Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Saturday, 9 June 2012

PANAS! "Budak 14 tahun Melacur Secara Online..."Dalam usianya yang masih 14 tahun, seorang gadis nekad membuat perniagaan pelacuran. Dia  menjadi germo dan merekrut gadis remaja menjadii pelacur secara online. Sebelum ini dia hanya menjual dirinya sendiri, namun berinisatif 'melebarkan sayap'....

Si gadis yang tidak dapat disebut namanya kerana usia yang masih sangat muda, tinggal di British Columbia, Kanada. Dia mengiklankan para gadis tersebut di Craigslist, website  dikecam kerana mempromosikan pelacuran....

 Perbuatan memperdagangkan seks perempuan di bawah umur jelas tidak dapat dibenarkan . Iklan pelacuran kini dihapuskan Craigslist, yang juga membantu penyiasatan polis.-sumber : Vancouver Sun

JOMO Kata: "Hindari pergaulan Bebas! Tolak LGBT! Tolak PKR!..."

"Kemaluan diGOSOK dimuka MANGSA...?"
NEW ORLEANS: Seorang peminat bola sepak Amerika menjadi mangsa serangan seksual penyokong pasukan lawan ketika dia pengsan di sebuah restoran makanan segera, lapor media semalam.

Insiden selepas perlawanan itu menunjukkan remaja lelaki terbabit yang terkulai di meja makan dikerumuni sekumpulan penuntut Universiti Alabama.

Kejadian berlaku di restoran Krystal di New Orleans pada 9 Januari lalu dan dirakam menggunakan kamera telefon bimbit.

Ia menjadi perhatian selepas rakaman berkenaan dimuat naik penuntut Universiti Alabama di YouTube, tetapi dipadamkan tidak lama kemudian.

ANTARA tindakan dibuat penyokong Universiti Alabama ialah mencucuk hidung mangsa yang pengsan di meja makan.

Melalui rakaman itu, seorang pemuda dilihat bertenggek di atas badan mangsa sebelum menggosok kemaluannya ke muka penuntut Universiti Louisiana State (LSU) terbabit.

Laporan mendakwa, kejadian itu berlaku selepas perlawanan bola sepak Amerika di antara dua kolej dan Universiti Alabama mengalahkan LSU 21-0.

Rakaman sepanjang lima minit itu turut menunjukkan sekumpulan remaja berpakaian Universiti Alabama bersorak sambil melukis kartun di muka mangsa.

Sebahagian daripada mereka turut merakam kejadian itu dengan telefon bimbit masing-masing.

Pada satu ketika, terdengar suara seseorang berkata: “Matilah dia.” Kejadian itu berlanjutan apabila penyokong Universiti Alabama itu mencucuk hidung mangsa.

Ketika itu, seorang pemuda terdengar berkata: “Alamak! Saya tak nampak dia bergerak!” sebelum seseorang mencadangkan supaya rakannya “mencurah air” untuk menyedarkan mangsa.

Pemuda yang dibuli itu dilihat terangkat sedikit tetapi mukanya masih tersembam di atas meja dan tidak sedarkan diri.

Ketika itulah seorang pemuda memakai topi besbol mengeluarkan kemaluannya dan memanjat badan mangsa sebelum menggosoknya ke mula lelaki terbabit.

Identiti lelaki yang melakukan serangan itu tidak didedahkan dan tiada pengesahan dia adalah penuntut universiti.

Seorang daripada penuntut dalam klip video itu dikenal pasti sebagai anak Pengarah Sukan stesen televisyen WKRG berusia 22 tahun - DM sumber

Gempar!!! "Ceramah Chua Jui Ming Catat 100Ribu kehadiran..."


Ribuan kehadiran KERUSI.... TAHNIAH pak!

Teater Mesti Tonton! "Kisah Tun Dr Hasmah..."
Kisah hidup wanita ternama Tun Dr. Siti Hasmah Mohamad Ali mahu dipentaskan. Bagi rakyat Malaysia, Siti Hasmah adalah wanita ikonik dan cukup sinonim dengan seluruh rakyat. Beliau secara kasar, lebih dikenali sebagai isteri mantan Perdana Menteri Malaysia yang keempat, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Namun apabila pihak produksi World Islamic Network Television Sdn Bhd (WINTV) mahu mementaskan riwayat hidupnya di Istana Budaya pada 30 Ogos hingga 8 September nanti, ada permintaan daripada Siti Hasmah. Jika boleh, beliau mahu pementasan tersebut lebih memberi fokus terhadap kariernya sebagai pegawai kesihatan, berbanding mengangkat kisah hidupnya sebagai isteri kepada mantan perdana menteri.

"Secara jujur, saya segan sebab bila pihak produksi datang kepada saya dengan niat mahu mementaskan kisah hidup saya. Pada hemat saya, saya tidak mempunyai sejarah penting untuk dipentaskan. Saya hanya wanita biasa. Namun selepas dipujuk, saya beralah. Saya harap agar pementasan itu kelak lebih memberi fokus kepada karier saya berbanding kehidupan saya sebagai isteri Tun Mahatdir," katanya yang mengambil masa setahun untuk memberi persetujuan agar kehidupannya boleh divisualkan kepada umum.

Ujar Siti Hasmah lagi, beliau mahu kisah kariernya sebagai pegawai kesihatan diberi fokus kerana itu adalah satu sumbangan besar yang telah diberi sepanjang beliau berkhidmat untuk masyarakat. Malah, yang paling membanggakan apabila beliau dan pasukannya mampu menukar mentaliti para ibu untuk mendapatkan khidmat bidan terlatih daripada hospital berbanding menggunakan bidan kampung.
Tambahnya juga, jika boleh biarlah masyarakat mengenal dirinya sebagai seorang isteri yang taat kepada suami dan hidup bahagia.

Sementara itu, Erra yang akan membawa watak Tun Siti Hasmah dalam pementasan tersebut berkata ia umpama satu tanggungjawab besar yang harus dilaksana dengan baik. Sementelah, tuan punya badan masih hidup dan ada banyak individu yang boleh memberi komen selepas melihat lakonannya kelak.

"Saya teruja tetapi gementar. Membawa karakter Tun Siti Hasmah adalah tugas besar untuk saya. Lagi pula saya bimbang tidak mampu mencapai piawaian kerana apabila ia dipentaskan kelak, tentulah individu-individu yang hampir dengan beliau seperti Tun Mahathir sendiri dan anak-anak mereka lebih mengenal perwatakan Tun Siti Hasmah. Jadi hanya berharap mampu buat yang terbaik," ujar Erra yang melakukan banyak kajian termasuk perlu berbicara lebih lanjut dengan wanita berusia 85 tahun itu untuk mengetahui kisah dirinya.

Bagi Tun Mahathir pula, beliau mengaku tidak gemar untuk berkongsi kisah peribadinya kepada umum.
Ujarnya: "Saya malu. Saya tak biasa bercerita tentang hal peribadi kepada umum, tapi saya tak kisah untuk berbicara soal politik atau negara."
Tun Mahathir bagaimanapun sempat berkongsi sedikit cerita tentang cinta beliau dan Siti Hasmah. Mereka yang meraikan perkahwinan selama lima hari lima malam pada awalnya kurang mendapat sokongan untuk berkahwin.

"Tradisi keluarga saya, ibu bapa yang akan memilih bakal menantu dalam keluarga. Berbeza dengan saya, saya pulang ke kampung sudah membawa calon siapa yang akan saya nikahi. Ada yang okay, ada yang kurang setuju, tapi akhirnya kami tetap berkahwin," ujar Tun Mahathir yang memanggil Siti Hasmah dengan panggilan “yang” iaitu singkatan daripada perkataan sayang. -YE

JOMO Kata: HEBAT!

Friday, 8 June 2012

Demi Politik! "Semua Jadi BAHLUL kah...?" bingai...

GAP
Demi Nak Menangkang Limkitsiang dan karpalsingh Jentera Parti diminta tangguh Haji RUKUN ISLAM Ke-5....?

Makan Ludah Sendiri! "PTPTN: PAS Baru Nak Cakap Pasal Melayu..."
Kes penahanan PTPTN kepada pelajar UNISEL menimbulkan banyak persoalan dan ketidak puashatian pelajar... Kenapa Kerajaan Selangor tidak memberi apa-apa bantuan kepada pelajar-pelajar ini?

hari ini bila jelas Pakatan lihat bahawa PTPTN ini membantu ramai Orang Melayu, baru PAS nak bising pasal orang Melayu... Bukankah mereka tidak berbangga dengan Melayu? Bukankah mereka kata jangan cakap pasal melayu nanti Assobiyah? Kenapa hari ini abru nak cakap pasal melayu? Bila di ajak muzakarah pasal isu melayu Islam kenapa banyk dolak dalihnya... UMNO sudah menghulurkan tangan kenapa tidak disambut?

Khalid Samad ini perosak melayu... Nak tahu baca RH

Akhirnya! "Makhluk ini Diberi masa BErTOBAT 3 Semester..."
Pagi ini kesibukan trafik yang melanda UiTM Shah Alam menyusahkan ramai orang... Kes biasa yang sengaja diperbesarkan hanya kerana beliau 'kenal' dengan orang besar Pakatan Pembangkang telah menyebabkan semua orang jadi haru biru....

Bercerita mengenai keadilan? Keadilan apa? Ianya prosedur biasa perbicaraan kepada Mahasiswa yang melanggar peraturan Universiti... Tapi, kenapa perlu diperbesarkan dan dijadikan MODAL Politik oleh puak yang tidak bertanggungjawab...

Dalam keadaan pelajar lain yang menerima nasib yang sama (masuk bicara) mengikuti prosedur biasa, namun makhluk bernama Khalid Ismath ini datang ke Universiti tempat dia menuntut ilmu macam 'Abang besar', seperti mahu mencabar peraturan Universiti...

JOMO dapat maklum, rata-rata warga Universiti MUAK dengan gelagat makhluk ini...

JOMO kata: "Kalau tak suka janganlah belajar di Universiti ni... Menyusahkan Orang... Ramai lagi yang berebut nak masuk Universiti..."

lanjut baca PENTING

Geli Hati! "Mansor Tunjuk Ajar apa Itu K-Pop..."


Asset atau Liabilti... PAS Perlu keluar Pakatan! Lanjut baca DI SINI

Gila! Tunjuk Bon**t Depan Orang Utan....
JOMO Kata: Dunia Carca Marba.... Kan Lebih baik TUNJUKKAN depan Abang Non....

Wednesday, 6 June 2012

"Tarian Seksi Separuh bogel Anjuran PKR... PAS & UAI Bisu Beb..."Pemimpin Agama yang doublestandard... Yang PKR buat ni apa kes? Tidak menggalakkan ZINA? Mana Ustaz Azhar Idrus? Buatlah kenyataan.... Kenapa Membisu seribu bahasa....? Alahai Ostad! Nak harapkan Ostad PAS ni, Memang Tak Boleh harap... Asyik kerjanya Kutuk UMNO...

tahniah [ MPP ]

DAP! "Menipu Lagi.... Umat Islam Sila Sedar..."

JOMO Kata: "Sedarlah kit akan ahkikat pemerintahan REJIM DAP di Pulau Pinang... Sedarlah kita HIPOKRASI DAP sedikit demi sedikit diketahui Rakyat... Sedarlah kita! Melayu Jangan jadi Bodoh..."

Kelantan-POP! PAS Kelantan Telan LUDAH SENDIRI...?

Kesibukan tentera pondan PAS dalam menyerang UMNO isu K-POP di HBN baru-baru ini memakan diri mereka sendiri... Lupanya mereka kepada K-POP (Kelantan-Pop) yang kian mencuri tumpuan khalyak ramai hari demi hari... APa yang mereka lakukan? Kenapa lahirnya Kelantan-Pop tatkala mereka mencanangkan mereka menjaga akhlak dan akidah Islam di Kelantan dengan Baik....?

Psssstttttt.... Jangan takbur, Allah tak Suka! lanjut baca [ MKP ]

"Cina Press Terus KUTUK Reputasi Abang Non..."Dari Blog GAP

AIDCNews – 01/06/12 – ‘Mulut Anwar Ibrahim berbohong lagi’, tulis Tan Wei Min dalam Ruangan Kedai Kopi Orang Ramai muka surat 17, China Press, 26 Mei.

Tulisan akhbar berbahasa Cina itu diterjemahkan ke Bahasa Melayu olehbrulittlechina.blogspot.com/

“Ramalan Pemimpin Pakatan Rakyat Anwar Ibrahim sekali lagi kecundang, menyebabkan menerima kritikan dari kalangan orang-orang Cina. Beliau berkali-kali cuba mencipta sesuatu isu untuk berbohong, cuba mahu mendapatkan tiket undi simpati, pada mulanya ramai orang menyokong dan mempercayai beliau kini sudah rasa tidak yakin dan tidak boleh percaya kepada beliau yang agak membosankan.

“3 tahun lepas iaitu pada tahun 2008, Anwar Ibrahim menyebarkan berita mengatakan ahli-ahli BN akan lompat parti ke Pakatan Rakyat, dimana beliau mengatakan kerajaan BN akan jatuh pada tarikh 16 September 2008, akhirnya peristiwa 916 tidak berlaku dan tidak kesampaian, ia sebagai satu pembohongan besar dalam arena politik, kesan dari perbuatan beliau itu kini sudah hilang kepercayaan,” kata Tan.

Penulis akhbar China Press itu berkata selepas berbohong berkenaan kerajaan 16 September 2008, Anwar sekali lagi mengulangi pembohongan yang sama, kini melibatkan lompat parti dari Sabah pula.
“Baru-baru ini mulut Anwar Ibrahim bercakap besar lagi, mengatakan dalam masa seminggu dua ini akan ada perubahan di negeri Sabah yang boleh memeranjatkan seluruh rakyat Malaysia. Dikatakan ada sekumpulan pemimpin politik yang berwibawa di negeri Sabah akan buat satu pengumuman dalam seminggu dua ini, untuk membantu Pakatan Rakyat melangkah ke Putrajaya ambil alih kerajaan pusat.

“Anwar Ibrahim berkata, kumpulan ini adalah pemimpin dari kalangan orang Islam dan pemimpin dari kalangan orang Kadazan yang sangat rapat dengan UMNO, mereka bukan sahaja memberi laluan kepada Pakatan Rakyat, mereka juga akan membantu Pakatan Rakyat, mereka berharap dengan bantuan mereka Negara ini akan ada perubahan besar dalam ekonomi dan politik.

“Ada contoh kesilapan yang pernah dibuat sebelum ini, orang ramai sudah tidak percaya ramalan yang dibuat oleh Anwar Ibrahim, mereka hanya anggap itu jika berlaku pun satu kebetulan sahaja dan ambil sikap tidak percaya, mereka kini tengok dan lihat apa lagi permainan yang Anwar Ibrahim akan keluarkan. Yang sangat mengecewakan ialah, setelah dua minggu berlalu ditambah lagi masa dua minggu lagi, akhirnya senyap begitu sahaja.

“Rakyat tidak membantah mana-mana pemimpin politik buat sesuatu kenyataan, kerana ini adalah salah satu cara hidup mereka berpolitik, tetapi rakyat tidak akan mengizinkan orang yang suka bercakap bohong. Jika pembohongan Anwar Ibrahim itu sudah menjadi kelaziman dan kebiasaan beliau, rakyat tidak akan terpedaya lagi, seorang politik yang pandai bercakap tetapi tidak boleh dipercayai lagi, akhirnya akan ditinggalkan oleh pengundi, ” katanya.

18 sx! Zina Tempat Awam! Inikah yang Kita Mahu?Berlaku di Negara Barat.... Justeru itu, Tolak SEKS BEBAS! TOLAK LGBT!

Polis Datang Pun tak kisah! jahanam! Di malaysia? Kita lihat DEMO PTPTN hari itu... Lelaki Perempuan tideur dalam 1 Khemah yang sama.... rujuk sumber

"Urut-Urut @Selangor...?"
Tuesday, 5 June 2012

PANAS! "UFB Bidas EGO Pemuda PAS..."
JOMO Kata: Beginilah keadaannya Umat Islam... Sering mencari siapa menang siapa kalah... Sering mengenepikan kepentingan Islam demi Kuasa Politik... Tunggulah kehancurannya...

Mesti Tonton! "Zul Bongkar Gerakan Sulit Anwar..."

,center>JOMO Kata: "Awas-awas... Jaga-jaga... Hati-hati... Modus Operandinya sama... Sejarah Mungkin berulang... Sedarlah kita... Ini perjuangan kita.... Pastikan Anwar akan BUNGKUS PRU13 nanti.... TOLAK POLITIK JALANRAYA!"

PANAS! "Gadis SUNTI Sabah Di Cari POLIS Selangor...?"
SHAH ALAM — Polis sedang mengesan tiga wanita termasuk seorang rakyat Indonesia untuk perbicaraan kes dadah mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya yang dijadual di Mahkamah Tinggi Shah Alam, Rabu ini. 
Menurut kenyataan yang dikeluarkan Pusat Media Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor hari ini, mereka dikenali sebagai Aisyah Aimuni Balan, 27, dari Kuala Lumpur, Cheerie May, 19 (Sandakan, Sabah) dan Nordiana Abu Dalle, seorang warganegara Indonesia. 
Orang awam yang mempunyai maklumat mengenai mereka diminta menghubungi pegawai penyiasat Insp Zulkifli Rasid di talian 019-6509361, atau Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sabak Bernam, di talian 03-32242222, atau balai polis berhampiran.—BERNAMA - flyingKick

JOMO Kata: "Jom bagi Kerjasama! Nak harapkan PAS PKR apatah lagi DAP.... Haram nak Bantu...."

Wow! "Apa Gadis-Gadis Cantik ni Buat @Telipok Sepanggar?"


Mahu Tahu Ceritanya? Layari [ AnakParlimenSepanggar ]

GEMPAR!!! "Berundurnya Seorang Blogger SATRIA... Kenapa?"Tatkala Negara akan menghadapi Pilihanraya bila-bila masa saja dari sekarang, UMNO sekali lagi dikejutkan dngan berundurnya seorang Pakar Blogger yang Berintelek dalam penulisannya yang dikenali sebagai Dr.MiM @ Dr. Novandri... Kehebatan beliau selama ini dalam membuat research dan mengupas KEBOBROKAN Pakatan Rakyat cukup terserlah dan menakutkan pihak Pakatan Rakyat.... Penulisan beliau cukup kritis dan dinamik, rmai juga beliau diluar sana yang menjadikan kajian dan penulisannya sebagai rujukan dalam penulisan Blog ini...

JOMO enggan mengulas antara sebab kenapa beliau berundur, cumanya ingin JOMO Katakan, beliau telah banyak berjasa dalam membantu kerajaan BN dalam menggalas harapan untuk memenangi pemikiran rakyat terutamanya mereka yang terlibat dalam media baru... Walaupun pada hakikatnya, Blogger seperti 'kami' ini bekerja kerana Allah @ Alif Ba Ta dan tidak diiktiraf oleh pihak yang sepatutnya bertanggungjawab menjaga kami... Secara pribadi, JOMO juga bekerja sendiri tanpa ada habuan daripada mana-mana pihak, tapi, niat dan perjuangan masih kuat untuk membantu Kerajaan pada hari ini dan menentang perjuangan Pakatan Rakyat...

Apapun, kepada rakan-rakan blogger tidak kira siapa saja, teruskanlah perjuangan dalam peperangan ini... Bila-bila masa saja kita akan menghadapi letusan peperangan yang dikatakan cukup dasyat... Semoga kita tidak berundur sebelum menang (Harap-harap)... Kepada Dr.Novandri, apapun yang terjadi, atas apa alasan pun yang Dr sandarkan kepada pengunduran ini, teruskan perjuangan dengan kapasiti yang ada demi Agama Bangsa dan Negara....

JOMO Kata: "Siapa yang makan chili dia terasa pedasnya... Ingatlah! Tatkala kita 'sibuk', ada pejuang belakang tabir yang sentiasa bekerja tanpa mengharap apa-apa selain kemenangan dalam peperangan... kepada yang BERTANGGUNGJAWAB! Fikir-Fikirkanlah....!"


PANAS! "Neelofa Berkemban Depan Jantan...?"


Lanjut baca MPP

"Masanya Gadis Islam Kemboja sebagai 'Amah' - Zahid Hamidi"Kebergantungan Malaysia kepada Pembantu Rumah warga asing semakin hari semakin tinggi... Semakin hari ramai yang berkelaurga punyai anak tambahan mereka dikalangan yang berkerjaya, sudah tentu memerlukan Pembantu Rumah yang boleh memebantu mereka menguruskan hal di rumah...

Secara Klisenya, Pembantu Rumah sering dikaitkan dengan ereka yang berasal dari Indonesia... Namun, sejak kebelakangan ini ada saja isu yang melibatkan pembantu rumah Indonesia ini samada yang datang dari mereka sendiri mahupun majikan...

Baru-baru ini lawatan Menteri Pertahanan Malaysia, Dato Seri Zahid Hamidi ke Kemboja telah mendatangkan Idea yang baharu yang dilihat lebih realistik dalam keadaan kita di malaysia memerlukan lebih kurang 100 ribu pembantu rumah di Malaysia... Cadangan beliau kenapa kita (Malaysia) tidak mengambil Pembantu Rumah dikalangan Gadis Kemboja yang Muslim menjadi Pembantu Rumah di Malaysia...? Mereka juga boleh bertutur dalam Bahasa Melayu... Mereka juga memerlukan pekerjaan.. Mereka juga punyai budaya lebih kurang sama dengan Orang Malaysia...


Katanya Yayasan Dakwah Islam Malaysia (Yadim) dan Yayasan Restu boleh membantu majikan di Malaysia mendapatkan tenaga kerja di sini. "Saya akan berunding dengan Menteri Sumber Manusia Datuk Seri Dr S Subramaniam dalam masa terdekat supaya mengambil remaja perempuan Islam di Kemboja sebagai pembantu rumah keluarga Islam di Malaysia," katanya kepada wartawan Malaysia selepas majlis penyampaian Bantuan Kemanusiaan di Kampung Cham di sini sumber
Ini cadangan yang cukup realistik terutamanya dalam kita mengurangkan kebergantungan kepada Pembantu Rumah Indonesia mahupun Philipina pada ketika ini... Seiring dengan hasrat membatu Saudara Islam kita di Kemboja, ianya sangat baik terutamanya dalam meningkatkan lagi hubungan dua hala Malaysia-Kemboja terutamanya dalam melibatkan soal ekonomi dan perhubungan Rakyat diantara dua negara ini...

Foto sekitar lawatan Dato Seri Zahid Hamidi di Kemboja... lanjut baca Pisau


JOMO Kata: Tahniah kepada Dato Zahid Hamidi! Teruskan Perjuangan dalam membela apa saja yang berkaitan dengan kebajikan Umat Islam keran setiap daripada kita adalah bersaudara... Jangan jadi macam PAS, bla diajak muzakarah ada saja alasannya... tapi dengan Kafir DAP...? Semuanya OK..."

Monday, 4 June 2012

LIHAT! "Siapa Hadir Perhimpunan Hijau...?":

Kanak-Kanak....
Apa budak ni tahu pasala TAWAN PUTRAJAYA canangan ANWAR...?

Alahai Mat Jenin....


MyMassa

BERSIH 5.0! "Video Lihat KEBOBROKAN Mereka...


"Patutpun Ramai yang Singgah di BAWAH..."


Abang NON Tak Suka...  Tapi Suka yang CHINA punya....

PAS! "Pemimpin Makan Kambing, Penyokong Mandi Hujan..."

Kisah Himpunan Hijau di Kedah.... Alahai....

sumber

JOMO Kata: "Tak nak kata lebih-lebih... Lu Fikirlah sendiri... Kerah lagi... Kerah lagi,....."

PANAS! "Apa Kanak-Kanak ni Buat @Sepanggar...?"Cerita Lanjut klik [ APS ]

PANAS! "Kopi Jantan BOB Laku... Siapa Beli?"Lagunya dinyanyikan dengan begitu asyik... royalti lagu macamana? Pernahkah beliau mengeluarkan statement uagar lagu Isabella nyanyian Amy Search tidak dinyanyikan lagi kerana ianya DOSA...?

Hari  ini berkat perjuangannya dalam PAS beliau sudah seperti tentera Merun yang tidak tahu ke mana arah hendak dituju... Perubahan dirinya hari ini tidak diketahui samada menuju kebenaran ataupun tidak... Langsung, beliau nampak sudah tidak terurus sedangkan Islam itu mengajar umatnya sentiasa dalam keadaan baik dan terurus...

JOMO Kata: "Mungkin ini yang dicari olehnya... Alangkah lebih baik beliau terus berdakwah melalui bakatnya dalam bidang penulisan lagu... Tulislah lagu berunsur dakwah agar Umat Islam terus berada pada jalan yang diredhai dan bersatu atas nama akidah.... BUKAN KASI PECAH BELAH...."

baca juga KHAZANAH

HOT! "Biasiswa untuk gadis Yang Belum di Tebuk Tupai..."KOMPAS.com — Pemerintah kota Bo, Sierra Leone, menawarkan biasiswa selama lima tahun khusus kepada pelajar perempuan. Namun, ada syarat khusus yang harus dipenuhi, yakni mereka harus menjaga keperawanan sampai mereka lulus, pejabat berita AFP melaporkan. 
Pemerintah kota terbesar kedua di Sierra Leone itu berharap boleh memastikan "setidaknya 80 peratus pelajar perempuan menjaga kegadisan sampai mereka menyelesaikan masa pendidikan", seperti dinyatakan ketua dewan kota Bo, Matthew Margao. 
Margao menambahkan, baisiswa itu diberikan sampai para mahasiswi itu menyelesaikan pengajian tinggi. 
Dewan kota memutuskan skema itu sebagai cara untuk mengurangi kehamilan di usia remaja sekaligus agar kaum perempuan mendapat pendidikan tinggi. Margao berharap kota-kota lain juga mengikuti peraturan pemerintah kotanya. 
"Petugas kesihatan perempuan" akan ditugaskan untuk memeriksa keperawanan para penerima biasiswa. 
Sejumlah orangtua menyatakan keraguan mereka terhadap "biasiswa perawan" itu. Aminata Lahai, seorang ibu, mengatakan, "Saya tidak sampai hati untuk membiarkan anak perempuan saya diperiksa (keperawanannya) kerana biasiswa. Menurut saya, ada cara lain untuk melakukannya." 
Ini bukan inisiatif pertama yang dilakukan Pemerintah Sierra Leone untuk menurunkan angka kehamilan remaja. Menurut data Unicef, negara itu termasuk salah satu negara dengan angka kehamilan remaja tertinggi di dunia. 
Kehamilan remaja merupakan salah satu penyebab utama hanya 15 peratus perempuan Sierra Leone yang berhasil menyelesaikan pendidikan menengah, menurut data Unicef pada 2009.
"Beasiswa perawan" serupa juga diajukan di distrik Koinadugu beberapa tahun lalu, Inter Press Service melaporkan. Namun, peraturan itu langsung dibatalkan. 
Beberapa waktu lalu sebuah desa meluluskan peraturan yang berbunyi, "Bila seorang siswi hamil, baik dia mahupun ayah si bayi harus keluar dari sekolah." 
Unicef menganjurkan bahawa kemudahan akses terhadap kontrasepsi dan pendidikan seks yang lebih baik merupakan cara yang lebih efektif untuk mengatasi masalah kehamilan di usia remaja. sumber
JOMO Kata: "Bayangkan kalau terjadi di Malaysia...? Bersama kita jada Akhlak dan Akidah... PAS tidak perjuangkan Islam, hanya berjuang hal melibatkan KUASA... Kalau tak, sudah tentu mereka tak akan mepertahankan VIDEO SEKS ANWAR.... TIDAK SOKONG LGBT... Ini tak DIAM jer.... SOKONG KERAJAAN YANG MEMERINTAH HARI INI..."

"Lagi Video Skandal Assmin Ali Yang Bikin Anwar Muak..."


Hiasan.....

Tengok Video pendedahan Umi Hafilda berhubung Azmin Ali.... Azmin sila Respon!Sunday, 3 June 2012

PANAS! "Video Skandal Libatkan Ketua UMNO Bahagian Sepanggar berkenaan Isu RCI..."


JOMO Kata: "Pengunguman Datuk Seri Najib sangat kena pada masanya... UMNO sendiri tiada halangan terhadap penubuhan Suruhanjaya ini... Difahamkan Jabatan Peguam Negara tela menyediakan Draf Asas kepada penubuhan dan perlaksanaan RCI ini... Semoga ianya memberikan yang terbaik kepada Rakyat Sabah..."

baca juga APS