Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Saturday, 21 April 2012

"Kevin Rudd Selak Kain Menantunya...?" BAGUS PAK!
Sekarang ini dalam internet ‘kecoh’ apabila seorang gadis Melayu dari Pulau Pinang dikatakan berkahwin dengan anak VVIP dari Australia di sebuah gereja. Melalui laporan akhbar, Nicholis Rudd, 26, anak kepada Kevin Rudd bekas Perdana Menteri Australia telah berkahwin di Gereja Anglikan St James ‘di King St, Sydney, bersama pasangannya Zara Shafruddin, 27. 
Perkahwinan itu dirahsiakan sehinggalah bekas Perdana Menteri itu mengumumkan di Twitternya. Perkahwinan itu telah dihadiri oleh kawan rapat dan keluarga pasangan itu. Selepas majlis, pasangan itu telah menaiki limosin ke Catalina di Rose Bay untuk majlis Resepsi. 
Pasangan itu bertemu pada majlis perkahwinan Jessica, anak sulung Rudd dan Rein isterinya di Brisbane Therese Mei 2007. Nicholas Rudd melamar Zara semasa percutian Easter di Republik Czech pada bulan April 2010. Zara berkata dia terkejut apabila Nick melutut dihadapannya. 
“Saya tidak menjangkakan, tetapi saya tahu akan menjadi lebih bahagia. Bukan sahaja dia sangat bijak, pemurah tetapi juga baik hati, ,” kata Zara Shafruddin. 
Pasangan pengantin, kedua-dua peguam, bekerja di firma undang-undang antarabangsa Clayton Utz di Sydney. - - Sumber

JOMO Kata: "Nasib baik ada Kevin Rudd... Kalau tak, tak tahulah apa akan jadi.... Makin ramai Melayu jadi BOLEH... Ingat! Dunia hanya sementara... Akhirat juga KEKAL ABADI... Perlu disiasat juga KES ini... Apa status Budak Melayu ni...? Islam masih ker...? PAS apa komen...?"

"Hari ini PKR PERINTAH, Esok Kita Jadi BEGINI..."

"Sangat menakutkan bilamana Pakatan Rakyat yang kononnya dipimpin oleh Pak Non menjanjikan segala macam demi cita-citanya menjadi Perdana Menteri Malaysia... Beliau difahamkan banyak meminjam duit diserata tampat dengan JANJInya beliau akan menjadi Perdana Menteri Malaysia... Semua Hutang akan dilangsai menggunakan duit NEGARA...?"

hiasan......


Baru-baru ini lancarkan buku Jingga dengan menggunakan sepenuhnya duit rakyat untuk kebajikan rakyat kononnya... Buku Jingga dah jadi Buku Jinggay, tidak mendapat respon baik rakyat... Hari ini dicanangnya macam-macam termasuk menghapuskan PTPTN yang sememangnya banyak berjasa kepada rakyat terutamanya orang Melayu/Bumiputera... Tak percaya baca SINI

Apa akan jadi kepada NEGARA apabila kesemuanya diberikan.... Tanpa ada pengawalan...?

JOMO Kata: "Wallahu'Alam... Rasanya Anwar ni sama saja macam dulu... Janjinya bukan main.. Last-last akibat suka main dia masuk JAIL....aha"

"Akhbar Cina Pula Tanya Mana Anwar Mahu Curi Duit...?"
Bajet alternatif sila kemukakan tafsiran bajet
Goh Chee Chong

PRU semakin hari semakin hampir, Pakatan Rakyat mulalah keluarkan cek-cek kepada rakyat, buat sementara waktu ini tidak kira sama ada cek-cek itu nanti cek tendang ataupun bukan, sebaliknya cek itu semakin hari semakin besar angkanya. Sebelum ini berjanji mahu mansuhkan bayaran Tol Plus, beri wang kebajikan sebanyak 1000 ringgit, turunkan harga minyak petrol dan sebagainya, sekarang pula mahu hapuskan wang pinjaman pengajian tinggi PTPTN, menunjukkan sebuah kerajaan alternatif yang sungguh bermurah hati, sungguh menggembirakan semua orang.

Sebaliknya penulis mahu kembali kepada keadaan sebenar dan realistiknya:  Pakatan Rakyat keluarkan cek yang begitu melambung tinggi nilainya, berapa banyak kah duit yang akan dibelanjakan? Dari mana datangnya duit-duit itu pula?

Sebelum ini cek Buku Jingga Pakatan Rakyat, secara kasarnya dalam bajet mereka mereka akan belanjakan 250 billion ringgit setahun, ia bermakna sama dengan pendapatan setahun negara, ia boleh menyebabkan dalam  masa 2 tahun sahaja negara boleh diisytiharkan muflis. Hari ini Pakatan Rakyat mahu mansuhkan wang pinjaman PTPTN sebanyak 43 billion ringgit itu, kami mahu bertanya adakah jika kerajaan BN jatuh dan kerajaan Pakatan Rakyat memerintah, negara kita akan punyai wang yang banyak sehingga tidak putus-putus boleh digunakan itu, akan dibazirkan semua oleh kerajaan Pakatan Rakyat yang memerintah itu nanti?

Secara lurus saya ingin berkata, Pakatan Rakyat sering keluarkan cek-cek kosong, itu semuanya tidak membawa sebarang makna.  Kerana tiada orang yang begitu bodoh untuk mempercayainya, jika benar Pakatan Rakyat mahu kotakan janji-janji cek mereka itu, jaraknya amat jauh antara realistiknya dan logik akalnya. Mungkin mereka sangat ghairah keluarkan cek-cek janji mereka, jika kita duduk dan fikir baik-baik “dari mana untuk mendapatkan duit-duit” itu, bermakna kita akan rasa curiga kemampuan Pakatan Rakyat untuk kotakan janji-janji mereka itu.

Kata-kata “jika tidak beri Pakatan Rakyat mencubanya, mana awak tahu Pakatan Rakyat tidak mampu?” kami percaya inilah jawapan dan kata-kata yang dikeluarkan oleh orang-orang dan penyokong-penyokong tegar Pakatan Rakyat.

Jika mahu beri Pakatan Rakyat mencubanya, ia memang bukan satu halangan, tetapi bukan untuk Pakatan Rakyat mencuba memerintah kerajaan negara ini.  Sebelum ini, kita telah beri Paktan Rakyat jadi menteri kewangan, melakar sebuah bajet kewangan alternatif negara, segala cek kosong dalam Buku Jingga, semuanya dijadikan dan dibentuk di dalam bajet kewangan tersebut, dan telah menunjukkan dari mana hasil yang diperolehi oleh negara, adakah ia dapat imbangi cek-cek yang telah dikeluarkan itu.

Bagi Pakatan Rakyat jika mahu laksanakan perkara itu, sepatutnya tiada sebarang halangan. Kerana pempimpin tertinggi Pakatan Rakyat pernah menjadi menteri kewangan Malaysia selama 7 tahun, dan pakar hebat ekonomi Pakatan Rakyat Tony Pua Kiam Wee berada di sisi beliau, bajet kewangan sekecil ini sudah tentu tidak dapat menyusahkan Pakatan Rakyat.

Tetapi bagi rakyat pula, mendengar ahli-ahli politik bercakap sesedap mulut buka cek-cek kosong ini, kenapa tidak duduk bersama tunjukkan dan bentangkan bajet-bajet projek dan rancangan itu, bukankah ia lebih praktikal dan nyata.


-AH/DNA

JOMO Kata: "Takpalah... Asalkan Bukan UMNO.... Biarlah Anwar dengan Labu-Labunya... Hari ini Tubuh Kerajaan, Esok Negara Bankrap...ahaha"

"Sudah-Sudahlah FITNAH UMNO..."

"Tuduhan terhadap UMNO yang kononnya menjadi dalang kepada samseng yang berada di Dataran Merdeka semasa perhimpunan tidur pelajar menentang PTPTN baru-baru ini... Tuduhan liar yang tidak berasas sentiasa dikeluarkan oleh Pakatan yang menggunakan  Teori TUDUH ORANG dalam apa juga keadaan..."
JOMO Kata: "Maklumlah namanya Pembangkang... Lanjut baca PG

"Pergh... Boleh LAYAN MAN UTD Di RTM Beb..."Mulai 1 Mei ini, semua rancangan sukan termasuk Liga Perdana Inggeris (EPL) tidak lagi dimonopoli oleh televisyen tertentu tetapi boleh disaksikan di stesen-stesen televisyen lain di negara ini.

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim mengumumkan perkara tersebut semasa melancarkan `RTM Mobile' Sempena Ulang Tahun Radio Televisyen Malaysia (RTM) Ke-66 di Universiti Pendidikan Sultan Idris di sini hari ini. - Utusan

JOMO Kata: "Yes.... Tak payah bayar siaran TV yang mahal hingga mencekik leher....? Jangan Marah...."

"Eksiden Jatuh Gaung di Tombongon Menggatal..."
Kejadian yang hampir meragggut 7 nyawa itu sangat menakutkan... Pihak pimpinan UMNO Sepanggar telah mengambil tindakan sewajarnya dan memaklumkan kepada JKR agar mengambil tindakan pantas...

Cerita lanjut klik Anak Parlimen Sepanggar

Kapal ni 5x Lebih Besar dari TITANIC.... Betulkah?JOMO Kata: "Sebesar-besar TITANIC ada lagi yang lebi besar.... Apakah pula Dosa Anwar yang Paling Besar...?"

Friday, 20 April 2012

PANAS! "Shafie And Zahida Dah Kahwin Rupanya...?"

SuperImpose dari blog House PK


"Kenapa ya, apabila isu melibatkan orang kenamaan dengan Artis mesti ianya menjadi isu hangat... Biasalahkan Kalau orang diikenali ramai... Cumanya, Apabila melibatkan hubungan / Skandal ini memerlukan siasatan terperinci agar tidak jatuh kepada FITNAH dan menjatuhkan Air Muka Orang yang tidak bersalah..."

Adakah Shafie Benar telah Berkahwin dengan Zahida...?

Tidak salah rasanya jika mereka benar telah berkahwin... Ianya adalah hubungan yang HALAL disisi Agama... Jika mereka berdua-duan sekalipun atas jalinan kasih perkahwinan, semua orang tidak boleh mempertikaikan.... Cumanya dalam isu ini, Shafie belum lagi memberi respon terhadap isu ini... Apa kes?

Tertarik dengan Artikel House PK mengenai isu hangat ini...

Bacgi mengetahui secara lanjut berita perkahwinan Shafie dan Zahida ini.... AssassinCyber ada ceritanya....

JOMO Kata: "Jika Benar Selamat Pengantin Baru...." "Jika Tidak.... Shafie perlu perjelaskan...." "Kasian PM... Kasian SABAH.... Kasian Semporna..."

"Eli Wong Ajak Mahasiswa Mengangkang @DM...?"

"Perhimpunan PTPTN yang menunjukkan Aktivis Pakatan Rakyat lebih ramai berbanding mahasiswa jelas menunjukkan bagaimana Cik Eli turut serta duduk sambil meletakkan beg menutupi TUUUUT nya... Opsss.... Cik atau Puan...? Tanya Khalid Samad kot...."
Sumber

JOMO Kata: "Apa yang lucu sangat sehingga Nizar gelak besar tu...?Takkan teringat Foto KANGKANG Eli kot bro...?" Semak Mahasiswa yang terlibat... Bagaimana pencapaian Akademik mereka...? Kan Bagus pi balik Kampus tumpukan pelajaran.... Nanti Cemerlang first Class boleh dapat FREE PTPTN...."

"Jin Kung Kali Kung...?" Bikin Takut.....JOMO Kata: "seribu satu kata menggambarkan MUKA ANUGERAH TOAN ini...." Bikin Geli....

"Persenda Sultan Isu Remeh? Khalid Gagap Makin Bengap...?"

"Antara Isu yang dianggap REMEH Oleh Pakatan Rakyat Selangor Pimpinan Orang GAGAP..."
apa benda yang  remeh bagi pakatan ? 
batalkan pembinaan kampus UITM di serendah.. itu perkara remeh bagi pakatan. 
nak tutup IKYS..itu perkara remeh bagi pakatan. 
nak tutup asrama yayasan selangor. itu perkara remeh bagi pakatan. 
jual aset yayasan selangor. itu perkara remeh bagi pakatan 
arah rakyat perangi sultan selangor. itu perkara remeh bagi pakatan. 
rembat pasir sampai selangor berlubang. itu perkara remeh bagi pakatan. 
orang melayu nak murtad. itu perkara remeh bagi pakatan. -Sumber
JOMO Kata: "Persenda Sultan isu Remeh...? " 

Bukti Kerajaan Bagi FREE PTPTN! Mana Anak Melayu?

JOMO pernah bangkitkan bahawa, Negara kearah berpendapatan tinggi... Ianya perlu kepada Pekerja mahir... Pekerja mahir perlulah datang dari kalangan pelajar Cemerlang... Siapa yang cemerlang? kerajaan telah memberi insentif percuma PTPTN kepada semua pelajar IPTA/S yang cemerlang dalam pelajaran....

Ini Buktinya:JOMO Kata: "Mana Pelajar Melayu? Takkanlah sedikit sangat? Itulah suka berdemo dan enjoy saja...." Sebenarnya Orang Melayu BOLEH! Cuma tumpukan pelajaran saja....


baca juga sumber

Ngeri! "Kesan di Makan PHIRANA... Jangan Main-Main..."JOMO Kata: "Sangat mengerikan.... Bayangkan kalau itu adalahg Pak Non....? "


Lagi Foto layari Sumber

Thursday, 19 April 2012

"DiRogol Oleh 4 Orang Wanita...? Anwar Suka?"PAPUA-Seorang remaja lelaki berusia 17 tahun diserang oleh 10 orang wanita yang bersenjatakan pisau di sini, lapor sebuah akhbar semalam.

Seorang pegawai polis, Teddy Tei memberitahu, sekumpulan wanita tersebut menyerang remaja sekolah tersebut pada jumaat lepas.

"Lebih 10 wanita bersenjatakan pisau menyerang remaja tersebut dan empat daripadanya telah mengadakan hubungan seks dengannya."

"Saya selalu memberi amaran kepada wanita untuk berhati-hati pada waktu malam, namun kini saya memberi amaran tersebut kepada lelaki juga," katanya.

Tei memberitahu, dia bimbang wanita-wanita tersebut mungkin menghidap HIV/AIDS dan telah menjangkiti remaja tersebut. - Agensi -sumber


JOMO Kata: "Sedap tak....? Tak sesedap SONDOL Orang...? Anwar.... Anwar...."

"PTPTN Free! Sebarkan.... Mulut BUSUK..."


JOMO Kata: "Cakap tidak serupa BIKIN..."

HABIS! "Rupanya KI ini Syiah... Patutpun Halal disisi PAS...?"Khalid Ismath yang sedang popular kerana baru tahun satu jurusan undang-undang UiTM tetapi telah berkahwin dan gambarnya yang berjaya dirakamkan oleh Minaq Jinggo sedang menyantau lengan di atas bahu wanita yang sah-sah bukan bini yang dikahwininya tidak lama dahulu, sekarang ini bertambah popular dengan gelagatnya memaki hamun sesiapa sahaja yang disukainya, termasuklah Yazid bin Muawiyah. 
Gerakan Syiah sebenarnya sudah lama hinggap ke batang tubuh PAS. Bermula dari Revolusi Iran pada 1979, terdapat ramai pemimpin PAS yang cukup terkesan dengan ajaran Syiah terutama yang membabitkan ajaran revolusioner dan penggulingan kerajaan.
Pun begitu, pendedahan tentang kesesatan Syiah terutama sekali yang membabitkan mazhab Imamiyyah menyebabkan kebanyakan pemimpin PAS yang menganuti ajaran Syiah, terpaksa bertaqiyyah dan menjadi hipokrit sepanjang zaman. 
Kecuali Mat Sabu yang terang-terang menunjukkan dia adalah seorang Syiah, kebanyakan pimpinan PAS yang lain tidak begitu berani.
Menurut daftar kata, Syiah bermaksud penyokong. Pada peringkat awal perpecahan umat Islam atau lebih tepat lagi dari zaman Perang Unta, umat Islam pada waktu itu terbahagi kepada dua golongan iaitu Syiah Ali dan Syiah Muawiyyah. Para Sahabat r.a juga turut berbelah pandangan tentang hak imamah. Keadaan ini semakin meruncing dengan galakan dan hasutan kaum Khawarij dan Munafiqin. 
Sama seperti Kristianiti yang dipopularkan oleh Paul atau Saul dengan memasukkan Triniti bagi memperolehi sokongan daripada kaum Roman, Syiah dimasukkan elemen ajaran Zoroastarian atau Majusi bagi mendapat perhatian kaum Parsi yang masih terkesan dengan agama lama mereka. 
Dek kerana itulah, mereka beriktikad bahawa imamah dan walayat itu sebagai salah satu rukun iman walaupun Nabi s.a.w, bahkan Syaidina Ali r.a tidak pernah mengajar tentang imamah dan walayat kepada umat Islam. Untuk melindungi perangai dan iktikad jahat mereka, golongan yang sudah terkeluar daripada ajaran sebenar Rasulullah s.a.w dan para Sahabat r.a, bersandar kepada Syaidina Ali r.a serta keturunan Nabi s.a.w dari jurai Syaidatina Fatimah Az-Zahra r.a dengan Syaidina Ali r.a walaupun Nabi s.a.w mempunyai dua orang puteri lain iaitu Syaidatina Zainab yang telah dinikahkan oleh Rasulullah s.a.w kepada Abul 'Ash yang kemudian melahirkanAli dan Umamah. Umamah dinikahkan dengan Syaidina Ali r.a selepas kewafatan Syaidatina Fatimah Az-Zahra r.a. Begitu juga dengan Syaidatina Ruqayah dan Syaidatina Ummi Kalthum yang telah dinikahkan dengan Syaidina Uthman Affan r.a yang mempunyai pertalian darah dengan Muawiyyah bin Abi Sufyan r.a, musuh utama kaum Syiah. 
Mazhab di dalam Syiah tersangat banyak sehinggakan Aga Khanniyyah, Bahai dan Qadianiyyah juga merupakan pecahan Syiah. Mazhab Syiah yang paling dekat dengan Sunnah Wal Jamaah adalah Zaidiyyah. Bagaimanapun, ajaran Zaidiyyah dan Jaafariyyah tidak menarik minat penganut-penganut Syiah yang lain kerana kedua-dua mazhab berkenaan tidak ambil kisah dengan imamah dan walayat. Kalau ada pun yang mengaku mereka Zaidiyyah, hampir kesemua mereka sudah terpengaruh dengan Imamiyyah terutama dalam bab, dibenarkan melawan imam atau kerajaan atas alasan kerajaan zalim! 
Justeru perangai buruk yang ditunjukkan oleh Khalid Ismath sebenarnya tidaklah menghairankan. Kalau sudah namanya Syiah, rukun Syahadah pun mereka sanggup tambah. Kalau dah nama Syiah, cerita-cerita dongeng tentang Nur Muhammad, Nur Ali, Nur Fatimah, Nur Hasan dan Nur Husin pun boleh mereka karang dengan menjadikannya ke bentuk burung merak!!! 
Kalau tidak memberontak, tidaklah dinamakan mereka Syiah. Kalau bukan kerana mereka sendiri membunuh Syaidina Husin r.a. dan Syaidina Hasan r.a. dengan cara dipancung dan diracun, tidaklah mereka sibuk menyalahkan Yazid bin Muawiyyah!!! -Sumber


JOMO Kata: "Kita terus dimomokkan dengan KEBENARAN PALSU perjuangan PAS... Kenapa kita tidak sedar lagi...? Fahaman SYIAH Patut diTOLAK..."

"Amy Tak Kisah JOHAN Jadi Menantu..."Vokalis kumpulan Search, Suhaimi Abdul Rahman atau Amy akan menerima Johan Arrif As'ari sekiranya pelakon itu ditakdirkan menjadi menantunya.

Amy berkata, dia tidak menghalang dengan sesiapapun anaknya iaitu Nabila Huda mahu berkawan asalkan individu tersebut dapat membahagiakan dirinya.

"Saya bukannya seorang ayah yang konservatif dan saya tidak akan menghalang anak saya untuk berkawan dengan sesiapa sahaja.

"Begitu juga dengan Johan, sekiranya Nabila ingin menjadikannya sebagai bakal suami pada masa akan datang, saya terima. Yang penting Nabila bahagia dengan kehidupannya itu," katan.

Amy diminta mengulas hubungan Nabila dan Johan yang dikatakan semakin intim sejak kebelakangan ini.

Bagaimanapun, tambah Amy, berdasarkan apa yang dilihat, keakraban Nabila dan Johan sekadar teman rapat sahaja dan tiada yang lebih istimewa daripada itu.

Malah menurut Amy, ketika mereka bercuti bersama-sama dengan Johan di Jepun pada Mac lalu, kedua-dua pasangan tersebut tidak menunjukkan seperti pasangan bercinta.

"Saya tahu bagaimana cara Nabila melayani seorang kekasih. Tetapi berdasarkan apa yang saya lihat mereka tidak lebih daripada kawan biasa.

"Pendapat saya tentang Johan, dia seorang yang baik dan senang diajak berborak," ujarnya.

Beberapa bulan lalu, hubungan Johan dan Nabila dikatakan semakin intim selepas berlakon bersama dalam drama bersiri Pelangi Kasih.

Namun sehingga kini kedua-dua mereka menafikan khabar angin tersebut dan menyatakan perhubungan mereka tidak lebih sekadar teman rapat. - Sumber

JOMO Kata: "Rezeki masing-masing.... Jangan Jadi macam DIA... Pagi Dengan Lelaki MALAM dengan Perempuan..."

"Mulut Longkang! Habis Semua Kita DiTipu..."
Isu  (16 September)

Penasihat PKR dan Penasihat Ekonomi Selangor melakukan pembohongan terbesar kepada rakyat dalam sejarah Malaysia, dengan mengatakan bakal berlaku peralihan kuasa Kerajaan Persekutuan pada 16 September 2008

 Pada 16 September 2008, Perhimpunan Perdana Sambutan Hari Malaysia di Stadium MBPJ, Kelana Jaya kononnya tarikh pembentukan “kerajaan baru Malaysia”. Tetapi tidak berlaku apa-apa pada tarikh tersebut.

 Dato’ Seri Zahrain Hashim, Ahli Parlimen Bayan Baru (Bebas) menyatakan.

1. ”Kami disogok cerita kononnya Panglima Angkatan Tentera dan angkatan tentera memberi sokongan pembentukan kerajaan oleh Pakatan Rakyat yang diketuai oleh (Ahli Parlimen) Permatang Pauh,”

2. Mereka juga diberitahu bahawa Yang Dipertuan Agong sedang menunggu di istana untuk mendapatkan kenyataan jumlah Ahli Parlimen Barisan Nasional yang melompat (30 orang) bagi membolehkan pihak pembangkang membentuk kerajaan.

Hakikatnya, tiada 30 ahli Parlimen melompat parti, Panglima Angkatan Tentera Malaysia menafikan pembabitan mereka dan Yang Dipertuan Agong turut menafikan dakwaan itu bila ditanya oleh YAB Perdana Menteri. -Sumber


JOMO Kata: "Cukuplah daripada kita terus ditipu oleh Mamat ni... Jangan kita Gadaikan apa yang kita ada hanya kerana kemanisan mulutnya yang pada hakikatnya adalah mulut LONGKANG..."

"Shafie Apdal Ada Skandal Dengan Artis Seksi...?"


Seperti yang kita sedia maklum, heboh satu Malaysia apabila Mak Lampir @ Zuraidah telah mengeluarkan kenyataan mnenuduh skandal Zahida Rafik dengan Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Dato Seri Shafie Apdal...

Kenyataan yang diambil dari seorang lelaki yang kononnya mengaku sebagai pemandu Zahida terus menjadi persoalan umum yang perlu dijawab oleh tuan punya badan sendiri... Persoalannhya, Apakah benar?Ekoran tuduhan Zahida Rafik menyatakan dirinya kehilangan RM200,000 dilarikan pemandu peribadi’nya selepas diarahkan memasukkan wang berkenaan ke dalam akaun bank’nya pada 3 Mac lalu, pemandu tersebut tampil membuat satu laporan penjelasan sebagai satu berita panas yang tidak tidur dibuatnya. 

Pada 13 Mac lalu, pemandu peribadi Zahida Rafik, Noor Azman Azemi, 38, mendedahkan skandal pelakon itu dengan seorang pentadbir kenamaan yang agak biasa didengar di telinga kita, Menteri Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Shafie Apdal melalui satu laporan polis. 

Dalam laporan itu, Noor Azman berkata, dia didatangi beberapa orang yang memperkenalkan diri mereka sebagai anggota Polis.

“Saya diminta Datuk Shafie Apdhal untuk bekerja sebagai pemandu peribadi kepada Zahida untuk memastikan gerak-geri Zahida dapat dipantau. Datuk Shafie dan Zahida mempunyai hubungan intim antara satu sama lain. 

“Sayalah antara orang kepercayaan yang dipercayai. Walaubagaimanapun saya diminta Datuk untuk melaporkan segala langkah Zahida kepada Datuk.

“Datuk akan berjumpa dengan Zahida (saya akan memandu dan berurus dengan pemandu Datuk Shafie) secara rahsia di mana-mana hotel sekitar Kuala Lumpur setiap minggu. Pada setiap kali perjumpaan itu Datuk akan menyerahkan wang tunai antara RM100,000 hingga RM200,000. 

“Wang tunai tersebut kemudiaannya akan dibawa ke bank oleh saya dan Zahida untuk dimasukkan ke dalam akaun Maybank Zahida di Menara Perkeso Jalan Ampang.

“Pada tarikh 29 Februari 2012, saya tidak diberi apa-apa wang secara tunai dan secara biasa saya tidak pernah diberi wang tunai jumlah besar untuk dimasukkan ke dalam bank tanpa ditemani Zahida. 

“Saya hanya dibayar jumlah RM25,693 untuk pembayaran ansuran dua buah kereta mewah dan sebuah banglo di Bukit Indah kepunyaan Zahida,” katanya dipetik dalam laporan polis yang didedahkan oleh Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamaruddin di lobi Parlimen hari ini.-MPP

JOMO Kata: "Hairan dengan Pakatan Rakyat, terutamanya PKR ini... Langsung tiada idea untuk diperjuangkan... Hanya tahu selak kain orang lain... Pembaharuan? Harammmmmm.... Bangga dengan Air free Negeri Selangor jer..."

Bongkar Foto China Doll Ada PELIR...


JOMO Kata: "Awas dengan kegiatan Seks Dua Alam... Sangat menakutkan kita... Tolak Makhluk seperti ini... Talam dua Muka... Jahanam kita semua.... "

Wednesday, 18 April 2012

"Video Syuhada sempat SOLAT Sebelum Syahid..."


Apabila menonton video ini, rasa malu dan sedih pun ada pada diri sendiri kerana kita selalu melalaikan solat, melewatkan solat dan meninggalkan solat. Sekurang-kurangnya mendapat keinsafan apabila menyaksi seorang syuhada yang kritikal masih lagi mahu bersolat walaupun keadaannya yang cedera parah serta hilang sebelah tangan sebelum ajal menjemputnya. Moga-moga dan sama-samalah kita perbetulkan solat kita yang sudah lama longgar. Semuga roh syuhada' ini dirahmati Allah SWT. Amin.JOMO Kata: AllahuAkbar... Kita di sini sibuk mengejar kuasa dan harta dunia...

"Lisa Bidas Adam Sewel..."Rahsia Lisa Surihani pernah menjadi guru sandaran sembilan tahu dulu bongkar apabila beliau sendiri meluahkanya.Yang paling menarik kerjaya sebagai guru kini berdepan dengan cabaran yang mencabar dan bukan senang hendak mendidik anak zaman sekarang. Lisa berkata pengalamannya mengajar di sekolah itu membuatkan beliau lebih menghormati profesion guru.
"Pengalaman saya hari ini memang jelas membuktikan bahawa bukan senang untuk jadi seorang guru. Cabarannya bertambah mengikut peredaran masa terutamanya dari aspek menarik perhatian dan tumpuan pelajar.

Lisa dan Yusry masing-masing meluangkan masa selama sejam berada di dua buah kelas tingkatan satu di mana Lisa mengajar subjek Geografi manakala Yusry mengajar subjek Bahasa Inggeris.

Selain kedua-dua artis itu, mereka yang mengambil bahagian dalam program anjuran TFM yang bermula hari ini sehingga 20 April ini mewakili sektor perniagaan, kewangan, perkhidmatan awam, pendidikan dan hiburan.

Mereka dijadualkan mengajar di sekolah kawasan Kuala Langat, Klang, Kuala Selangor, Petaling Perdana dan Hulu Langat di Selangor; Sentul dan Keramat di Kuala Lumpur; dan Tampin, Jelebu serta Kuala Pilah di Negeri Sembilan.

TFM adalah sebuah badan bebas bukan mencari keuntungan yang menyenaraikan bakal pemimpin masa depan Malaysia paling menyerlah dalam misinya untuk menghapuskan keadaan tidak saksama dalam bidang pendidikan.

Sejak Januari 2012, kohort pertamanya yang terdiri daripada 50 felo, menjadi pengajar di sekolah berkeperluan tinggi di Kuala Lumpur, Selangor dan Negeri Sembilan.

TFM sedang mencari 70 lagi felo untuk kohort barunya bagi 2013. - BERNAMA


JOMO Kata: "Adam Adli memalukan Institusi Perguruan... Memal;ukan bakal guru... memalukan institusi pendidikan.... Jadi, apa p0erlu sokong Adam Adli...?


"PEMBONGKARAN Tabiat Buruk Anwar...""Tabiat Buruk? Itulah yang bakal dibongkar oleh Group Tibai tidak lama lagi.... Rakyat akan didedahkan secara ekslusif mengenai tabiat buruk Anwar yang menjadi penyebab dia sama sekali tidak boleh dipercayai dan tidak boleh jadi Pemimpin Nombor 1 Malaysia..."

JOMO Kata: "Sudah-sudahlah main WAYANG... JOM sokong BN!


lanjut baca 1M

"Prihatinnya UMNO/BN Sepanggar..." @NajibRazak

Dari blog Anak Parlimen Sepanggar


Kejadian kebakaran yang berlaku di kawasan Likas yang terletak di Parlimen Sepangar telah memberi kesan yang tidak baik kepada penduduk Kg Likas yang terlibat... UMNO/BN tidak tidur saja... Ahad lepas, satu perjumpaan bersama Ketua Bahagian UMNO Sepanggar Datuk Jumat Hj Idris bersama penduduk yang terlibat untuk menjelaka tindakan UMNO/BN dalam menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh penduduk...Foto lanjut klik PANAS

Tuesday, 17 April 2012

"Tuuu Dia... Abang Besar Turun KAWASAN..."

"Walaupun dicop dengan perkataan samseng, tapi, jika faham akan asas perjuangan dan memahami konsep kenegaraan dengan baik adalah sangat berguna berbanding mereka yang berpura-pura dalam perjuangan mereka..."JOMO Kata: "Abang kawasan sudah mariiii.... Apa macam brader Anwar...?"

"Adam Adli Bingai! Pelajar CINA Suka PTPTN Rupanya..."Objektif asal PTPTN adalah untuk membantu golongan kurang berkemampuan untuk mendapat pendidikan tinggi, kata Tun Dr Mahathir. 
Pemansuhan PTPTN akan menyebabkan ia perlu diganti dengan mekanisme lain. 
Dengan sinis, beliau juga menyeru golongan yang menyokong supaya PTPTN dimansuhkan supaya membiayai kos pengajian pelajar terbabit. 
“Jika pelajar tidak suka, mereka tidak perlu ambil pinjaman dan mereka yang menyokong pemansuhkan PTPTN boleh biaya pelajar itu," -mymassa

JOMO Kata: "Bukankah Tugas pemimpin memberi motivasi kepada pelajar untuk sentiasa cemerlang dalam pelajaran/akademik...? Bukankah baik jika pemimpin pembangkang ini memberikan sokongan motivasi kepada semua pelajar agar jadi cemerlang dan dapat kelas pertama dan akhirnya pinjaman mereka ditukar menjadi Biasiswa.... Bukankah itu lebih baik...?"

"ST Singapura Terus Mahu Huru-Harakan Kita...?"Singapore Straits Times acknowledges Bersih 3.0 rally.

1.    Lester Kong bull headedly rebuffs Malaysia ’s Home Minister’s reminder to Bersih group.     
2.    Maria Chin Abdullah used Singapore Straits Times to flex her muscles against PDRM. She thinks she’s so powerful, so swell-headed ‘ca ya nun alif.’ She wants PDRM to take orders from her, and Lester Kong becomes her blockhead servant. Another crook is Wong Tack the H Hijau leader. 
3.    This pathetic old creature chicken mother allied with ill-natured Ms Ambiga.
4.    Will the PDRM succumb to her demands? 

I hope not for the sake of securities to all Malaysians.
H.S.


sumber

"Cerita 'PANAS' Nik Hussin Buat Anwar Jadi Jiwa Kacau..."{


Anwar Ibrahim's Diversion Game?
by Nik Hussein on Saturday, April 14, 2012 at 12:00am ·

Wednesday, 11th April 2012 was a pretty apprehensive day for most Malaysians, especially those who were in Georgetown and Port Dickson. It was reported by the Indonesia's Disaster Mitigation Agency that a 6.5 magnitude earthquake on the Richter scale following an 8.7 magnitude temblor off the coast of the country's Aceh province, triggering a tsunami watch for the whole Indian Ocean.

Yes! It was Tsunami. Exactly like what happened on Boxing Day 2004, eight years ago. And Malaysians, (which are now more aware of it) went into an awful emotional turmoil. (Judging from the news on The Star, April 2012 – “THOUSANDS of people rushed out frantically from high-rise buildings and various shopping malls in Penang after they felt tremors.”)

The earthquake did happen in Acheh. However, the Tsunami warning was withdrawn. Thank God. After the massive Tsunami impact on Acheh in 2004 and its consequences to people’s emotion around the world, we are now more aware of this breed of natural disaster.

But my writing here is not about the Tsunami....

I was sitting with a friend at McDonalds Greenlane Penang, when the Tsunami warning was spread through phone texts, BBM, Facebook and Twitter. My friend and I were having a really fun and intense debate about the political situation in Malaysia.

 But the fun was disrupted by those messages coming from our Blackberrys. If you were aware enough, those texts and messages were not even quoted from a valid source. But our concerned Malaysians were still spreading out the information. Luckily, the news turned out to be true. Thank you people!

However, I was wondering. WHAT IF the information spread was untrue and it was meant to create a chaos and divert our attention from something bigger and more dangerous than that. Let’s say, a terrorist attack or bombing in the middle of Kuala Lumpur, Putrajaya or Istana Negara? Worst case scenario; maybe an attack to re-conquer Malaysia and put all of us into a state of affairs like in Iraq of Afghanistan?

A scary delineation to imagine isn’t it....?

If you ever read a great book about war strategy from ancient Chinese military treatise that is attributed to Sun Tzu, “The Art of War”, you will find that among the 13 chapters in it, there is a topic about ‘Weak Points and Strong/Illusion and Reality’. It specifically explains how an army's opportunities come from the openings in the environment caused by the relative weakness of the enemy in a given area. Weakness will always appear when the attention is not directed to the actual area.

Now, let’s talk about the real jeez of this article. Let me put this in a concept of our political ‘war’ in Malaysia. This is what I really think what is happening. Any arguments are based only on my personal opinions.

To look into our current political atmosphere, I make it easy by labelling the Malaysian political war right now is between the Najib Razak’s Team and Anwar Ibrahim’s Team. Simple enough? Now, Najib has his own ‘army’ and so does Anwar Ibrahim.

 We start first with Anwar Ibrahim’s team which at this very moment, the most prominent figure in Pakatan Rakyat who has already successfully attacked the government until the ship nearly “sink” is Anwar Ibrahim himself. (V.K Linggam, Altantuya, ect). But now, Pakatan Rakyat has a ‘new boy in town’; Rafizi Ramli. 

One can’t deny how good this “wonder boy” led his team to attack and kill Datuk Seri Sharizat Jalil’s character with the National Feedlot Corporation (NFC) scandal. He may have killed Shahrizat’s political career as well! You have to agree with me that to get the Prime Minister himself to replace Shahrizat and lead the Ministry of Women, Family and Community Development is not a simple task.

 A complete inside information and a good strategy were needed. I would say, in Pakatan Rakyat, there are now two generals of war; Anwar Ibrahim, and Rafizi Ramli. For the Najib’s Team, they should not just concentrate at Anwar Ibrahim but they have to put more attention to Rafizi Ramli as well. A divert of attention may be played by Anwar Ibrahim’s Team at this very moment. Why? I will discuss further on that.

We go back on the story about Tsunami warning I said earlier. The warning was spread so fast without any quoted sources and it has caused a chaos all over Malaysia. Think about my assumption on ‘what if’ it was just a diversion?  Now look at our current political wave right now. A so called ‘Tsunami warning’ has been initiated by Anwar Ibrahim’s Team too. The whole country is in ‘pandemonium’ with various issues. Obviously, all these issues are targeted to the young voters. The issues are:

The six-point demands on academic freedom by Solidariti Mahasiwa Malaysia (SMM).
PTPTN abolishment proposal by Anwar Ibrahim (now has been taken over by Rafizi Ramli)
Street demonstration to abolish PTPTN by students on 14th April 2012
Bersih 3.0 Bersih – Sit-In/Duduk Bantah! on 28th April 2012
These four major issues have been given a lot of attention by the Barisan Nasional (BN) leaders, societies and the country as a whole.

So, the UMNO Youth has just finished their student’s roundtable discussion about PTPTN. One of the things agreed during the discussion is to abolish PTPTN’s service charge. Good counteraction. Well done! (Although BN has ONLY been in a very good defensive position all this while).

BN is also in a “very good” defensive position on issues like academic freedom and Bersih. Explanations were given to answer the issues. It’s a must thing to do by them in order to stay relevant to the people.

Now, I want to focus more on PTPTN and let’s talk about this PTPTN abolishment idea by Anwar Ibrahim. If I were him, I would have known that this issue will definitely be exposed to thousands of questions.  (e.g.: What is the new mechanism proposed by Pakatan Rakyat?

 Wasn’t Anwar Ibrahim was in power to stop the initiation of PTPTN in 1996? Will it cost the people other things in order to give free education?) And the most important thing Anwar should consider is; this manifesto will probably make him as a person who just wants to win the next election! 

I am confident that whether or not the free education can be given is a question played even in Pakatan Rakyat’s supporters mind! If Anwar Ibrahim blew this one off, he can lose some of his supporters. Until today, there is still no acceptable mechanism given to replace PTPTN. Even the explanations given in Rafizi Ramli’s blog dated 11th April 2012 are still arguable at some points.

PTPTN abolishment was not in the Pakatan Rakyat’s Buku Jingga. For me, this idea is a very abrupt one. If Anwar Ibrahim was really ready about suggesting the PTPTN abolishment, he would be able to give the facts and figures on how to do that straight away. But the “answers” came only after almost two months in Rafizi’s blog. Only after the question of ‘HOW’ by a lot of people.

For me, I strongly believe that this is just a game of diversion by Anwar Ibrahim...

So what is the real deal here? Let’s go back to the history not so long ago; General Election March 2008. One of the reasons why the people voted for Pakatan Rakyat was because the character portrayed by the former Prime Minister, Tun Abdullah Ahmad Badawi wasn’t the best example for a leader of a country should has. It may be true. But I would say that the Pakatan Rakyat played a very good role in that and they have successfully killed the character and the good image of Abdullah Badawi. 

 We look at the global revolution nowadays; Tunisia, Egypt, Libya and Indonesia. President Hosni Mobarak was pressured by his own people because of his cruel character. President Suharto was toppled because of his dictatorship. The same thing happened to Muammar Ghadaffi and Ben Ali.

Think again, these leaders and their government are ‘dead’ now NOT because of the poor policies made by them. But it was because the dissatisfaction of the people on the character and image played by their leaders.  If what I say now isn’t true, do you think Suharto, Ghadaffi and Hosni Mubarak can lead the country for so long because of their bad government policies? I don’t think so.

This is also what Anwar Ibrahim and his team is trying to do now. The PTPTN, Bersih, and academic freedom issues are just a diversion. He has a bigger mission; to kill the image of some BN leaders. Mission target area? Sabah and Sarawak.

They have started it with the fall of Shahrizat Jalil. Who is their next target? Now the ‘second commander’ of Pakatan Rakyat, Rafizi Ramli is attacking the Foreign Minister, Tan Sri Anifah Aman and his brother, Sabah Chief Minister Musa Aman on the RM400m timber scandal. For me, this is way more interesting than the NFC scandal. If they are able to attack this on the right spot, Sabah will be ruled by Pakatan Rakyat after the election. The Aman brothers are two of the most prominent leaders in Sabah. Distrust on them will be distrust to the Barisan Nasional.

Sabah and Sarawak has 31 and 25 seats accordingly in the Parliament. Combination of those states will be one-fourth or 25% of the whole seats in the Parliament. 25% is already a big figure.

Yes, for me, the Pakatan Rakyat’s real deal is Sabah and Sarawak. And Barisan Nasional leaders are now “happily” fighting and answering PTPTN and Bersih issues which for me, they are all just a diversion. Oh well....

I believe that this “character-killing” mission will continue on one leader after another. And it will be done at a very last minute before the general election. At that time, the BN has no time left to save their ‘crew’. As I said, Pakatan Rakyat will influence the voters just by using the bad characters of BN leaders. Not by the weak government policies like PTPTN or what so ever. I never say what was accused to Sharizat, Musa Aman, and Anifah Aman is true. But if they are able to influence the majority of the people, it’s a victory for Pakatan Rakyat!

Like the 11th April Tsunami warnings I said in the beginning, these are all the questions of ‘what if’. This is just my personal observation and opinion. It may not be true. But according to the logic I gave, some of you might agree with me.

Let us hope for a better Malaysia. It’s either to change or to transform. You choose.

NIK MOHAMED HUSSEIN NIK ALI
SPEAKER
UNIVERSITI SAINS MALAYSIA STUDENT PARLIAMENT
PRESIDENT OF NATIONAL KARISMA"Lembu disembelih Leher Tapi Masih Hidup...?"

Pelik bin ajaib... Kuasa Allah... Lembu masih mampu berdiri walaupun lehernya telah disembelih....  

JOMO Kata: "Tabik juga dengan Perdana Menteri Dato Seri Najib, yang tetap tersenyum walaupun diserang dalam semua sudut... Bukan macam Ketua Umum tu....":

Monday, 16 April 2012

"Pusat Urut Gay... Rupanya Dia Dalangnya...?"Pusat urut Gay semakin hari semakin menjadi-jadi dan tidak terkawal... Sangat menakutkan... yang menghairankan, dalang semua ini adalah pengamalnya sendiri... baca di sini

Kenyataan yang begitu populis tanpa memikirkan impaknya telah menyebabkan ramai orang kian meluat dengan HIPOKRASI Ketua Umum PKR ini... Tanpa berselindung dia terus menerus bercakap tanpa menggunakan otak...


JOMO Kata: "Bersama kita tolak pemimpin seperti ini..." "Dia Gay...? Dia Main China Doll...? Takkan dia Nak Support Lesbian pulak...? Sangat menakutkan...."


"Khemah Free + Duit Poket RM1000...? Akhirnya dapat RM50...?""Keberanian mereka untuk mengadakan sesi perkhemhan Anti PTPTN di Dataran Merdeka telah mencuri tumpuan orang awam termasuk pelancong yang terus menjadi kebingungan dengan gelagat mereka ini... Mahasiswa yang sepatutnya berada di Universiti belajar kini menghambakan diri mereka di dalam Khemah Sponsor dan menanti duit RM1000 yang kononnya dijanjikan kepada mereka...?"

"Rupanya, ramai yang tidak puas hati kerana mereka hanya dapat RM50 dan amat jauh sekali sepertimana dijanjikian... nJadinya, mahasiswa ini seperti kebingungan tanpa perasaan kepada pihak yang menjanjikan Bulan dan Bintang kepada mereka..."

JOMO Kata: "Bukankah lebih baik mereka duduk di Universiti dan tumpukan pelajaran jadi pelajar cemerlang....? Barulah boleh tukar pinjaman kepada biasiswa... alahai..."

"Anwar Takut Dicabul...? Kenapa Tebuk Tupai...?"Foto di atas menunjukkan Anwar Ibrahim kelihatan sangat takut membonceng Motorsikal... Tak pernah naik motor...? Kenapa mesti takut...? Takkanlah takut dicabul kot...?

Foto di bawah menunjukkan Dato Seri Najib kelihatan tersenyum dan gembira membonceng Motorsikal... Kenapa tersenyum...? Sememangnya Perdana Menteri aalah seorang yang berani dan adalah yang selayaknya Memimpin Negara ini berbanding Anwar Bin Ibrahim....


JOMO Kata: Tak percaya....? Baca ini... TERKINI

"Bongkar Seluar Dalam China Doll..."


Gurauan tapi boleh diterima pakai... Sepatutnya seluar dalam perempuan Dara perlu ada Password dan User Name yang selamat... Supaya kuranglah kejadian 'video 3gp' yang melibatkan Orang kita yang belum berkahwin @ Zina... 

JOMO Kata: "Macamana dengan seluar dalam China Doll...? Itu nak kena tanya Taukelah..."

Sunday, 15 April 2012

"Bertudung Tapi BERJUDI...?" Bertudung, tapi, Lakinya Berzina Macam?"Bekas isteri Sultan Brunei, Mariam Aziz dilaporkan sering menghabiskan masa untuk bertaruh ketika lawatan ke London dan Macau. 
"Saya suka berjudi, aktiviti itu merupakan teras kepada kehidupan sosial saya dan saya mendapati aktiviti itu dapat melepaskan diri (daripada masalah)," katanya dalam keterangannya yang direkodkan oleh Hakim Mahkamah Tinggi Keith Lindblom. 
Menurut Mariam, beliau ke kasino bersama dengan sekumpulan rakan, ahlikeluarga, dan pekerja. 
Beliau akan bermula dengan cip sehingga 50 000 pound (RM250 000) danbertaruh kira-kira 10 000 pound (RM50 000) untuk satu putaran. 
"Orang yang mengikut saya, kakitangan saya yang bermain akan menggunakancip ini. Jika mereka menang, terpulang kepada mereka untuk melakukan apa-apa dengan kemenangan (wang) mereka," katanya.- Sumber


JOMO Kata: "Macamana pula perempuan yang bertudung tapi lakinya kaki zina...?"

"Paling NGAAM Buat Pilihanraya Sekarang..." -Tun.MBekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini berpendapat bahawa Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) wajar diadakan dalam masa terdekat memandangkan sokongan rakyat terhadap kerajaan sekarang berada pada tahap yang baik.

Beliau berkata, ini memandangkan tempoh masa yang tinggal sudah tidak lama lagi iaitu menjelang pertengahan tahun depan.

Mandat kerajaan sekarang akan berakhir pada April tahun depan.

"Saya fikir takkan lama lagi dah sebab dah tak ada masa, cuma setakat pertengahan tahun depan saja. Kalau rakyat beri sokongan yang baik, masa itu adalah pilihan raya.

"Bila kita nampak boleh menang, bolehlah diadakan pilihan raya. Kita ikut sistem British, dalam sistem British bila Parlimen tamat, pilihan raya diadakan," katanya pada sidang media selepas sambutan Hari Pengasasan Ke-28 Universiti Utara Malaysia (UUM), di sini, hari ini.

Beliau berkata, melalui sistem berkenaan ia memberi peluang kepada kerajaan yang memerintah untuk menilai tahap populariti dan sekiranya merasakan diri mereka boleh menang, maka pilihan raya akan diadakan.

"Sekarang pun nampak bagus juga (untuk diadakan pilihan raya)," katanya ketika diminta pendapat mengenai tarikh sesuai diadakan pilihan raya. - sumber


JOMO Kata: "Bersetuju! Ini masa yang terbaik untuk PRU..."

PANAS! "Ini dia Dr.RAHMAN yang Telanjangkan Tian Chua...?"


KUALA LUMPUR 13 April - Pegawai perubatan, Dr. Rahman Kadir hari ini mempertahankan pendedahannya bahawa kejadian beberapa pemimpin pembangkang mempersenda dan mengejek raja-raja Melayu memang benar-benar berlaku.

Malah, beliau yang bertugas semasa majlis Istiadat Pertabalan Yang di-Pertuan Agong Ke-XIV, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah di Istana Negara berkata, ada beberapa saksi lain boleh mengesahkan kejadian tersebut berlaku.

Bagaimanapun, beliau enggan mengulas panjang.

"Apa yang berlaku adalah benar dan saya ada beberapa saksi lain yang turut mendengar dengan jelas segala tutur kata beberapa pemimpin pembangkang yang dimaksudkan dan pendedahan ini demi kebenaran.

"Selebihnya saya tidak boleh ulas," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.
JOMO Kata: "Habislah PKR.... Tian Chua mana Mahu Lari... Kita cabar dia SAMAN Dr. ni... Ada Berani...?"