Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Friday, 17 August 2012

Kenapa Kita Tidak Pernah mahu Bersyukur...?


ajarlah anak-anak kita untuk bersyukur...

Allah ciptakan manusia dengan sebaik-baik kejadian... dia maha mengetahui akan sesuatu...

Allah tidak akan menjadikan sesuatu itu sia-sia... Pasti ada hikmah di atas setiap kejadian... Orang yang beruntung adalah orang-orang yang bersyukur...

Bersyukurlah kita hidup di muka bumi Malaysia ini...

terima Kasih Kerajaan di atas dasar-dasar yang membawa Malaysia maju kehadapan pada hari ini... Syukur kepada Allah di atas nikmat yang telah engkau berikan...

Ucapan Aidilfitri 2012 Oleh PM @NajibRajak
</>
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.....

Thursday, 16 August 2012

Hati-Hati!!! Betulkah Kurma Israel Kini di Malaysia...?Kurma Israel kini di Malaysia....
1-Semoga umat Islam tidak lalai ketika membuat persiapan berbuka puasa sehingga bersubahat menyumbang terhadap kemajuan ekonomi Israel.

2-Jangan pula hendaknya ada di kalangan umat Islam sendiri yang berkata bahawa semua ini adalah perkara kecil atau perkara remeh-temeh....
3-Persoalannya - bagaimana produk daripada tanah yang dirampas daripada umat Islam yang dizalimi ini boleh sampai ke bumi Malaysia?

Sheikh Dr Yusuf al Qaradawi berkata:
Setiap riyal dan dirham yang digunakan untuk membeli produk mereka akan akhirnya menjadi peluru-peluru yang digunakan untuk menembak saudara-saudara dan anak-anak di Palestin. Oleh itu, adalah menjadi kewajiban untuk tidak sekali-kali membantu (musuh Islam) dengan membeli produk mereka. Membeli produk mereka adalah menyokong tirani, penjajahan dan kekejaman. Facebook
JOMO kata: Mohon untuk disiasat akan berita ini... Jika benar Umat Islam kena TOLAK Kurma ini... Pastikan kita tidak tertipu...

Wednesday, 15 August 2012

Kantoi Beb! TV3 Tak Pernah Siar...Selanjutnya di KulaanNiring

Lagi Seruan TOLAK DAP... Wajib Tahu!!!


LIM KIT SIANG dan KARPAL SING.... MANA MAU LARI...????

Wow! Bantuan 1 Malaysia di Sepanggar...?


Sentuhan perdana Menteri Malaysia itu bukan saja di semenanjung malaysia namun PM punyai ramai penyokong di sabah dan Sarawak...

Tahniah PM kerana memberi Bantuan kepada Rakyat...

Selanjutnya baca AnakParlimenSepanggar

Ingat!!! Tidak SEMUA ULAMA Suka PAS...
Ini menunjukkan bahawa kedua-dua Ulama berjawatan dan Ulama pondok juga berkongsi pendapat yang sama.

Dari segi kelayakan, Ulama berjawatan seperti Tan Sri Harussani tentulah tidak perlu dipertikaikan lagi.
Manakala Ulama pondok pula, seperti Tuan Haji Abdullah Saamah juga bukan calang-calang tinggi kelayakannya kerana beliau telah berguru di berbagai tempat antaranya, Pondok Berangan, Pondok Pohon Durian Jahar, Pondok Bermin, Pondok Hj.

Ismail Tok Som, Pondok Pujuk Dusun Belaga dan akhirnya di Mekah di mana beliau berguru dengan empat orang guru selama 12 tahun. Tempoh pembelajaran beliau di kesemua pondok-pondok tersebut termasuk Mekah adalah melebihi 27 tahun.

Oleh itu, apabila kedua-dua golongan Ulama ini bersatu dalam memberi pendapat mengenai haramnya menyokong dan bekerjasama dengan DAP, maka ia bukan lagi sesuatu yang boleh dipandang ringan atau diketepikan.

Ini kerana, soal sokongan dalam parti politik akan menentukan masa depan ummah dan agama Islam di negara ini.

Ini bukan kali pertama Tuan Haji Abdullah Saamah menegur kepimpinan PAS yang semakin celaru dan sesat bersama DAP. Pada tahun 2010, beliau penah menegur PAS kerana berpolitik di dalam masjid iaitu berceramah dan menyampaikan khutbah atau tazkirah yang bertujuan menyebar kebencian dan memecahbelahkan ummah.

Akibatnya, beliau telah dicerca oleh ahli-ahli PAS sebagai ‘anjing yang menjelir lapar dibeli UMNO’, digelar oleh Pesuruhjaya III PAS Kelantan, Dato’ Mohd Amar Nik Abdullah sebagai ‘unta’ dan dimaki ‘celako! celako!’ oleh Nik Aziz sendiri.

Sebagaimana sewajarnya sikap seorang Ulama, Tuan Haji Abdullah tidak pula melenting dengan PAS tetapi meneruskan teguran beliau pastinya dengan harapan agar dapat membawa pulang ahli-ahli PAS, kalau pun tidak pemimpinnya, ke pangkal jalan.

Malang sekali, walau apapun teguran yang diberi, ahli-ahli dan pemimpin PAS tetap berdegil untuk bersama DAP. Malah Dato’ Harun Din juga mula mengeluarkan kenyataan di dalam Harakah, membela DAP dengan menafikan parti tersebut sebagai kafir harbi. Menurut beliau, kafir harbi tidak wujud selagi tidak wujud Negara Islam yang sebenar.

Tanpa beliau sedar bahawa Negara Islam yang sebenar tidak mungkin wujud selagi ada kafir harbi yang menentangnya. Lebih-lebih lagi jika Harun Din sendiri membantu memenangkan si kafir harbi yang ingin memastikan agara Negara Islam tidak akan wujud sama sekali.

Dato’ Harun Din mungkin seorang Ulama yang mempunyai kelayakan rasmi namun nampaknya beliau juga menjadi celaru dan keliru akibat terlalu sayangkan persahabatannya dengan kafir harbi DAP.
Inilah akibatnya bila seorang Ulama yang berkelayakan seperti Harun Din meletakkan dirinya di bawah jubah Ulama jalanan atau Ulama angkat bakul seperti Nik Aziz dan Hadi Awang.

Bukanlah kita sengaja hendak menghina kedua-dua ‘Ulama’ PAS ini tetapi kita tertanya-tanya apakah kelayakan mereka yang meletakkan mereka jauh lebih tinggi dari para mufti dan juga Ulama-ulama pondok yang berpuluh-puluh tahun menghabiskan hidup mereka dengan berguru dalam bidang agama?

Mengikut rekod ringkas, Hadi Awang adalah lulusan Universiti Islam Madinah dan kemudiannya Universiti Al-Azhar yang mana beliau ‘menamatkan’ pengajian dalam masa 2 tahun sahaja. Sebelum itu, beliau hanya mengambil senawi di Sekolah Agama Sultan Zainal Abidin dan belajar bahasa Arab dan politik dari bapanya.

Oleh itu, pengkhususan beliau dalam bidang agama agak kabur dan ahli-ahli PAS sendiri tidak punya maklumat mengenainya.

Manakala Nik Aziz pula hanya belajar agama di Deobond, India. Ada juga biodata yang menulis beliau belajar di Pakistan dan juga Al-Azhar. Namun, seperti juga Hadi Awang, pengkhususan mereka kabur atau dikaburkan.

Setelah pulang ke Malaysia, Nik Aziz hanya menjadi guru KEMAS sahaja. Ini yang membuatkan kita musykil kerana tidak mungkin seorang graduan dari Al-Azhar mendapati sukar untuk mendapat kerja pada ketika itu sehingga terpaksa menjadi guru KEMAS..?

Dan kenapakah beliau mahupun Hadi Awang tidak disebut-sebut sebagai Ulama Al-Azhar sepertimana Dato’ Nakhaie, Dato’ Dusuki, Dato’ Ismail Ibrahim mahupun YAB Ustaz Azizan, Menteri Besar Kedah dan arwah Dato’ Fadzil Nor?

Benar, bahawa keimanan bukan boleh diukur dengan sijil kelayakan yang dikeluarkan oleh manusia melalui universiti-universiti tersohor atau akuan guru-guru pondok.

Tetapi, untuk menjadi pemimpin parti politik atau pemimpin negeri dan negara, seseorang itu wajib mempunyai kelayakan yang jelas kerana ‘manusia lebih mengetahui tentang urusannya di dunia’. Lebih-lebih lagi jika mereka memakai nama Ulama yang berhak mengeluarkan fatwa dan pendapat mengenai hukum-hakam agama.

Tanpa kelayakan yang jelas, bagaimana kita boleh menjustifikasi fatwa yang dikeluarkan oleh Nik Aziz atau Hadi Awang itu sebagai tepat? Bagaimana kita boleh membandingkan pendapat mereka dengan pendapat Ulama-ulama yang telah terbukti kelayakan seperti Tuan Haji Abdullah atau Tan Sri Harussani?
Hakikatnya, para pemimpin dan juga ahli PAS telah menjadi pak turut kepada dua manusia yang tidak layak. Manakala kedua-dua manusia tersebut pula telah menjadi barua kepada kafir harbi....!!

Akhirnya, seluruh parti PAS telah menjadi pengikut kafir harbi sehingga sanggup membela mereka dengan apa jua cara sedangkan si kafir harbi pula sanggup mati sekiranya negara Islam ditegakkan oleh sesiapa saja. -MIK
JOMO Kata: Ingatlah... Ulama Sejati adalah Ulama yang berusaha keras menyatukan Orang Islam bukan memecah-belahkan Ummat Islam... Suka dengan ustaz Kazim...

PANAS! Perkahwinan GAY di KL, Ambiga diLupakan...


Tatkala sebelum ini kedengaran aktivist seksualiti Merdeka melaung-laungkan HAK kebebsan berantina di malaysia.... Malaysia terus dikejutkan lagi dengan perkahwinan pertama GAY seorang PASTOR di sebuah kedai Cina Kuala Lumpur... Seandainya ini sohih, satu lagi kemenangan kepad aAnwar Bin Ibrahim sebagai orang kuat kepada Seksualiti Merdeka ini...

Ambiga di mana...? Namanya terus sunyi selepas orang mula berniaga depan rumah beliau tempoh hari...


selanjutnya baca JB

JOMO kata: Bala menimpa Malaysia sebuah Negara Islam... Tidakkah kita takut akan BALA daripada ALLAH....? Tolak Anwar bererti kita TOLAK GAY....

IBU Tergamak 2 Anak gadisnya BERGOMOL macam Kekasih di RUMAH...
KUALA LUMPUR: Gerak hati seorang ibu yang ingin melihat keadaan dua anak gadisnya sebaik terjaga daripada tidur kira-kira jam 3.30 pagi membawa kepada penemuan mengaibkan apabila dua beradik berusia 13 dan 15 tahun itu didapati tidur berpelukan bagai suami isteri bersama teman lelaki masing-masing.

Kejadian berlaku di rumah mereka di Kampung Sri Gombak Indah, dekat sini, pada awal pagi Rabu lalu dan ia sesuatu yang amat mengejutkan ibu terbabit serta suaminya kerana tidak menduga anak gadis mereka yang masih bersekolah berani bertindak sedemikian.

Sedih dan kecewa dengan apa yang dilihatnya, ibu berkenaan lantas memberitahu suaminya dan si ayah turut tergamam melihat kedua-dua anak gadisnya tidur berpelukan dengan lelaki bukan muhrim dalam sebuah bilik.

Selepas dikejutkan daripada tidur, dua beradik itu dan teman lelaki masing-masing yang berusia 17 dan 20 tahun memohon maaf serta merayu supaya dimaafkan, namun si ayah yang terlalu kecewa nekad melaporkan kejadian itu kepada polis.

Polis menahan kedua-dua lelaki terbabit sebelum membawa mereka ke Ibu Pejabat Polis Daerah Gombak untuk disoal siasat. Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak, Superintendan Rosly Hassan ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian itu.

Menurutnya, kekasih gadis terbabit yang ditahan polis ketika kejadian kini reman hingga 28 Disember ini bagi membantu siasatan.

“Kes itu diklasifikasikan sebagai rogol kerana kedua-dua gadis terbabit masih di bawah umur dan disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan. Mereka dijangka dibawa ke Mahkamah Seksyen Shah Alam lusa untuk menghadapi pertuduhan,” katanya.

- Metro
JOMO Kata: AllahuAkbar.... Umat Islam semakin tidak keruan... bersatulah pemimpin-pemimpin Islam... jangan hanya berceramah dalam SURAU tapi turunlah ke padang jenguklah Rakyat... Bersama sokong dasar untuk bantu Islam... Bukannya di POLITIKKAn... Semakin-hari Pemimpin Islam bergaduh semakin banyak maksiat berlaku....

Tuesday, 14 August 2012

AllahuAkbar!!! Laungan JIHAD untuk Kita Bantu Orang Islam di myanmar...
Menumpang rasa sedih keperitan yang dialami oleh saudar Islam kita di myanmar... bersama kita HULURKAN BANTUAN demi meringankan mereka yang memerlukan di sana...

Ingatlah!!! Sedekah kita sempena Ramadhan ini tentunya akan mendapat kebaikan berlipat-kali ganda besarnya.... Allah Maha Mengetahui setiap apa yang berlaku... jangan hanya CAKAP BANYAK Perjuangkan Islam, biar kita buat....

HULURKAN BANTUAN MELALUI:

BANTUAN KEMASYARAKATAN KELAB PUTERA 1 MALAYSIA

Nasir Khan Abdul Rahman
Pengurus Operasi
03 2273 6004 | 012 6444732
Mutalib Abdul Rahman
Bendahari
03 2273 6004 | 016 257 9111

Selanjutnya rujuk PAPAGOMO


INSY'ALLAH.... KITA BANTU SAUDAR ISLAM KITA WALAUPUN SEDIKIT MENGIKUT KEMAMPUAN KITA... ALLAH MAHA MENGETAHUI SETIAP SESUATU....

AmbilPerhatian! Subang Jaya Tempat KRISTIANISASI Baru...

Awas untuk Orang Islam...

Silalah ebrhati-hati.... Jaga AKIDAH... Insy'Allah kita akan Selamat....

Menakutkan di SUBANG Selangor... mana PAS Selangor...? Mana Kerajaan negeri selangor....??? Mana....????????


Selanjutnya Baca di sini  dan di sini

GEMPAR!!! DAP Takkan Pernah Jadi 'PM' Kata PAS...Walaupun duduk sekatil... Tidur sebantal... Berselimut yang sama... Mandi bersama... Namun, DAP dan PAS tidak akan pernah sama... Tidak juga serupa...

Presiden PAS menyatakan bawaha calon Perdana Menteri Malaysia mestilah Beragama Islam dan perlulah mendapat sokongn majoriti orang MELAYU ISLAm di malaysia...

Lepas ni, Anwar pasti akan bertemu dengan Hadi untuk tarik balik kenyataan bodoh sepeti itu... Dan tuga Anwar lagi untuk pujuk Lim Kit Siang supaya FOKUS PILIHANRAYA UMUM dahulu... Kita dah kenal POLITIK Pakatan Haram ni...

PAS dan DAP Luar Nampak Berkilat rupanya dalam BERKARAT dan Berkurap....

TOLAK DAP.....

Selanjutnya baca di sini

HARAM!!! AKAR UMBI MAHU PAS Tolak DAP...PAS seperti sudah hilang arah... Perjuangan entah ke mana... Semua hilang sekelip mata selepas bersama DAP membantu Anwar Ibrahim Menawan Putrajaya... Ingat!!! PAS tidak pernah merestui perjuangan DAP selama berpuluh tahun lamanya... Orang lama dalam PAS mengetahui akan hakikat itu...

bila berbicara berama pemimpin peringkat akar umbi, kebanyakan diantara mereka tidak suka dengan PKR dan DAP yang banyak menjadi beban kepada perjungan PAS... PAS kelihatan seperti bergantung harap dengan dua parti ini sehinggakan rakyat sudah tidak melihat kekuatan PAS...

Hari ini bilamana PAS terkedu dengan kenyataan DAp untuk terus tidak menyokong perjuangan Negara Islam PAS, ramai sebenarnya yang terluka... kalau tak percaya cuba tanya pemimpin Ulama PAS... Tanya pemimpin yang lama didalam PAS... Bukan tanya Mat Sabu dan rakan-rakan Pro-Anwar...

JOMO kata: UNDI PAS bererti UNDI DAP... DAP tak pernah merestui perjuangan islam PAS... Sehingga PAS terpaksa melupakan perjuangan martabatkan AlQuran dan Assunnah dan KALAh kepada BUKU JINGGA....

TAKDIRRRR....

PELIK! Polis Jadi PENING Wanita ZIMBABWE Rogol Lelaki...
Tiga wanita di Zimbabwe dituduh merogol sekurang-kurangnya empat lelaki untuk mendapatkan sperma mereka bagi melakukan upacara tradisional.

Kesemua wanita berkenaan, yang telah didakwa dengan 17 kesalahan serangan lucah, dibicarakan pada 28 Novemeber lepas dalam satu kes yang mengejutkan negara itu.

Pihak polis di Zimbabwe percaya kesemua wanita berkenaan adalah sebahagian daripada satu sindiket seluruh negara yang mungkin menggunakan sperma untuk upacara tradisional yang didakwa boleh membuat seorang bernasib baik dan kaya.

Mereka diberkas di sebuah pekan kira-kira 170 batu di luar bandar raya Harare selepas polis menjumpai 31 kondom terpakai di dalam kereta mereka. Sekurang-kurangnya sembilan lelaki telah tampil dengan cerita serupa diserang.

Salah seorang daripada mangsa yang dikatakan itu menceritakan kisahnya dalam satu rancangan temu bual terkenal negara yang dinamakan Maichiamba. Lelaki berkenaan mengatakan yang dia dirogol selepas menerima pelawaan menaiki kereta mereka.

“Seorang daripada wanita itu menyimbah air ke muka saya dan mereka menyuntik saya dengan sesuatu yang memberikan saya keinginan seks yang amat kuat. Mereka memberhentikan kereta dan memaksa saya melakukan hubungan seks dengan setiap mereka beberapa kali, dengan menggunakan kondom,” katanya.

“Apabila mereka selesai mereka meninggalkan saya dalam belukar dalam keadaan telanjang bogel,”

Lelaki berkenaan berkata, dia kemudian pergi ke hospital untuk rawatan kesan dadah yang diberikan oleh kumpulan wanita itu dan memanggil polis.

Selepas menghadapi ejekan dan cemuhan atas serangan itu, dia memberanikan diri tampil secara terbuka kerana ingin membantu mangsa-mangsa lain.

“Saya perasan yang ke semua lelaki berkenaan yang telah tampil benar-benar trauma sehingga perlu mendapatkan bantuan perubatan dan kaunseling,” Pengarah Nasional Padare Mena Forum Mengenai Jantina, Kelvin Hazangwi memberitahu ABC News.

“Sebahagian daripadanya, pasangan mereka meninggalkan mereka dan mereka tidak boleh kembali kepada keluarga. Rangkaian sosial mereka telah terurai,” tambahnya.

Hazangwi berkata bahawa perkosaan lelaki masih satu subjek larangan dalam sesebuah masyarakat yang mempunyai definisi-definisi amat jelas mengenai kemaskulinan.
Misalnya kumpulan wanita itu telah didakwa dengan serangan berbentuk lucah daripada rogol kerana lelaki yang diserang secara seksual oleh wanita tidak diakui di bawah undang-undang rogol Zimbabwe.

“Kes ini mengejutkan bukan sahaja untuk lelaki tetapi juga untuk masyarakat keseluruhannya,” kata Hazangwi. “Ramai orang memandu ke balai polis hanya untuk mendapat imbasan atau pandangan wanita-wanita yang suka merogol lelaki.”

Kesemua wanita berkenaan menafikan semua tuduhan, dengan mengatakan yang mereka pelacur dan tidak mempunyai masa untuk membuang kondom.

Pasangan sepupu Rosemary Chakwizira, 24, dan Sophie Nhokwara, 26, memberitahu media tempatan yang sejak dilepaskan dengan jaminan $300, mereka telah berada dalam persembunyian selepas nyawa mereka diugut.

“Bukankah kami suspek sehingga terbukti bersalah? Ia seolah-olah orang telah pun membuat pengadilan mereka dan mendapati kami bersalah,” Nhokwara kata dalam satu temu bual dengan New Zimbabwe.com.

Tanpa menghiraukan kesudahannya, kes tersebut telah memulakan satu dialog dalam negara itu tentang sikap dan layanan terhadap keganasan seksual terhadap lelaki.

“Kami menyedari bahawa perkosaan boleh berlaku kepada seorang nenek, kanak-kanak, atau lelaki dan ia adalah salah,” kata Hazangwi.

Credit: MyNewsHub

Panas! Wanita Berpurdah kerja 'Kamera Woman'...

Allah telah menentukan rezeki seseorang asalkan saja dia berusaha untuk mendapatkan rezeki tersebut... Justeru amat malang bagi mereka yang sentiasa bersikap negatif terhadap sesuatu...

Sebagai contoh perempuan di atas yang kerjanya sebagai jurukamera... Walaupun beliau perempuan yang menutup auratnya, tiada halangan untuknya bekerja pada apa yang dia suka...

Makanya, janganlah kita prejudis dengan memikirkan pekerjaan tertentu hanya boleh dijalankan oleh orang yang bersikap dan bersifat tertentu...

JOMO Kata: Allah itu Maha Besar... Rezeki ada di mana-mana... Cumanya manusia saja yang suka prejudis terhadap sesuatu...
Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Monday, 13 August 2012

Kami suka PM

Kerja keras PM kepada rakyat Malaysia... Terima kasih PM...
Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile