. Dalam keadaan hirik pikuk sedemikian, maka terdengarlah lagi satu suara gemuruh bagaikan suara halilintar yang sangat keras bunyinya, maka tidak seorangpun melainkan mati kerananya dan kesemua manusia, jin, binatang, tumbuh-tumbuhan dan lain-lain makhluk mati, maka tiba giliran iblis laknatullah pula untuk merasainya.

Maka Allah SWT pun memerintahkan malaikat Izrail: “Aku telah menjadikan padamu pembantu sebanyak orang yang pertama hingga yang terakhir dan Aku telah memberikan kekuatan penduduk langit dan bumi dan kini Aku pakaikan kepadamu pakaian murka dan kemarahan, maka turunlah dengan membawa murka dan kemarahanKu kepada si celaka dan terkutuk iblis.

Maka rasakan kepadanyakepedihan maut yang telah dirasakan oleh orang yang terdahulu hingga terakhir dari jin dan manusia, berlipat-lipat ganda, dan hendaknya kamu membawa tujuh puluh ribu malaikat yang kesemuanya penuh rasa murka dan kecemasan, dan tiap malaikat Zabaniyah membawa rantai dari neraka Ladha, dan cabutlah dengan tujuh puluh ribu bantolan dari neraka Ladha, dan beritakan pada malaikat Malik supaya membuka pintu-pintu neraka”.

Maka turunlah malaikat Izrail dengan bentuk yang sangat mengerikan, sehingga andai kata seluruh penduduk langit dan bumi dapat melihat bentuk yang mengerikan itu niscaya akan cair kesemuanya kerana tersangat ngeri akan keadaan bentuknya, maka apabila sampai kepada iblis laknatullah dan dibentaknya sekali sahaja, langsung ia pengsan dan berdengkur dan andaikan dengkur itu dapat didengari oleh penduduk timurhingga barat, niscaya pengsanlah kesemuanya.

Setelah sedar iblis laknatullah, lalu malaikat Izrail pun membentak iblis laknatullah sekali lagi: “Berhentilah hai penjahat!!!, kini aku rasakan padamu kepedihan maut sebagaimana dirasakan oleh banyaknya hitungan orang yang telah engkau sesatkan dalam beberapa abad yang engkau hidup, dan hari inilah hari yang ditentukan oleh Tuhan bagimu, maka ke manakah engkau akan lari!!”

Maka larilah iblis laknatullah lari ketakutan ke hujung timur, tiba-tiba malaikat Izrail muncul di hadapannya. Lalu iblis laknatullah pun menyelam ke dalam laut, namun malaikat Izrail tetap muncul di hadapannya, lantas ia dilemparkan oleh laut, maka ia berlari keliling bumi, namun tetap tidak ada tempat untuknya berlindung. Kemudian iblis laknatullah berdiri di tengah dunia di kubur nabi Adam AS sambil berkata: “keranamu aku telah menjadi celaka, duhai sekiranya aku tidak dijadikan”. Lalu ia bertanya pada malaikat Izrail: “Minuman apakah yang akan kau berikan padaku dan dengan siksa apakah yang akan kau timpakan kepadaku?”

Malaikat Izrail pun menjawab: “Dengan minuman dari dari neraka Ladha dan serupa dengan siksa ahli neraka dan berlipat-lipat ganda”, maka bergulingan iblis laknatullah di tanah sambil menjerit sekeras suaranya, kemudian berlari ketakutan dari barat ke timur dan patah balik dari timur ke barat dan sampai ke tempat mula-mula ia diturunkan ke muka bumi ini.

Maka malaikat Zabaniyah AS pun menghadang iblis laknatullah dengan bantolan-bantolan dari neraka Ladha. Bumi ini bagaikan bara api, sedang iblis laknatullah dikerumuni oleh malaikat Zabaniyah dan menikamnya dengan bantolan-bantolan dari neraka itu.

Tatkala iblis laknatullah mula merasai sakratul maut maka dipanggil nabi Adam AS dan Siti Hawa untuk melihat keadaan iblis laknatullah itu, maka bangkitlah keduanya untuk menyaksikannya. Sesudah melihat, maka keduanya berdoa: “Ya Tuhan kami, sungguh engkau telah menyempurnakan nikmatMu pada kami”. suarapeople.com

-admin-

PANAS!!! Mat Sabu MENANGIS Lihat VIDEO SYIAH ini...

Thursday, 20 December 2012

Apa...??? Ibrahim Libya Mati Sia-Sia...? Hadi Jawab...

VIDEO AMANAT HADI... WAJIB TENGOK!

AlFathihah! Bekas Imam Mekah Meninggal Dunia...


Bekas Presiden Hal Ehwal Dua Masjid Suci dan juga Imam serta khatib terkenal Masjidil Haram Mekah, Sheikh Muhammad bin Abdullah Al- Subbayyil selamat dikebumikan selepas solat Asar semalam.

Jenazah sebelum itu disembahyangkan di masjid suci berkenaan.

Allahyarham meninggal dunia dua hari lalu.

Jenazah dikebumikan di tanah perkuburan Maabdah, Mekah.

Allahyarham pernah menjadi tenaga pengajar dalam ilmu tauhid, tafsir, ilmu fiqh dan usul fiqh, ilmu faraid, nahu, balaghah, syair dan kesusasteraan di madrasah dan masjid-masjid.

Satu perintah diraja dikeluarkan pada tahun 1964 agar beliau dilantik sebagai Imam dan Khatib di Masjidil Haram, Makkah. Beliau juga dilantik selaku Pengerusi bagi Tenaga pengajar dan pemantau (bahagian Agama) untuk Masjidil Haram.

Pada tahun 1970, Allahyarham dilantik selaku Timbalan Presiden (Bahagian Agama), Bahagian Pengurusan Masjidil Haram, dan seterusnya dilantik selaku Timbalan Presiden Bahagian Pengurusan Masjidil Haram yang kemudian dijenamakan semula menjadi Bahagian Pengurusan Masjidil Haram dan Masjid Nabawi.

Pada tahun 1991, beliau dilantik menjadi Presiden bagi jabatan tersebut.

Beliau bersara pada tahun 2001 dan beliau juga merupakan Ahli Badan Ulama’ Senior dan Majlis Fiqh Rabitah Alam Islami. suarapeople.com

-admin-

BAPA 'ABBY' Bukan Ahli UMNO atau Orang Sabah...


Pemikiran sempit Abby yang jelas ditutup  dengan suasana sempit pemikiran PAS yang semakin hari bukan untuk menyatu-padukan Masyarakat, tetapi memecah-belahkan rakyat...

Beliau yang sendiri tidak mengetahui akan isu AMANAT HADI, di mana rakyat semakin hari semakin MUAK dengan permainan dan KEBINGUNGAN PAS yang kononnya diharapkan menjadi benteng kepada orang Melayu/Islam...

JOMO Kata: dengan menyatakan Ini Kali Lah sebagai #Tag, JOMO pasti beliau terlalu terikut-ikut dengan trending yang tiada apa-apa ini... #LAINKALILAH

PANAS! Dr.Asri Beri TEKANAN Hj.Hadi... Mat Sabu Mana...?


Bekas Mufti Perlis, Prof Madya Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin berkata, adalah lebih baik sekiranya Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang membuat penarikan secara rasmi amanat yang pernah diberikan kepada ahli Pas lebih tiga dekad lalu.

Menurutnya, amanat yang berbunyi Umno itu kafir diungkapkan Hadi sewaktu angin kebangkitan Islam kira-kira 30 tahun lalu.

“Sungguhpun ahli Pas hari ini sudah tidak mengamalkan amanat tersebut, tetapi Hadi wajar membuat penarikan semula sebagai pencerahan kepada masyarakat.

“Ini perkara lama. Amanat tersebut diungkapkan ketika zaman muda beliau (Hadi). Ketika itu angin kebangkitan Islam mempengaruhi segenap pemuda ditambah dengan ketegangan sistem Perlembagaan yang menjadi teras negara ini,” katanya kepada Sinar Harian mengulas gesaan dua mufti agar Hadi menarik balik amanat beliau.

Katanya, perkara sama turut berlaku kepada ramai tokoh-tokoh pemimpin muda pada ketika itu.
“Pas sekarang sudah lain. Saya melihat kepimpinan hari ini sudah tahu hala tuju perjuangan mereka. Hadi juga sudah bertemu dengan pemimpin parti lain termasuk Umno.

“Jadi, ahli parti itu sudah boleh mengagak dan tahu amanat lama sudah tidak ada lagi,” katanya.
Menurutnya, penggabungan Pas bersama Pakatan Rakyat (PR) juga memperlihatkan parti itu semakin realistik dalam perjuangan politik mereka.

“Jika dapat dibuktikan, masih wujud ahli yang berpegang teguh dengan amanat seumpama itu, bermakna Hadi perlu tampil membuat penarikan semula dengan segera,” katanya.

Tambah Asri, isu lama ini seharusnya tidak lagi dibangkitkan kerana ia akan mengundang pelbagai perkara lain yang boleh mendatangkan kontroversi.

“Seharusnya ia dihentikan. Jika tidak, akan muncul macam-macam lagi termasuk isu 13 Mei. Tutup buku lama.

“Semua pihak perlu melihat ke depan bukan membongkar kisah lama lagi. Ia sudah tidak relevan lagi,” katanya. sumber

-admin-

Wednesday, 19 December 2012

PAS Tidak Konsisten Pertahan Akidah Islam... -Ismail Mina

Kes Sg Petani Bukan Pergaduhan 'KAUM'...Gempar apabila khabar angin malam tadi begitu meluas sehingga isu kecil boleh dibesar-besarkan... Itulah dia kuasa media baru, orang KL boleh tahu apa kejadian yang berlaku di Sg petani dengan begitu pantas...

Cerita asalnya, kononnya pergaduhan antara kaum melibatkan Orang Melayu dan India... Mengerikan lagi ada pihak yang telah POST gambar-gambar yang kononnya dikaitkan dengan pergaduhan besar malam tadi... JOMO terus menguhubungi rakan yang berada di Sg Petani untuk mendapatkan kepastian... Namun, beliau menyatakan keadaan masih terkawal dan tiada apa-apa keadaan kritikal yang berlaku...

Lewat malam tadi JOMO dimaklumkan kes yang berlaku hanyalah perkara yang melibatkan kecurian motor, naumun ianya telah dijadikan bahan cerita kononnya pergaduhan kaum...

Walau bagaimanapun, ianya nampak secara jelas bahawa hubungan antara kaum juga akan terus menjadi isu penting untuk dijaga terutamanya bila melibatkan kehidpuan perlbagai kaum di negara ini...

bersama-sama ini dilampirkan kenyataan daripada PDRM...

Selanjutnya rujuk FlyingKicks

Penempatan israel / Zionis Laknatullah... Kasihan Orang Palestin...


Masalah penempatan haram Israel terus menjadi isu hangat dan menarik perhatian masyarakat antarabangsa baru-baru ini, selepas mereka mengumumkan untuk meluaskan projek pembangunan di Tebing Barat dan Baitulmaqdis Timur.

Tindakan dilihat sebagai provokasi segera Israel itu, dikecam negara sekutu kuat mereka, Amerika Syarikat (AS). Penjajahan Israel ke atas Tebing Barat dan Baitulmaqdis dikatakan bermula selepas Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) memutuskan untuk membahagikan populasi di Palestin pada tahun 1947.

Pada tahun 1948 pula, Israel dengan angkuh mengisytiharkan ‘kemerdekaan’ negara mereka tanpa menetapkan garis sempadan. Dalam tempoh dua tahun sahaja, Israel menduduki 78 peratus tanah milik Palestin.

Difahamkan, peratusannya terus meningkat selepas tercetusnya Perang Enam Hari pada 1967. Susulan daripada peperangan itu, sebahagian besar tanah Palestin dirampas hingga menyebabkan kira-kira 330,000 penduduk negara tersebut terpaksa menjadi pelarian di kampung halaman mereka sendiri.

Pada masa tersebut, Bukit Golan di Syria dan Semenanjung Sinai di Mesir turut ditawan rejim Zionis. Israel berjaya menguasai 60 peratus kawasan di Tebing Barat dan merampas 30 peratus tanah di Semenanjung Gaza.

Rentetan daripada peristiwa itu, dua parti politik utama, Parti Buruh dan Likud bekerjasama mewujudkan penempatan haram Israel dari semasa ke semasa. Penempatan haram pertama dibina di bawah Parti Buruh pada tahun 1968 hingga 1977, dengan objektif utama kononnya untuk memastikan golongan Yahudi menjadi penduduk majoriti di kawasan strategik utama di Tebing Barat, Tel Aviv dan koridor Baitulmaqdis.

Israel terus membina penempatan haram mereka sewenang-wenangnya sehingga calon Parti Likud, Menachem Begin dilantik sebagai perdana menteri pada 1977. Kerajaan di bawah pimpinan beliau bertanggungjawab menyediakan insentif kewangan kepada bangsa Yahudi untuk berpindah ke Judea dan Samaria di Tebing Barat.

Tujuan asal Israel jelas menunjukkan mereka mahu mengukuhkan kedudukan di wilayah tersebut, sekali gus menghalang usaha Palestin membentuk sebuah negara. Kebanyakan golongan Yahudi pada hari ini dilabel sebagai pendatang haram dan mereka berpindah ke Tebing Barat atas sebab ekonomi kerana kerajaan Israel menjanjikan insentif kewangan untuk mereka.

Semasa rundingan damai pada akhir 1991, lebih 80 peratus kawasan di Tebing Barat tidak berpenghuni tetapi kini lebih 60 peratus penduduk Israel menetap di lima kawasan penempatan haram di Maaleh Adumin, Modiin Ilit, Ariel, Gush Etzion dan Givat Ze’ev di Tebing Barat yang hanya terletak kurang satu kilometer dari garisan hijau mengikut perjanjian sempadan tahun 1967.

Walaupun resolusi PBB mengisytiharkan penempatan golongan Yahudi itu melanggar undang-undang, jumlah penduduk Israel menetap di kawasan tersebut dilaporkan meningkat hampir dua kali ganda daripada 281,000 kepada lebih 550,000 orang sejak Perjanjian Oslo ditandatangani pada 1993.

Keputusan kerajaan pimpinan Perdana Menteri, Banjamin Netanyahu meluluskan penempatan haram tambahan sebanyak 3,000 unit apartmen juga dilihat sengaja untuk menggagalkan usaha Palestin yang berhasrat menjadikan Baitulmaqdis Timur sebagai ibu negara apabila Gaza dan Tebing Barat membentuk sebuah negara. sumber

-admin-

Bersama kita berdoa...

Surat ini Mengesahkan BC Memang HIPOKRIT kepada Rakyat Malaysia..

Sebelum ini JOMO ada menulis mengenai surat dari Bar Council yang kononnya terkenal dengan perjuangan mereka mahukan Pilihanraya Bersih... Bersih bagaimana...?

Surat di bawah jelas menunjukkan betapa HIPOKRITnya BC, mereka secara jelas enggan menerima pemerhati luar untuk memerhati pemilihan BC... Kenapa...?kalau orang lain punya hal, merekalah orang Nombor 1 'MENYIBUK' tapi bila kena batang hidung mereka...?

Biarlah rakyat yang menilainya....

TOLAK HIPOKRASI PEMBANGKANG...

selanjutnya rujuk PPC

Tuesday, 18 December 2012

DAPig The Gimmick SDN.BHD... "NO PUBLIC ALLOWED"It is a Sendirian Berhad party. Not only it is dominated by family members like a business empire but sad to say that the flavour of 1Malaysia does not seem to exist at all in DAP.

To say it bluntly, it is only the Chinese and the Punjabis that have a place in the party of 150,000 members.

With the exception of only a single Indian candidate elected into the party’s Central Executive Committee (CEC), there were no Malay candidate that won a seat in the CEC at the recent party congress.

The party’s rallying battle cry of “Malaysian-Malaysia” does not hold water at all. It is merely a gimmick slogan to showcase itself as relevant to all races.

For a party which professes that it represents all segment of society in Malaysia, it certainly does not act like one, represent like one, or even function as one.

The CEC results clearly reflect the family affair tradition within the party.

All the eight Malay candidates vying for a CEC seat did not secure enough votes to warrant them a voice in the highest decision body of the party.

Instead we see the father and son teams like Lim Kit Siang, Lim Guan Eng and Karpal Singh and his son Gobind Singh Deo voted in, so much for their stand against cronyism.

Satu member of the family pun cukup la in CEC. Why we need the whole family to have a say in the party. This does not seem democratic though for a Democratic Action Party.

The Malays are treated as second fiddle or step children in the party. They are merely used to shore up Malay support for the party to win votes in the elections.

To party secretary-general Lim Guan Eng, the Malays are only good as tools to woo support from their community.

This is what I mean.

To quote Guan Eng (Malay Mail Dec 17), he said it openly that the appointment of two Malays into the CEC was based on their abilities to attract more from their community to join the party.

Just to appease the Malay members, he had appointed his political secretary Zairil Khir Johari and senator Ariffin Omar into the CEC lineup , after the eight Malay candidates who contested out of a total 63 failed to make it into the top 20 list.

Perhaps the Malays do not know the existence of what the Chinese termed as “Cai Tan” (menu list) of candidates.

These “Cai Tan”, which are the favourites of the leaders, are dished out to the delegates to vote them in.
Obviously none of the names of the Malay candidates were in those list or they would have been voted in to be in the top 20 to qualify for a seat in the CEC.

Who then decides the list ? Your guess is as good as mine. source

-admin-

LAKNAT! Siapa Kata "Fucking Religion"...?Ramai umat Islam kini sudah mula bangkit dari lena untuk mempertahankan Agama Islam dari dipermainkan oleh Pemimpin kafir yang tidak bertanggungjawab...

Masalahnya, bila ada pemimpin Islam sendiri yang terus bersekongkol dengan pemaimpin kafir ini... Malahan lebih teruk lagu, pemimpin islam ini bukannya mentarbiahkan mereka namun, terpaksa mengikut telunjuk mereka... Hilang segalanya... hanya kerana undi untuk ke Putrajaya...

Bangkit bersama Islam... Guna POLITIK untuk Kuatkan Islam, Bukan Guna ISLAM untuk kuatkan POLITIK....

selanjutnya rujuk ParpuKari

Amanat Hadi! Kafir Mengkafir...


Apa Cerita sebenarnya ni...?

Difahamkan beliau juga pernah menyatakan tidak akan bertanding pada PRU13 akan datang dan tidak berhasrat untuk menjadi perdana Menteri bila Pakatan Rakyat memerintah...

Bahana lagi bilamana sehingg hari ini beliau tidak pernah menarik balik amanatnya yang dibuat suatu ketika dahulu...

Nak tahu apa kesannya.... rujuk blog ini

Haji Hadi Sila Tarik Balik Kenyataan...

Agama! Takbir Macam-Macam... Ust Kazim

Monday, 17 December 2012

Tolak Nipotisme dalam Pakatan! Dulu MengataTun M, Sekarang Mereka Pula yang lebih!UNDI PAKATAN! Bererti kita SOKONG NEPOTISME... Keluarga mereka nak jadi pemerintah Negara...

Terkini! Palakon POPULAR Drama Bersiri 'Impian Illyana' Selamat Bersalin...Cerita dunia hiburan tidak pernah sunyi dengan ceritanya... Cerita Artis Malaysia dari dahulu sehingga kini terus mendapat sambutan segenap lapisan masyarakat terutama kepada mereka yang meminati perkembangan Industri ini...

Terkini! Syukur kepada Allah, seorang artis yang sebelum ini popular dengan drama Impian illyana; Lydia atau nama sebenarnya Nur Lydia Ibtisam selamat melahirkan anak perempuan di Hospital Shah Alam hari ini... Beliau  yang juga seorang personaliti tv, host, pelakon, penyanyi dan juga pencipta lagu melahirkan rasa syukur dan gembira di atas kelahiran puteri sulung yang diberi nama Nur Sarah Alisya seberat 2.15 kg ...

Bercakap mengenai perkembangan beliau, kini beliau sedang giat dengan pembabitan animasi serta special effect untuk TV dan Filem... JOMO ketika menghubungi suaminya yang juga seorang pengarah drama, menyatakan kelahiran puteri sulung mereka akan menambahkan lagi seri dalam kehidupan mereka sekeluarga...

JOMO Kata: Didoakan semoga Allah terus melimpahkan rezeki ke atas mereka... Didoakan semoga semuanya selamat...

1MVRP! Perkara Menarik Untuk Bekas Tentera... Thanku You @NajibRazak @Zahid_HamidiPendekatan kerajaan dalam melaksanakan Strategi lautan Biru kian bergerak kehadapan dengan penuh semangat kebajikan... Terkini, Perdana Menteri Malaysia telah merasmikan satu lagi inisiatif Strategi lautan Biru iaitu dengan melaksanakan program perngiktirafan Veteran Tentera 1 Malaysia (1MVRP)...


Program yang diadaan pada sabtu yang lepas di SMK Clifford Kuala Kangsar tersebut, telah mencatatkan kehadiran lebih kurang 30 ribu yang kebanyakannya adalah Pesara Angkatan Tentera Malaysia (ATM) itu jelas menunjukkan sokongan padu yang berterusan bekas-bekas tentera yang selama ini telah banyak berjasa kepada negara walaupun mereka telah meninggalkan perkhidmatan tersebut...

Tentera yang mempunyai nilai dan suasana kehidupan yang berlainan dengan rakyat yang lain semasa berkhidmat tahu akan keadaan sebenar keselamatan negara... Menurut Perdana Menteri, kalau sebelum ini jasa-jasa tentera hanya tertulis pada buku, sajak, puisi namun kali ini di atas komitmen kerajaan untuk memperkasakan bekas tentera, kerajaan memberikan bantuan... Inilah janji kerajaan untuk rakyat malaysia bergelar bekas tentera...

Hadir di majlis tersebut, Menteri yang terus bekerja bagi memastikan kebajikan hal ehwal tentera di Malaysia terjaga iaitu Dato Seri Ahmad Zahid Hamidi selaku Menteri Pertahanan Malaysia...

Gerak Kerja kepada perlaksanaan 1MVRP ini melibatkan fasa-fasa:

1) Produk teras:bagi permulaannya 49 rumah bekas tentera akan dibaiki atau dibina, dan 100 lagi akan disasarkan pada tahun hadapan... Ianya akan dikendalikan oleh kor Tentera sendiri...

2) pekerjaan, difahamkan, kerajaan memperkenalkan program bantuan pekerjaan dengan bantuan syarikat GLC iaitu syarikat milik kerajaan...

3) keusahawanan: rm 3.5 Juta diperuntukkan bagi tentera yang ingin melibatkan diri dengan perniagaan... ianya akan dipantau oleh TEKUN Malaysia...

4) produk Pusat sehenti 1 Malaysia: 31 kem ataui pengkalan tentera di seluruh malaysia akan dijadikan pusat sehenti kepada bekas tentera untuk mendapatkan maklumat mengenai hal ehwal veterean ATM... sumber
MENARIKNYA! pada ogos yang lepas Perdana Menteri ada merasmikan kad privilage tentera 1 malaysia bagi kesemua 241,000 tentera seluruh negara, namun, disebabkan dengan keprihatinan kerajaan ianya telah diperluaskan kepada semua bekas tentera...

JOMO Kata: Tahniah kerajaan... Terima Kasih BN... Tahniah Kementerian Pertahanan Malaysia...

PANAS!!! Buka Tudung dan Malu Dengan Nama, Abby dikecam Peminat...

Assalamualaikum....

Semoga hari isnin kita penuh dengan keharmonian dan keamanan dalam kehidupan....

Terkini, Artis yang kini masuk PAS dikecam peminatnya sendiri... Akibat terlalu bercakap besar, Abby akhirnya tersilap mengatur langkah bersama PAS...

sumber

Sunday, 16 December 2012

MUKA DAJJAL! -Ustaz Kazim

Akibat Dakwat Sahaja! Anak Beranak Terus Kuasai DAP, Calon Melayu Kalah teruk...

Published by AIDC on December 15, 2012 | 0 CommentAIDCNews – 15/12/12 – Pasukan bapa dan anak Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng mendahului Jawatankuasa Eksekutif DAP Pusat (CEC) di Kongres DAP ke 16 yang diadakan di Pulau Pinang hari ini.Walaupun sebelum ini, Pengerusi DAP, Karpal Singh cuba dijatuhkan dalam kepimpinan DAP pusat, namun keputusan pemilihan menyangkal dakwaan itu apabila beliau mendapat undi ketiga terbanyak, di samping anak sulungnya, Gobind Singh turut dilantik semula.

Penasihat DAP Lim Kit Siang mengutip undi paling banyak iaitu 1,607, diikuti oleh Guan Eng (1,576) manakala Pengerusi DAP Karpal Singh meraih 1,411.Sementara itu, Naib Pengerusi DAP Dr Tan Seng Giaw, Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang P. Ramasamy, Pengerusi DAP Perak Ngeh Koo Ham, Exco Kerajaan Selangor, Ronie Liu, Adun Kota Raja, M.Manoharan dan Jeff Ooi (Ahli Parlimen Jelutong) tewas dalam pemilihan DAP hari ini.

Berikut adalah senarai 20 pemimpin yang dilantik sebagai anggota Jawatankuasa Eksekutif Pusat parti bagi sesi 2012-2015 pada Kongres DAP Kebangsaan ke-16.
1. Lim Kit Siang
2. Lim Guan Eng
3. Karpal Singh
4. Chong Chieng Jen
5. Anthony Loke Siew Fook
6. Vincent Wu Him Ven
7. Tan Kok Wai
8. Gobind Singh Deo
9. Tony Pua Kiam Wee
10. Datuk Teng Chang Kim
11. Fong Kui Lun
12. Nga Kor Ming
13. Chong Eng
14. Chow Kon Yeow
15. Liew Chin Tong
16. M. Kula
17. Boo Cheng Hau
18. Teresa Kok Suh Sim
19. Teo Nie Ching
20. Ngeh Koo Ham

Menurut laporan Antarapos, semua calon Melayu tewas dalam pemilihan DAP. Mereka adalah Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri Lim Guan Eng, Zairil Khir Johari yang hanya memperolehi 305 undi.Turut kalah adalah Senator Ariffin S.M. Omar yang mendapat 348 undi.

Begitu juga dengan satu-satunya ahli dalam (CEC), Ahmad Ton juga turut tewas kali ini apabila hanya mampu meraih 347 undi.Calon lain yang tewas ialah Harun Ahmad (28 undi), Solaiman Op Syed Ibrahim (98 undi) Tengku Zulpuri Shah (121 undi) Zulkifli Mohd Nor (215 undi) dan Roseli Abdul Gani (39 undi).

Keputusan kali ini memberi impak kepada ura-ura DAP mahu melebarkan parti itu kepada orang Melayu.Ketika merasmikan kongres DAP pagi tadi, Guan Eng melahirkan hasrat untuk membangunkan DAP sebagai pilihan orang Melayu yang menurut beliau semakin berminat menyertai parti itu.

Apa yang jelas ialah perwakilan DAP yang rata-rata kaum Cina menolak calon Melayu untuk menduduki jawatan-jawatan utama dalam parti itu.

Antarapos turut melaporkan Lim Kit Siang turut tekejut dengan keputusan perwakilan menolak semua calon Melayu pada pemilihan parti itu."Saya tidak gembira juga dengan keputusan tersebut dan sedikit kecewa sebab (selain) perwakilan Melayu yang tidak menang dan juga ada dari Sabah dan Sarawak yang tidak menang," kata Kit Siang kepada pemberita.

"Saya rasa kita perlu belajar dan lihat semula keputusan tersebut dan cuba atasinya semula supaya DAP dapat melihat semula perwakilan yang dicalonkan," katanya.

Kit siang menegaskan keputusan itu bukan bererti sifat perkauman menebal dalam DAP tetapi lebih kepada bilangan calon yang ramai bertanding."Ini bukan bermakna DAP anti-Melayu tetapi kerana hanya ada 20 tempat kerusi sahaja dan saya rasa ini adalah satu keputusan yang sakit yang dibuat oleh perwakilan hari ini," katanya.

Selain kesemua calon Melayu tewas, 15 daripada 18 calon kaum India juga kalah, termasuk Timbalan Menteri Pulau Pinang P.Ramasamy.

Sumber dari AIDC
Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

3G! Malaysia Pun TOP Sama Macam Jepun...?Siapa sangka perkhidmatan 3G Network di Malaysia SETANDING Jepun...Satu pencapaian yang patut dibanggakan oleh seluruh rakyat Malaysia. Ranking ini adalah untuk 2012 dalam buku bertajuk "TOP 10 Of Everything 2012" yang diterbitkan Oleh Sterling New York, 387 Park Avenue South New York, NY 10016.... EP

Wacana Perdana 11: PRU13: Masa Depan Islam...?