Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Friday, 6 April 2012

BINGAI! "AIR LIUR DI HambuR kepada RAKYAT,,,?"


JOMO Kata: Asyik bercerita pasal air free... Sampai ISU MURTAD pun boleh diketepikan... Cuba tanya diri kita APA YANG KERAJAAN PERSEKUTUAN (BN) telah buat kepada kita...?


PENIPU! "Si Bangsat Terus Membohong...?"

Kebebalan dan pembohongan PAS dalam meracuni Minda Rakyat dengan memberi maklumat perjuangan Palsu terus menyebabkan PAS ini sudah tidak relevan dalam arus perjuangan POLITIK Tanahair... Pasrti yang kembali bernafas atas FAKTOR Anwar Ibrahim, terus hilang tanpa arah perjuangan...


PAS 'Seksyen 8 Shah Alam'... Apa Komen...?

Isu IC! "Aaron Keluarkan TARING..."

Isu nama dan IC terhadap Aaron Aziz terus menjadi hangat... Siapa Aaaron Aziz sebenarnya?JOMO Kata: Jangan tipu-tipu...

Thursday, 5 April 2012

JAHANAM! "Undi Lagi Penting Dari MURTAD,,,?"
Kalau dahulubukan main, Cakap pasal Islam.... Parti inilah yang nak jadi WIRA kepada Orang Islam... Tapi, boleh pula kata, Murtad Tak Penting... Banyak kerja lain lagi.... Kerja apa?

JOMO Kata: UNDI DUNIA.... LAGI PENTING... DARI UNDI AKHIRAT....? SiapaNak BAntu Orang Islam yang macam ini....?

"Semakin Ingin Menjadi DAJ-JAL...?"Semakin dekat desas desus pilihan raya umum dan semakin kuat khabar angin mengenainya bertiup, semakin kuatlah pihak pembangkang membuat janji-janji manis.

Malang, kesemuanya hanya tinggal manis pada bibir sahaja kerana hakikatnya ia adalah palsu dan sekadar halwa telinga semata-mata.

Paling kedepan dalam membuat janji-janji palsu ini ialah tidak lain tidak bukan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim.

Anwar menjanjikan bulan dan bintang kepada rakyat kerana mahu tagih undi daripada rakyat.

Impiannya untuk menjadi Perdana Menteri dan duduk di kerusi empuk Putrajaya masih hangat membara, walaupun sebenarnya semakin hari harapan tersebut semakin pudar.

Ke mana-mana sahaja beliau pergi dalam siri ceramah dan jelajah bertemu penyokong, tidak ada bukti tentang kemajuan yang di bawa oleh Pakatan Rakyat kecuali janji-janji untuk mengelirukan rakyat.

Anwar memang pandai berpidato dan menabur janji, sebab itu kelebihan ini digunakan sepenuhnya.

Antara janji pertama yang seringkali ditabur kepada orang-orang kampung ialah Pakatan Rakyat akan menurunkan harga minyak sebaik sahaja beliau menjadi Perdana Menteri.

Lihat betapa teringinnya Anwar kepada jawatan Perdana Menteri hingga sanggup membuat janji yang tidak masuk akal.

Alasan yang diberi Petronas memperolehi keuntungan puluhan bilion ringgit setiap tahun dan atas alasan itu harga minyak seharusnya diturunkan.

Walaupun mendabik dada lapan tahun menjadi Menteri kewangan, malangnya Anwar menunjukkan pemikiran cetek dan terlalu asas dalam hal pengurusan kewangan negara.

Kalau begitulah cara beliau berfikir, tidak payahnya susah-susah menjadi Menteri Kewangan untuk mengeluarkan buah fikiran sebegitu rupa.

Semua rakyat faham, harga minyak petrol, disel dan lain-lain bahan api di dalam pasaran bergantung secara keseluruhannya kepada harga di pasaran dunia.

Walaupun Malaysia secara amnya masih menjadi negara pengeksport minyak mentah, namun harga bahan api di pasaran tempatan tetap berkait rapat dengan pasara dunia.

Sebab itulah kerajaan tetap memberi subsidi dalam jumlah yang besar walaupun harga minyak terpaksa dinaikkan.

Cadangan Anwar untuk menurunkan harga minyak, tidak berpaksi kepada realiti kewangan negara dan pada jangka panjang akan melemehkan kedudukan ekonomi Malaysia.

Tengok sahaja di Selangor bagaimana Pakatan Rakyat mentadbir negeri terkaya di Malaysia tersebut.

Kalaulah Pakatan Rakyat berbangga sangat kerana rizab kerajaan negeri telah mencecah lebih RM1.2 bilion di bawah pentadbirannya, mengapa perlu menambah hutang sebanyak RM200 juta hanya untuk mensubsidi air percuma yang dijanjikan kepada rakyat?

Jika setiap janji Pakatan Rakyat semasa kempen pilihan raya memerlukan penambahan hutang maka lambat laun negeri yang paling kaya sekali pun akan jatuh bankrap!

Ini baru termasuk janji air percuma, bagaimana pula bermacam-macam lagi janji hendak beri percuma itu dan ini, seperti khairat kematian, pelajar univerisiti, bayi baru lahir, bantuan warga emas dan sebagainya.

Pakatan Rakyat tidak pernah mendedahkan kepada rakyat apakah sumber-sumber kewangan yang diperolehi dan bagaimana cara untuk mengotakan semua janji-janjinya itu.

Kini yang dibaca di dalam laporan media, Pakatan Rakyat bercadang untuk menjual tanah dan aset negeri kononnya untuk pembangunan, sampaikan bangunan dan tanah menempatkan pelajar miskin di bawah Yayasan Selangor di Kampung Pandan ingin dijual kepada syarikat swasta.

Inilah cara Anwar mengurus kewangan negeri Selangor selaku Penasihat Ekonomi Negeri Selangor.

Bunyi jawatannya amat gah dan mengerunkan tetapi ide yang diberikan untuk bangunkan ekonomi akhirnya hanya akan merugikan negeri dan negara.

Mungkin sebab itu mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad pernah menganalisis Anwar sebagai seorang Menteri Kewangan yang gagal!- Sumber


JOMO Kata: Alahai... Mohon dijauhkan dengan Dajjal...

Wednesday, 4 April 2012

HUDUD! "Stim Nak Main...?"

Terus kebingungan tidak menentu... Perjuangan PAS kian bercelaru... Tak tahu nak buat apa, samada mahukan Hudud atau terus dibelakang BONTOT DAP....? Kasihan.....


JOMO Kata: "Main ke tidak... Nanti aku yang kena....aha"

baca juga Gosip Rakyat

BONGKAR!!! "Harta Azmin&Shamsidar di Negeri SETAN...?"

Tindakan Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali meminta angka yang tepat mengenai pemilikan saham jutaan ringgit yang dikatakan milik beliau dan isteri, Shamsidar Taharin membuktikan dakwaan tersebut adalah benar.

Bekas Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar Ibrahim, Anuar Shaari berkata, Azmin mungkin 'terlupa' mengenai angka yang tepat berhubung jumlah saham beliau dan Shamsidar kerana mereka sudah memiliki kekayaan bernilai jutaan ringgit tetapi rakyat tidak lupa.

Beliau sentiasa bersedia untuk menghilangkan tabiat 'pelupa' Timbalan Presiden PKR itu melalui bukti-bukti sahih transaksi pembelian saham bernilai RM2 juta dan pemilikan akaun RM8 juta atas nama Azmin, Shamsidar serta proksi mereka. -utusan

baca juga 1 Peluru

JOMO Kata: "Alahai Shamsidar... Banyaknya DUIT... Dari mana ya...?"

GEMPAR! "PM @NajibRazak Kami Mahu @Rosnah_ARS...!"


Kecelaruan Politik dalam menghadapi Pilihanraya Umum sudah menjadi norma biasa terutamanya bila ianya dikaitkan dengan pemilihan untuk menjadi Wakil Rakyat... Tuntutan kepada Wakil Rakyat yang boleh berkhidmat dengan baik sangat-sangat dituntut, bukan sahaja oleh pucuk Pimpinan Parti malahan RAKYAT yang akan mengundi...

Isu di Sabah terus menjadi perhatian ramai... samada dari pemilihan calon sehingga Parti mana yang akan bertanding, ceritanya tidak pernah putus... Sabah memerlukan PEMIMPIN yang boleh mempin bukan sahaja di peringkat tempatan malahan di peringkat kebangsaan... Nama seperti Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlen telah menjadi buah mulut pemerhati politik di Negara ini... Beliau seorang pemimpin yang begitu signifikan dalam perjuangan UMNO terutamanya golongan belia/beliawanis sebagai pengundi Baru di Negara ini...

Sabah memerlukan Beliau untuk terus memimpin, begitu juga dengan UMNO... Kecenderungan Ketua Menteri  Sabah untuk melihat lebih ramai pemimpin UMNO Sabah untuk PERFORM bukan sahaja diperingkat Negeri Malahan di peringkat pimpinan UMNO pusat... Setakat ini, Datuk Rosnah adalah seorang pemimpin muda Sabah yang sudah melebihi EXPECTATION Ketua Menteri Sabah itu... Beliau telah berjaya memimpin Puteri UMNO Malaysia dengan sangat baik sekali dan diangkat pula sebagai seorang Timbalan Menteri... Inilah contoh terbaik pemimpin muda Sabah yang boleh diketengahkan, beliau bukan sahaja bijak memimpin tetapi juga diterima oleh rakyat akar umbi terutamanya dikawasan Parlimen Papar yang diwakilinya...

Negeri Sabah tidak sanggup kehilangan PEMIMPIN hebat seperti Datuk Rosnah Shirlen... Difahamkan juga, Ketua Menteri Sabah FAVOR kepada beliau untuk terus memimpin... Senario kepimpinan muda WANITA juga suka cara beliau memimpin dengan pendekatan yang mesra alam dan lontaran Idea yang dekat dihati Orang Muda terutamanya dikalangan wanita... Lihat saja bagaimana beliau memimpin Puteri UMNO... Lihat saja bagaimana beliau memmimpin Kementerian Kesihatan... Berapa banyak Klinbik 1 Malaysia diwujudkan terutamanya di Sabah... Bersama baiknya prestasi Puteri UMNO Malaysia dalam menarik pengundi muda untuk bersama menyokong dan berjuangn dengan UMNO... NO DOUBT!!!!

Datuk Rosnah MESTI dikekalkan sebagai Wakil kepada UMNO di Papar... JOMO mengenali Datuk Rosnah secara dekat dan JOMO sangat mengkagumi cara beliau mendekati pengundi... Secara peribadi, JOMO juga pernah turun ke Papar dan meninjau keadaan Pengundi di sana... kesemua orang yang pernah JOMO temui sangat mengaggumi beliau dan mahukan beliau untuk terus memimpin... Beliau sangat dekat dihati kita semua...

JOMO Kata: Sabah memerlukan Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlen... Begitu juga PAPAR... Apatah lagi, beliau menggalas harapan pengundi MUDA MALAYSIA.....

ASTAGA! "Apa ni...???"

Apa namanya ini...? Bukankah ini Taksub...?Ingat! PAS Hanya Wadah Bukannya Akidah... Takkanlah Sampai jadikan Bendera sebagai sejadah... Tak ada lagi kah sejadah lain di Surau tu...? PAS Hanya Bendera... Bayangkan, orang Islam di Negara lain yang tiada PAS...? Mereka juga Islam...

JOMO Kata: Ketaksuban kita akan hadnya... Allah itu Satu... TAKBIRRRR!!!

PANAS! "Si Lumpuh BUKTI Anwar Masih Boleh MAIN...?"

Kecacatan masih tidak dapat mengawal NAFSU DURJANA si Lumpuh....

sumber


"Bayangkanlah.... Orang ni LUMPUH masih boleh merogol.... (secara jasar...) Apatah lagi yang pura-pura sakit belakang... Jalan laju... Siap boleh menari lagi... Kalau CHINA DOLL sudah depan mata, APa mahu CAKAP....?"

JOMO Kata: Tepuk dada.... tanya Iman....

APA??? "Aisha Ayat-Ayat Cinta MURTAD...???"Cerita MURTAD ini sudah bukan jadi isu RAHSIA masyarakat, tetapi, dengan keadaan manusia hari ini yang kian luntur dalam berpegang kepada agama sehingga agama itu sendiri diamalkan pada masa dan keadaan tertentu sahaja...

"Di dalam sebuah Negara Islam macam Malaysia, sepatutnya isu Murtad dapat diselesaikan dengan cara HIKMAH dan sokongan dari semua pihak melangkaui fahaman POLITIK... Namun, apa yang terjadi adalah sebaliknya... Ada orang yang dahulunya hebat memperjuangkan isu ini, ketika ini luntur semangatnya... tidak tahu kenapa? mungkin ada agenda kepentingan tertentu.... Ada pihak yang memperjuangkan isu hak asasi manusia sehingga lupa pada hakikat ini sebuah negara Islam... Nak ikut cakap dia jer, cakap Orang Islam TAK NAK IKUT...??? macam dia pandai Sangat...."

Dalam kes lain, Ingatkah dengan Aisha yang POPULAR dalam Filem Ayat-Ayat Cinta itu...? Nama sebenarnya Rhianthi Rhiannon Cartwright... Dengarnya Beliau sudah MENUKAR AGAMA / MURTAD...??? Masya'Allah... Betulkah...??? 

Untuk Maklumat Lanjut, RUJUK Blog ini

JOMO Kata: Berpeganglah pada AKIDAH Islam... Mentauhidkan ALLLAH.... !

Tuesday, 3 April 2012

PANAS! "UMNO Sabah Mahukan Datuk @Rosnah_ARS Kekal..." @NajibRazak


Rakyat Papar, Sabah mahukan Datuk Rosnah DIKEKALKAN....


Kecelaruan Politik dalam menghadapi Pilihanraya Umum sudah menjadi norma biasa terutamanya bila ianya dikaitkan dengan pemilihan untuk menjadi Wakil Rakyat... Tuntutan kepada Wakil Rakyat yang boleh berkhidmat dengan baik sangat-sangat dituntut, bukan sahaja oleh pucuk Pimpinan Parti malahan RAKYAT yang akan mengundi...

Isu di Sabah terus menjadi perhatian ramai... samada dari pemilihan calon sehingga Parti mana yang akan bertanding, ceritanya tidak pernah putus... Sabah memerlukan PEMIMPIN yang boleh mempin bukan sahaja di peringkat tempatan malahan di peringkat kebangsaan... Nama seperti Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlen telah menjadi buah mulut pemerhati politik di Negara ini... Beliau seorang pemimpin yang begitu signifikan dalam perjuangan UMNO terutamanya golongan belia/beliawanis sebagai pengundi Baru di Negara ini...

Sabah memerlukan Beliau untuk terus memimpin, begitu juga dengan UMNO... Kecenderungan Ketua Menteri  Sabah untuk melihat lebih ramai pemimpin UMNO Sabah untuk PERFORM bukan sahaja diperingkat Negeri Malahan di peringkat pimpinan UMNO pusat... Setakat ini, Datuk Rosnah adalah seorang pemimpin muda Sabah yang sudah melebihi EXPECTATION Ketua Menteri Sabah itu... Beliau telah berjaya memimpin Puteri UMNO Malaysia dengan sangat baik sekali dan diangkat pula sebagai seorang Timbalan Menteri... Inilah contoh terbaik pemimpin muda Sabah yang boleh diketengahkan, beliau bukan sahaja bijak memimpin tetapi juga diterima oleh rakyat akar umbi terutamanya dikawasan Parlimen Papar yang diwakilinya...

Negeri Sabah tidak sanggup kehilangan PEMIMPIN hebat seperti Datuk Rosnah Shirlen... Difahamkan juga, Ketua Menteri Sabah FAVOR kepada beliau untuk terus memimpin... Senario kepimpinan muda WANITA juga suka cara beliau memimpin dengan pendekatan yang mesra alam dan lontaran Idea yang dekat dihati Orang Muda terutamanya dikalangan wanita... Lihat saja bagaimana beliau memimpin Puteri UMNO... Lihat saja bagaimana beliau memmimpin Kementerian Kesihatan... Berapa banyak Klinbik 1 Malaysia diwujudkan terutamanya di Sabah... Bersama baiknya prestasi Puteri UMNO Malaysia dalam menarik pengundi muda untuk bersama menyokong dan berjuangn dengan UMNO... NO DOUBT!!!!

Datuk Rosnah MESTI dikekalkan sebagai Wakil kepada UMNO di Papar... JOMO mengenali Datuk Rosnah secara dekat dan JOMO sangat mengkagumi cara beliau mendekati pengundi... Secara peribadi, JOMO juga pernah turun ke Papar dan meninjau keadaan Pengundi di sana... kesemua orang yang pernah JOMO temui sangat mengaggumi beliau dan mahukan beliau untuk terus memimpin... Beliau sangat dekat dihati kita semua...

JOMO Kata: Sabah memerlukan Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlen... Begitu juga PAPAR... Apatah lagi, beliau menggalas harapan pengundi MUDA MALAYSIA.....

PANAS!!! "Anwar dan Ambiga Marah Sama RON...?"Kehebatan Kerajaan BN pimpinan Dato Seri Najib tun Razak sudah tidak boleh disangkal lagi.... 1 Malaysia bukan hanya menjadi bahan untuk mulut berbicara tetapi diterjemahkan dalam bentuk dasar dan tindakan kepada Rakyat dan Negara... Bukan Janji Cakerawala dan Langit tetapi janji kepada rakyat mengikut keupayaan seorang Manusia Marhein yang bergelar Pemimpin Rakyat....

Rakyat terus diutamakan dalam banyak perkara... Awnar sudah mula bising... Tohmahan demi tohmahan dilemparkan kepada PM dan kerajaan, namun ianya bagaikan peluru KAPUR yang senang dipatahkan dengan sokongan rakyat yang memahami keadaan semasa.... Rakyat tahu akan hakikat, Najib boleh membverikan yang terbaik untuk Negara... Keperluan majoriti 2/3 sangat diperlukan pada PRU13 ini demi pengubalan dasar rakyat...

Isu lain seperti minyak sudah tidak MAKAN lagi untuk Pakatan dan Anwar... Terpaksa mereka mainkan isu PTPTN yang cukup tidak relevan dimainkan....

JOMO Kata: "Ketandusan isu menyebabkan Ambiga juga diam membisu..... Asyik-asyik BERSIH... Dia Bersih kah....? SUCI...? RON95 tak naik.... Anwar yang naik angin...."

Pejawat AWAM Senyum LEBAR... "Ini Pekelilingnya..."

Klik Di Sini

Debaran menunggu apakah jenis kenaikan yang akan diperolehi oleh Penjawat Awam di Negara ini kian menuju ke penghujungnya... Janji PM untuk memperkasakan SSM juga mendapat sambutan yang baik semua Penjawat Awam di Negara ini....

perubahan Gaji yang dinantikan, difahamkan akan diterima oleh semua penjawat Awam mulai Gaji Apriil ini... Alamat ramailah yang berbaris panjang di Mesin ATM ni... Tapi tidak apa, DEMI RAKYAT....

JOMO Kata: TAHNIAH Kerajaan! Terima KAsih Perdana Menteri Malaysia... 1 Malaysia, Rakyat Didahulukan, Pencapaian DiUtamakan....

PANAS!!! "Penduduk Sepanggar Mahukan Datuk Jumat..."

Dari Blog Anak Parlimen Sepanggar

Datuk Jumat ketika berucap pada program Juara Rakyat.....

Pentas Pilihanraya Umum ke 13 dirasakan sudah begitu dekat... Janji Pilihanraya ke 12 yang lepas pastinya sudah dilaksanakan dengan baik terutamanya oleh kerajaan BN... Namun, usaha untuk kemajuan dan pembvangunan tidak berhenti begitu saja, usaha Kerajaan tanpa mengira penat lelah mahupun keadaan politik yang kurang stabil, terus menuju nkehadapan dan menjuarai rakyat dalam soal pembangunan dan kebajiikan... 

DI Sepanggar Sabah, tuntutan kepada perubahan sudah berada pada tahap yang tinggi... Rakyat Malaysia di Sepanggar mahukan perubahan dan pemimpin yang boleh bekerja tanpa menghiraukan penat dan lelah demi Rakyat di sini... Tuntutan politik rakyat yang mahukan agar kali ini kerajaan BN tidak lagi meletakkan calon yang kurang berwibawa, kurang pandai bekerja dan PEMBELOT kepada perjuangan BN... 

Suara-suara kecil rakyat mahukan UMNO yang akan mewakili mereka pada PRU13 akan datang... Tuntutan ini semakin hari semakin kuat dikalangan rakyat akar umbi... Aura Datuk Jumat Hj Idris kian memuncak hari demi hari...  Beliau yang terkenal dengan KUAT BEKERJA tanpa mengira masa, terus menjadi pilihan Nombor 1 Warga Sepanggar untuk memenangi kerusi Parlimen ini yang telah dibawa keluar dari BN oleh SAPP... 

Semalam, Datuk Jumat bersama ratusan penduduk Kampung Bandulon dan sekitarnya bertemu dalam satu perogram Juara Rakyat anjuran Pusat Daerah Mengundi Kg Gudon... Program yang julung-julung kalinya dijalankan itu mendapat sambutan yang begitu menggalakkan daripada penduduk Kampung... 

APS sempat menemuramah seorang penduduk, katanya dengan penuh semangat "Kami Hanya Mahukan Datuk Jumat untuk menjadi wakil rakyat kami di sini... beliau seorang yang kuat bekerja, mesra rakyat dan sentiasa bermurah hati dan membantu jika rakyat memerlukan... Inilah sifat Pemimpin yang kita mahu..." 

Apapun, BN perlu meletakkan calon yang diterima dan disukai oleh rakyat secara keseluruhannya... Ini harapan penduduk Sepanggar, Jadinya, Harapan ini perlu dipenuhi sebelum Pengundi menterjemahkannya dalam bentuk undi dan sekaligus kemenangan kepada Barisan Nasional.... 
Sekitar program Juara Rakyat Kg Bandulon Sepanggar....
1
2
3

JOMO Kata: Teruskan perjuangan demi Rakyat, Untuk Rakyat, kepada Rakyat....!!!

GEMPAR! "Aaron Aziz BUKAN Mat Haron Mustapha...?
Isterinya berkata....

"Apa yang saya boleh pastikan, dakwaan tersebut adalah palsu semata-mata. Nama sebenar Aaron ialah Aaron Mustapha bin Aziz dan bukannya Mat Haron Mustapha Bin Mat Aziz Mat Mustapha seperti yang didakwa dan seperti yang tertulis dalam kad pengenalan berkenaan. Saya juga baru mengetahui berkenaan hal ini melalui Twitter dan belum berkesempatan bercerita kepada Aaron kerana dia masih berehat kerana demam. "
 
"Jika anda tidak percaya atau menganggap saya mahu menyembunyikan hal sebenar, anda boleh bertanyakan mana-mana produksi yang pernah Aaron bekerja untuk mendapatkan kepastian nama sebenar Aaron daripada pasport miliknya..."

JOMO Kata: Jadi.... MAT HARON siapa...???

"Putrajaya dan Pengundi Hantu Lagi Penting Dari MURTAD..."Kebabalan dalam perjuangan terus menghantui PAS yang kini diserang PARASIT liar yang ingin terus duduk di kerusi empuk dan mengharapkan Ihsan Anwar Ibrahim untuk diajak sekali duduk di Putrajaya jika menang Pilihanraya....

"Perjuangan PAS sudah jauh tersasar... Maklumat terbaru yang JOMO perolehi, kemungkinan ada lagi pejuang PAS yang akan meninggalkan Parti itu....? Manakan Tidak, PAS yang dulunya bukan main memperjuangkan Islam kini menyatakan isu Murtad bukan agenda penting....? Apa cerita...?"

"Sekarang ni padanlah muka PAS, di Selangor PKR adalah lebih layak memegang portfolio Agama berbanding PAS... Jadi, PAS hanya memegang exco adat Melayu.... Walupun, PAS tak bangga mengaku Melayu...."

JOMO Kata: Duduklah kerusi empuk saya....

"Budak 5 Tahun Ketagih Merokok...?"Pagi... Ini kisah budak-budak 5 tahun sudah pandai merokok... Di mana? nasib baik bukan di Malaysia... Kalau kat malaysia ni, dah lama parents bisingkan... Tapi, baguslah... Merokok tukan bukan amalan yang baik...

JOMO Kata: Awasi anak-anak anda... Banyak kes-kes 'melampaui Batas' hari ini jugak melibatkan budak-budak...

Monday, 2 April 2012

Isu KACAU Ceramah Ust.Hassan: "Ini Dalang ataupun Jalang...?"


Inikah perempuan itu....?

Penerimaaan rakyat terhadap Ustaz Hassan Ali sudah tidak boleh dibendung lagi... Rakyat yang dahulunya berada dibelakang PAS dan PKR sekarang ini berbondong-bondong mengalihkan sokongan mereka kerana sudah tidak tahan dengan karenah dan putar-belit pembangkang ini...

Di Shah Alam lain pula kesnya, sambutan yang menggalakkan daripada penonton terhadap Ceramah Dr hassan Ali dan YB Zul telah menimbulkan kerisauan yang amat sangat dikalangan pembangkang... mana tidaknya, 2 orang ini adalah mereka yang bertanggungjawab menyumbang kepada kemenangan Pakatan dahulu, kini bersama menentang pakatan haram itu...

Apa yang JOMO ingin perkatakan di sini, ada seorang Perempuan yang dikatakan telah menjadi mata-mata pembangkang.....

foto kat atas adalah wanita separa mental yang kacau ceramah hasan ali kat bukit kuda, parlimen shah alam 2 hari lepas.

wanita ni asalnya nampak normal masa zulkifli nordin berucap.

waktu hasan ali mula pegang mikrofon, wanita separa mental ni mula melilau.

kejap ke depan stage, kejap ke belakang stage.
adakala ke kiri stage adakala ke kanan stage.

bila hasan ali start attack anwar,pkr wanita ni tak boleh tahan.

dijumpanya setiap hadirin yang ada kat ceramah. siap cakap hasan ali tak bagi impak dan menipu pasal anwar/pkr.

selidik punya selidik wanita ni rupanya dari cabang PKR klang, tak silap ketua wanita PKR klang.diarah oleh pimpinan negeri untuk buat kacau kat ceramah hasan ali. makin meracau pakatan dengan impak macamni. - Sumber
JOMO kata: Wah.... Taktik bodoh pembangkang.... Anwar apa mau cakap...?

WOW! "Penyanyi NASH Buat PEMBONGKARAN..."


"Tuhan sengaja menduga kita, di mana kesabaran MANUSIA......" Ingat tak lirik lagu pada Syurga di Wajah mu....? Itulah di NASH penyanyi yang terus berdiri dalam Industri Muzik Malaysia, walaupun, sudah lama berada dalam industri ini.....

Tapi, yang ini lain pula ceritanya... NASH ada buat pengakuan BAIK punya.... Lepas ni, Bob Lokman and the Gangakan terkedu mendengar pengakuan NASH ini.....

Cayalah Bro... Nak Tahu? Wajib baca blog BN4WangsaMaju

JOMO Kata: "Bukan sekali... Jalan berduri, hanya Tuhan yang pasti mengerti......"

Terkini! Safee Sali Bercerai Talak Satu....SHAH ALAM 2 April – Pemain bola sepak negara, Safee Sali sah bercerai talak satu dengan isterinya, Sabarina Yusof di Mahkamah Tinggi Syariah di sini hari ini.

Safee melafazkan talak di hadapan Hakim Syarie Fouzi Mokhtar dalam satu prosiding tertutup dengan kehadiran peguam kedua-dua pihak. – UTUSAN

JOMO Kata: Teruskan perjuangan... Tapi, kenapa ya?

Tahukah Kita? "RELA Bekerja Demi Negara..."


Hari ini nama RELA terus meniti dimulut setiap rakyat Malaysia... Populariti RELA hampir menyamai populariti POLIS mahupun ASKAR... Kenapa? Mana-mana tempat hari ini, semua perlukan RELA sebagai orang yang bertanggungjawab menjaga keselamatan setempat... Di Majlis-majlis, RELA sangat diperlukan... Kita lihat saja di Majlis-Majlis Perkahwinan... Majlis yang melibvatkan perseorangan mahupun agensi kerajaan... Khidmat RELA tetap diperlukan...

Tahukah Kita Apa Sebenarnya TUGAS RELA ini...?

Perkhidmatan teras RELA adalah berlandaskan kepada konsep 4K:
  • Memastikan keselamatan setempat
  • Memastikan keamanan setempat
  • Memastikan kesejahteraan masyarakat setempat
  • Memastikan keharmonian masyarakat setempat

Fungsi dan tugas RELA  • -'Mata dan telinga' kerajaan dalam aspek keselamatan, sosio ekonomi, pembangunan dan sebagainya.
  • -Sebagai duta kecil kerajaan dalam penyebaran dan perlaksanaan dasar-dasar kerajaan.
  • -Melaksanakan jaringan kerjasama dengan pasukan keselamatan dan lain-lain agensi penguatkuasaan.
  • -Menjalankan aktiviti kemasyarakatan dan sosio-ekonomi setempat
  • -Membangunkan modal insan melalui latihan yang bersesuaian
JOMO Kata: TAHNIAH diucapkan kepada perkhidmatan RELA dalam menjaga keselamatan di negara ini... Tapi, yang mendukacitakan ada sebilangan pihak yang tidak mahu MENGHARGAI JASA RELA...?

"Foto Panas! Mat Sabu Jadi Kegilaan Ramai...?"

Nampak seolah-olah RATING Mat Sabu kian meningkat... Dalam setiap ciri ceramahnya UMPAMA dipenuhi penonton dan gadis-gadis yang menggilakan AURANYA... Tapi....?

ramai...

lagi ramai....

sumber

JOMO Kata: Kisah @Pasir Puteh Kelantan.....

GEMPAR!!! "Cina JAHAT Kantoi MENIPU...?"

Bila sarang tebuan dijolok, terimalah padahnya... Jangan Ingat KAU punya PANAS saja, Orang lain punya PANAS KAU tidak tahu.... PETALING JAYA: Pengerusi Persatuan Gabungan Jawatankuasa Sekolah China (Dong Zong), Dr Yap Sin Tian didakwa membeli ijazah kedoktoran (PhD) palsu di Internet.

Penulis blog 
‘Stop The Lies’ mendakwa dia mempunyai cukup bukti bahawa Yap membeli ijazah tersebut dan beliau telah memperdaya ramai pihak terutamanya dalam isu melibatkan pendidikan Cina di negara ini.

"Dalam tempoh beberapa tahun beliau (Yap) telah memperdaya orang ramai termasuk beberapa ahli kumpulan pendidikan Cina berhubung kelayakannya yang palsu.
 

"Beliau dengan bangga telah mempamerkan resumenya di laman web, 
Oriental Strategy Research Centreyang di mana beliau juga merupakan pengarah di sana,” kata penulis blog tersebut dalam entri terbarunya, pada Sabtu.

Mengulas lanjut, penulis tersebut berkata Yap didakwa mendapat Ijazah Kedoktoran dalam bidang Pengurusan Perniagaan daripada Universiti Southern Cross, Australia pada 1999.
 

"Selain itu, Yap turut mendakwa beliau mempunyai dua lagi, PhD dari Universiti Kesington Amerika Syarikat pada 1993 dan ijazah sarjana dalam bidang Pentadbiran Perniagaan pada 1991 di universiti yang sama.
 

"Semakan kami mendapati Universiti Kesington tidak mempunyai bilik kuliah, tiada makmal mahupun asrama. Ini adalah satu perkara yang pelik. Universiti tersebut hanya memiliki sebuah pejabat kecil di Glendale, California,” katanya.
 

Bukan itu sahaja, penulis blog tersebut mendakwa universiti berkenaan membenarkan pelajarnya mendapat ijazah sarjana muda hingga PhD tanpa perlu hadir dalam sebarang kelas.
 

"Universiti berkenaan turut didapati mengambil pelajar yang tidak layak dan mereka dikurniakan ijazah kedoktoran dengan hanya membaca majalah dan membuat beberapa laporan ringkas daripada surat khabar.
 

"Pihak pengurusan juga mengurniakan PhD dengan tempoh belajar yang singkat selama empat bulan sahaja,” katanya.
 

Bagaimanapun, penulis tersebut berkata pihak berkuasa California telah menutup universiti berkenaan pada 1996, selepas mendapat perintah mahkamah.
 

"Ini jelas menunjukkan Yap secara bangga telah memaparkan PhD yang palsu. Laporan mengenai isu universiti ini dipaparkan dalam Los Angles Times.
 

"Justeru mereka yang meminati Yap perlu bangun dan membuat kajian mengenai karakter individu ini. Maklumat mengenainya sangat mudah diperolehi anda hanya perlu membuat carian di Internet,” ujar penulis tersebut.
 

Dalam kes ini, penulis mendakwa Yap bukan sahaja memiliki satu malah dua PhD palsu daripada universiti yang tidak diiktiraf dan telah pun ditutup oleh pihak berkuasa. -Sumber


JOMO Kata: "Jahat punya CINA.... Askar DAP kah...?"

KEMPEN CEGAH JENAYAH! "Jangan Berpakaian SEBEGINI...!"

Dengan keadaan kes-kes rogol dan Liwat yang berlaku di Negara ini, JOMO hendak kjatakan kepada semua Wanita terutamanya Gadis agar berpakaian sopan dan baik.... Ianya bukan sahaja dapat mengelak daripada perkara yang tidak diingini, malahan dapat menggambarkan ciri-ciri ketimuran Gadis Malaysia.... Orang kata, MENCEGAH itu adalah lebih baik...

Jangan Berpakaian macam Wanita ini!JOMO Kata: Agama juga ada menggariskan etika berpakaian.... Tepuk dada Tanya Iman....

Sunday, 1 April 2012

MALU!!! "kurang 30 Orang Dengar Cermah Azmin @Sepanggar Sabah...? "

Baliklah Azmin.... Tak ada guna KAU DI Sabah....


Road Tour Azmin di Sabah sangat mengecewakan Anwar Ibrahim... Hampir setiap ceramahnya di Sabah tidak mendapat sambutan ORANG SABAH kerana semua maklum akan Hakikat siapa Azmin Ali yang sebenar... Bayangkan Seorang Timbalan Presiden PKR turun padang tapi disambut beberapa kerat Orang....? Kasihan....
Azmin pusing Sabah atas arahan Anwar Ibrahim untuk menjenguk sambutan Orang Sabah terhadap PKR... APS difahamkan, PKR akan bertanding lebih banyak kerusi kali ini ternasuk akan bertanding lawan SAPP dan DAP...? 
Signal BUNGKUS... 
Ceramah Azmin di Kg.Keliangau Sepanggar petang tadi meceritakan segalanya... Hadirin seramai kurang 30 Orang itu manampakkan bahawa, warga di Sepanggar juga telah MENOLAK PKR... Azmin seperti biasa memainkan isu-isu basi yang jelas tidak dapat diterima oleh penduduk Sabah terutamanya Warega Sepanggar... Isu seperti RCI, PTPTN, Royalti terus-menerus menjadi Bahagn Politik mereka walaupun Rakyat tidak dijelaskan bagaimana pergerakan duit negara akan diuruskan demi memberikan semua yang dikehendaki oleh pembangkang....

Orang lama dalam UMNO juga kenal siapa Azmin ini... Dahulunya bila Anwar dalam Penjara batang hidungnyapun tidak kelihatan kerana TAKUT.... Beliau menjadi terlalu kaya semasa bersama Anwar dahulu, walaupun gajinya hanya beberapa sahaja... Apa dia dan Anwar buat untuk Rakyat ketika itu...? Rakyat tahu, Anwar sebenarnya adalah dalang kepada semua kecelaruan POLTIK di Negara ini... Beliau meninggalkan kesan yang buruk kepada UMNO sewaktu beliau dalam kerajaan... Beliau adalah dalang kepada isu RCI di Sabah...
Jelas... Warga Sepanggar tidak terpengaruh dengan DAKYAH Azmin di sini... Rakyat Sepanbggar mahukan pemimpin yang tahu bekerja seperti Ketua Bahagian UMNO Datuk Jumat Idris... Bukannya pemimpin Ciptaan Azmin yang hanya tahu bercakap tapi kerjanya....? Apa mereka buat di Selangor...? 
Kalau betul nak HAPUSKAN PTPTN, APS Cabar Azmin supaya kerajaan Selanbgor HAPUSKAN dahulu YURAN Pengajian Pelajar di UNISEL (Universiti Industri Selangor) dan Kolej Uni Islam Selangor (KUIS)... Tapi, apa yang mereka buat...? Habis dicanangkan mahu hapuskan PTPTN, tapi, Negeri yang diperinbtah oleh mereka pun tidak dapat diurus.... 
Anak Parlimen Sepanggar


JOMO Kata: Sah... Orang Sabah TOLAK PKR.... Adalah lebih baik untuk tidak bertanding Pilihanraya akan datang.... Nanti dapat Malu Anwar....aha

Jadual Gaji Baru 'PANAS' Penjawat Awam! "P &P"


Maklumat ini JOMO perolehi dari kawan yang juga seorang Penjawat Awam.... TAHNIAH!


JOMO Kata: Alhamdulillah... Ramai kawan JOMO Penjawat awam ni... Dapatlah meringankan BEBAN... Terima Kasih Kerajaan BN!!! Tanx PM!!! Bersyukur adalah lebih baik....

"Pengerusi Dhong Zhong Kedapatan Beli Sijil PHD...?"


Gempar kita baru-baru ini terhadap Tuntutan Dhong Zhong yang dianggap tidak bijak dan keterlaluan di dalam negara seperti Malaysia... Tapi inbi lagi MENARIK....

Dalam apa yang dilihat sebagai satu ironi Pengerusi Persatuan Gabungan Jawatankuasa Sekolah China (Dong Zong), Dr Yap Sin Tian didakwa membeli membeli ijazah kedoktoran (PhD) palsu di Internet. 

Penulis blog ‘Stop The Lies’ mendakwa dia mempunyai cukup bukti bahawa Yap membeli ijazah tersebut dan beliau telah memperdaya ramai pihak terutamanya dalam isu melibatkan pendidikan Cina di negara ini. 

"Dalam tempoh beberapa tahun beliau (Yap) telah memperdaya orang ramai termasuk beberapa ahli kumpulan pendidikan Cina berhubung kelayakannya yang palsu. "Beliau dengan bangga telah mempamerkan resumenya di laman web, Oriental Strategy Research Centre yang di mana beliau juga merupakan pengarah di sana,” kata penulis blog tersebut dalam entri terbarunya, pada Sabtu.
Mengulas lanjut, penulis tersebut berkata Yap didakwa mendapat Ijazah Kedoktoran dalam bidang Pengurusan Perniagaan daripada Universiti Southern Cross, Australia pada 1999. 

"Selain itu, Yap turut mendakwa beliau mempunyai dua lagi, PhD dari Universiti Kesington Amerika Syarikat pada 1993 dan ijazah sarjana dalam bidang Pentadbiran Perniagaan pada 1991 di universiti yang sama. 

"Semakan kami mendapati Universiti Kesington tidak mempunyai bilik kuliah, tiada makmal mahupun asrama. Ini adalah satu perkara yang pelik. Universiti tersebut hanya memiliki sebuah pejabat kecil di Glendale, California,” katanya. -sumber
JOMO Kata: Cakap pandang-pandang... Kita bukan Orang BODOH....

PANAS! "Muka Pelajar Melayu MALAS..."

Apabila Perdana Menteri mengumumkan bahawa Kerajaan akan menjadikan PTPTN sebagai biasiswa kepada pelajar IPTA/S yang berjaya menamatkan pelajaran mereka dalam kategori kelas pertama, Dewan Rakyat disambut dengan penuh gembira... PM Najib sentiasa menekankan ASPEK kecemerlangan akademik dikalangan mahasiswa dan ini sekaligus menjadi pendorong kepada semua pelajar IPTA/S...

alahai melayu.....


Bukankah ianya bagus untuk meningkatkan kesedaran mahasiswa betapa pentingnya mencapai gred yang bagus...? Bukankah ianya menggalakkan persaingan kearah kecemerlangan dengan cara yang sihat...? Namun, hari ini ada pihak yang hanya inginkan populariti terus menekan kerajaan agar menghapuskan PTPTN kepada semua pelajar di pengajian tinggi... Persoalannya kenapa perlu dihapuskan...? Bukankah ianya adalah lebih baik jika menggunakan kaedah PM Najib sebelum ini...?

Maka atas desakan itu, lahirlah pelajar-pelajar melayu malas ini tampil kehadapan untuk meminta kerajaan memansuhkan PTPTN... Pelajar Cina mana? P{elajar india mana? Bukankah ianya menampakkan pelajar melayu ini MALAS dan tidak mahu menempah kejayaan....?

JOMO Kata: Setuju jika kerajaan hapuskan CAS Perkhidmatan yang tinggi...

Ini Baru Yang TERKINI!!! "Jadual Gaji Naik Penjawat Awam..."

Maklumat ini JOMO perolehi dari kawan yang juga seorang Penjawat Awam.... TAHNIAH!


JOMO Kata: Alhamdulillah... Ramai kawan JOMO Penjawat awam ni... Dapatlah meringankan BEBAN... Terima Kasih Kerajaan BN!!! Tanx PM!!! Bersyukur adalah lebih baik....

"Foto Wanita DiPerkosa Oleh Tentera...."

"Jahanam.... Itulah yang boleh digamnbarkan kepada tentera AS ini... Jahat... Tada perikemanusiaan... Semoga terus dilaknat sampai bila-bila...."

mediavogue.blogspot.com


JOMO Kata: Kurang ajar.....