Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan dan artikel yang dipaparkan adalah untuk bacaan dan ianya berdasarkan pertimbangan Penulis. #Berjuang

Saturday, 31 March 2012

PANAS! Sila BACA Kenyataan Media Presiden JATI..."

 ISLAM... MELAYU.... RAJA....
KENYATAAN AKHBAR YB DATO’ DR HASAN  MOHAMED ALI ADUN GOMBAK SETIA MERANGKAP PRESIDEN JATI

Selaku Presiden JATI saya terpanggi luntuk memberi ulasan terhadap program TafaqquhIlmi yang dianjurkan oleh Jabatan Pelajaran Negeri Johor dengan kerjasama Jabatan Mufti Johor yang bertajuk, “Pemantapan Aqidah: Bahaya Liberalisme dan Pluralisme dan Ancaman Kristianisasi Terhadap Umat Islam – Apa Peranan Guru ?”

Sebagai orang yang terlibat secara langsung dalam isu yang akan dibincangkan dalam pertemuan tersebut, JATI memandang tinggi langkah pro-aktif yang diambil oleh kedua-dua jabatan di atas. Saya berpendapat masa dan ketikanya sangat bertepatan bagi mana-mana pihak menganjurkan program sedemikan.

 Pada masa yang sama saya memandang berat tindakan setengah pihak yang mempertikaikan program tersebut kononnya program sedemikian akan menimbulkan ketegangan agama dan kaum.

 Lebih parah daripada itu mereka menuduh langkah ini adalah sebahagian daripada agenda pihak tertentuuntuk mendapatkan keuntungan politik.

Saya hairan bagaimana pihak-pihak tersebut mengenepikan usaha murni sebegini dan cuba menggambarkan bahawa ancaman aqidah bukan merupakan suatu isu besar yang perlu ditangani secara bersungguh-sungguh. 

Saya juga hairan bagaimana seorang bekas pimpinan gerakan Islam memandang remeh program yang dianjurkan sedangkan pandangan-pandangan mengenai isu ini yang biasa diutarakan mengatakan bahawa isu murtad sudah sampai ke tahap yang begitu serius. 

Saya menjadi bertambah hairan apabila pimpinan PAS sendiri melalui Naib Presidennya melihat isu ini sebagai satu mainan politik.

Saya sedih dengan tindakan yang terpaksa diambil oleh penganjur menggugur perkataan Kristianisasi daripada tajuk asal program atas desakan pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab yang lebih suka supaya masyarakat mengambil sikap lepas tangan.

 Bagi saya ancaman Kristianisasi merupakan ancaman yang nyata yang tidak perlu diselindungkan.

Saya sendiri mempunyai pengalaman peribadi dalam hal ini. Ancaman Kristianisasi di Selangor seperti yang berlaku dalamkes di DUMC sesungguhnya sangat membimbangkan.

 Salah satu daripada bukti wujudnya usaha mengkristiankan orang-orang Islam akan saya bentangkan di dalam sidang media hari Isnin ini.

"Orang-orang Yahudi (Jews)  dan Nasrani (Christians) tidak sekali-kali akan redha atau suka kepadamu sehinggalah engkau menurut agama mereka"


Taman TunDr Ismail
30 Mac 2012

"SKANDAL RM455 Juta: Anwar Buat Muka TELOR..."

Ini dilaporkan oleh blog GAP...


Hiasan.....


Skandal yang bukan melibatkan seratus dua ratus, Tapi, ianya melibatkan Ratusan Juta Ringgit.... Ayoyo... Kali ini Anwar tak boleh lari sudah... Tutup muka puyn tidak boleh... Paksa buat Muka Jadi Telor lah....

 Skandal KBB-HLFB: Bakal Tamatkan Riwayat Politik Anwar
Bala lagi…mungkin itulah sahaja yang Anwar mampu katakan apabila satu lagi skandal yang mengaitkan dirinya terdedah.  Kali ini, bukan skandal seks tetapi skandal rasuah atau kroni atau lebih tepat salahguna kuasa - yang mana butirannya hanya akan terjawab di mahkamah.  Tetapi yang pastinya, Anwar sememangnya dikatakan terlibat.  
Kerana itulah Anwar telah menolak mentah-mentah sapina yang dikemukakan terhadapnya.  
Kes ini timbul berikutan saman oleh Hong Leong Bank Bhd terhadap ahli perniagaan Low Thiam Hoe berhubung skandal pembelian Kewangan Bersatu Berhad (KBB) bernilai RM445 juta pada 1998. 
Untuk makluman, Tan Sri Quek Leng Chan, Pengerusi Hong Leong Finance Berhad (HLFB) mempunyai hubungan yang baik dengan Anwar.   Dan pada ketika itu, Anwar adalah di dalam keadaan terdesak untuk menjatuhkan Tun Dr. Mahathir sebelum mantan Perdana Menteri tersebut selesai menyiasat skandal seks dan homoseksnya.  
Selain itu, pemilik asal KBB, iaitu syarikat Arus Murni Corporation Sdn Bhd (AMC) dimiliki oleh Hamzah Harun dan Mohd Faiz Abdullah pula merupakan penulis ucapannya. 
Melalui hubungan antara kroni inilah maka Anwar telah memastikan yang wang sebanyak RM445juta telah diluluskan oleh HLFB sebagai pinjaman kepada Low bagi mengambil-alih KBB.  Wang tersebut kemudiannya, dipindahkan kepada AMC tanpa melalui prosedur biasa, yang memerlukan proses pengambilalihan selesai terlebih dahulu.  Akhirnya, setelah pemindahan wang berlaku, pengambil-alihan tidak pula berlaku sepertimana sepatutnya.  
Anwar tahu bahawa sukar untuknya melepaskan diri dari isu ini apatah lagi apabila semuanya dibongkar di mahkamah.  Tidak mustahil ‘perjalanan’ dan ‘aktiviti’ wang tersebut akan dijejak semula yang mana akhirnya akan membongkar lebih banyak rahsia hitamnya.  
Silap haribulan, akan timbul kes baru yang akan membawa Anwar ke mahkamah sekali lagi sebagai tertuduh.  
Jika tahun 1998 menyaksikan begitu banyak drama hebat yang melibatkan Anwar, maka pastinya kisah di belakang tabir drama ini adalah jauh lebih hebat lagi.   Bayangkan, dengan wang sebanyak itu, dan mungkin juga lebih lagi dari sumber yang lain, apakah yang telah dilakukan Anwar bagi memastikan skandal homoseksnya ditutup dari pengetahuan Tun Dr. Mahathir dan rakyat.  
Bayangkan, berapa ramaikah yang telah disogok dan diupah oleh Anwar untuk tujuan ini. Dengan wang sebanyak itu juga, bayangkan apa yang Anwar boleh lakukan dengan petugas media asing terutama yang berpangkalan di Kuala Lumpur dan Kota Singapura.  
Membayangkan semua ini, tidak hairanlah Anwar menolak sapina terhadapnya.  Dengan pilihanraya yang semakin hampir serta Datuk S. Nallakarupan yang tidak sabar-sabar malah ‘teruja’ sekali untuk disaman, sungguh Anwar tidak sanggup menerima satu lagi bala.  
Walaupun Anwar tahu pihak pendakwa pasti akan memohon perintah mahkamah agar beliau hadir, tetapi sekurang-kurangnya dapatlah beliau melambat-lambatkan proses perbicaraan.  Lagipun melambatkan proses bicara sudah menjadi kepakarannya.  
Penulis yakin, Anwar amat berharap agar kes ini dapat dilengah-lengahkan sehingga selepas pilihan raya umum, dengan andaian jika beliau menjadi Perdana Menteri, kes ini boleh dibuang begitu sahaja. BERUANG BLUE -GAP

JOMO Kata: Tunggulah Masa mu Anwar... Makin ko Pusing makin Ko akan di PUSING.... Muka kau macamana pun kita kenal.....

PANAS! "Skandal 'Seks' Kaitkan PEMIMPIN SABAH...?"

hiasan...."Tak Habis-Habis dengan cerita skandal sana sini melibatkan orang kenamaan, yang ini pula melibatkan seorang berpangkat Datuk di Sabah yang juga seorang ADUN... Siapa...?""Samada Gosip ataupun Cerita benar, sorotan cerita PAPARZI SABAHKINI.NET nampak seolah-olah memang wujud skandal yang melibatkan 'Datuk S' (Bukan nama Sebenar ini...)""Sangat memalukan, bilamana SABAH kini mengekalkan keadaan politik yang stabil pimpinan Ketua Menteri Musa Aman, namun, masih ada pemimpin yang menampakkan kebodohan sendiri dengan mencorak NAFSU tanpa sebarang kawalan....""Tahukah bahawa beliau itu adalah Pemimpin? Tahukah Beliau segala tindak-tanduknya adalah diperhatikan ramai orang? Mata-mata wujud di mana-mana...."cerita lanjut lihat sumberJOMO Kata: Kita Mahu Pemimpin yang BAIK lagi Terbaik... Kalau ada macam ini punya pemimpin GUGURKAN saja...!

OTAK KUNING DI KELANTAN! NIK AZIZ SALAHKAN PAS...

Nik Aziz?

Nik Aziz menyelahkan PAS Kelantan kerana GAGAL menghilangkan Fenomena Otak Kuning dikalangan Penduduk Kelantan yang kononnya dibawa oleh pemerintahan UMNO 20 tahun yang lepas.... Otak Kuning dia kaitkan dengan UMNO, PAS Otak apa...? Takda Otak? Otak Kering?

Ini menunjukkan 20 Tahun PAS memerintah Kelantan... PAS gagal mentarbiahkan Kelantan.... Apa lagi JOM Tukar...!

TERBARU!!! "PROTON 'PREVE'...."

Proton Preve....?

Inilah dia yang dinamakan sebagai Proton Preve yang sebelum ini dikenali dengan nama Kod P3-21A... Menarik... Menawan... Harga Boleh Tahan OK....


Macamana...? Ada Berani...?

TAHNIAH Proton! 1 Malaysia.....

Mesti Tengok! "VIDEO LOGIK Kenapa Islam HARAMKAN BABI...?

........Sekadar Hiasan......
Tidak perlu dipertikaikan lagi... Allah Maha Mengetahui setiap sesuatu... AllahuAkbar!!!!


Friday, 30 March 2012

SUBHANALLAH! "5 Tahun Sudah Pandai Jadi Imam...."

Imam berumur 5 Tahun....

Tidak perlu dipelikkan... Allah Maha Mengatahui akan setiap sesuatu.... Inilah anugerah yang diberikan kepada anak muda ini... Walaupun baru berumur 5 tahun, tapi, mempunyai bacaan Al-Quran yang penuh tertib dan hafalann yang sangat baik....

JOMO Kata: terinta sepotong HADIS!

Amr ibn Salamah berkata, “Suatu ketika Nabi SAW bersabda, ‘Jika waktu solat tiba, hendaknya ada di antara kamu yang melakukan azan. Lalu yang paling banyak bacaan Al Qur’annya hendaknya diangkat menjadi imam.’ Mereka melihat tidak ada yang bacaan Alqurannya melebihi diriku. Maka aku diangkat sebagai imam, padahal aku masih enam atau tujuh tahun. “(HR Bukhari)

EDISI 2 "SOALAN PANAS KEPADA ANWAR..."

Siapa dia...?

YB Zul terus menekan Anwar dengan beberapa soalan yang cukup menggusarkan Anwar dan konco-konconya....

1. Kenapa Anwar menyokong kristian menggunakan kalimah ALLAH?

2. Kenapa Anwar menyokong murtadnya Lina Joy?

3. Kenapa Anwar menyatakan undang-undang liwat dah lapuk?

4. Kenapa Anwar menyokong Majlis Peguam bila dema melancarkan Seks Bebas LBGT?

5. Kenapa Anwar masih mempertahankan ucapan pluralisma di LSE yang menyatakan semua agama adalah sama?

6. Kenapa Anwar melancarkan manifesto Pakatan BiaDAP-PKR-PAS yang tidak menerima penubuhan Negara Islam dan menolak perlaksanaan hudud?

7. Kenapa kitab Jinggay langsung tidak sebut pasal Daulah Islamiyyah & perlaksanaan undang-undang Islam?

Isyk-isyk..

sumber

JOMO Kata: Habislah Anwar.... Bila Mau JAWAB...?

HABIS! "Skandal KASANOVA Pemimpin SABAH...?"


hiasan....

"Tak Habis-Habis dengan cerita skandal sana sini melibatkan orang kenamaan, yang ini pula melibatkan seorang berpangkat Datuk di Sabah yang juga seorang ADUN... Siapa...?""Samada Gosip ataupun Cerita benar, sorotan cerita PAPARZI SABAHKINI.NET nampak seolah-olah memang wujud skandal yang melibatkan 'Datuk S' (Bukan nama Sebenar ini...)""Sangat memalukan, bilamana SABAH kini mengekalkan keadaan politik yang stabil pimpinan Ketua Menteri Musa Aman, namun, masih ada pemimpin yang menampakkan kebodohan sendiri dengan mencorak NAFSU tanpa sebarang kawalan....""Tahukah bahawa beliau itu adalah Pemimpin? Tahukah Beliau segala tindak-tanduknya adalah diperhatikan ramai orang? Mata-mata wujud di mana-mana...."cerita lanjut lihat sumberJOMO Kata: Kita Mahu Pemimpin yang BAIK lagi Terbaik... Kalau ada macam ini punya pemimpin GUGURKAN saja...!

TURUN KENDURI ESOK @ Sepanggar!!!


datuk Jumat dijangka akan merasmikan program tersebut....


Sepanggar terus dimeriahkan dan disemarakkan dengan program-program rakyat dan kemasyarakatan dalam memastikan RAKYAT di Sepanggar terus didekati dan dibantu dengan apa cara sekalipun... Ini bagi memastikan HUBUNGAN PEMIMPIN dan RAKYAT tidak terputus dan terus terhubung mesra....

Mohd fareez... 'Semua dijemput hadir..."


Pendekatan seperti ini telah diterima oleh rakyat sebagai wadah kepada proses mengeratkan hubungan baik sesama insan atau lebih tepat lagi rakyat bersama pemimpin... UMNO Sepanggar cukup percaya bahawa pendekatan ini sangat efektif terutamanya dalam menyahut cabaran Transformasi Politik Perdana Menteri Malaysia...

ESOK!!! kerjasama Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA) dan UMNO/BN Sepanggar, akan diadakan satu kenduri kampung yang bertujuan untuk bertemu rakyat dan mengeratkan lagi silaturrahim diantara warga Sepanggar... Berikut adalah maklumat program:

PROGRAM KENDURI KAMPUNG
Tempat : Kampung Warisan inanam.
Tarikh : 31 Mac 2012
Hari : Sabtu.
Masa : 8.00 pagi sehingga 11.00 Malam
Pengisian Menarik: Sukan rakyat seperti Sepak Manggis, Main Bola Pakai Kain Sarong, Menggubah Buah, Pertandingan Mewarna dan Melukis (Kanak-kanak), Saringan karaoke, Gotong-Royong masak kenduri, Perasmian pada jam 8.00 Malam oleh pemimpin Harapan Sepanggar Datuk Jumat Hj Idris....

Menurut pegawai JASA , Encik Mohd Fareez Aznul Adnan "Program ini sangat bertepatan dengan kehendak Perdana Menteri malaysia, agar Pemimpin tempatan bertemu dengan rakyat dalam apa keadaan sekalipun samada GEMBIRA ataupun SEDIH... Namun, program ini pastinya akan mengembirakan penduduk sekitar... Semua Warga Sepanggar di Jemput HADIR..."

Ini program rakyat.... Jadi, sebaiknya semua kita perlu hadir untuk memberi sokongan dan menyertai apa juga acara yang telah disediakan... Apa TUNGGU LAGI!!!! DATANG!!!!


sumber Anak Parlimen Sepanggar

JOMO Kata: UMNO/BN Sepanggar TERBAIK!!!

GEMPAR! "Video Anwar DiBOGELKAN Kawan-Kawan..."

Sekadar Hiasan....
Panas sekali kerusi yang diduduki oleh manusia yang bernama Anwar Ibrahim... Sebabnya begitu banyak... Sumpah seranah orang yang dikelentong olehnya terus menerus menimpa dirinya yang kelihatan semakin hari semakin tidak keruan dengan keadaan politik semasa....

Terbaharu, Laporan MEDIA oleh kawan-kawan Anwar yang dahulunya berdiri teguh dibelakangnya dan kini mereka sudah sedar akan hakikat mereka hanya diperbodohkan saja oleh manusia bernama Anwar ini... Anwar sanggup buat apa saja demi Jawatan Perdana Menteri Malaysia...

Perjuangan untuk Melayu/Islam sudah ditolak tepi... Apa yang Awnar telah buat di Selangor? Untuk Melaytu? Untuk Cina? Untuk India....? semua hanya manis dimulut.... Sebagai Contoh: Dia tahu di Selangor banyak duit... Kenapa tidak gunakan duit tersebut untuk bantu orang melayu/Islam...? nak sangat HAPUSKAN PTPTN, Bayarkan dahulu Hutang-Hutang Anak Selangor yang pernah pinjam dengan PTPTN.....

"Lihat Video Anwar Di Bogelkan oleh kawan-kawan.....?" rujuk DI SINI


Hipokrit... Siapa SEBENARNYA Rampas HARTA Melayu..?

Bapa hipokrit di selangor....?

Khalid Ibrahim terus menerus menutup HIPOKRASInya dalam memimpin PKR dan kerajaan Selangor apabila begitu banyak kepincangan yang telah dilalukannya telah tidak menyenangkan Orang Melayu dan seluruh Anak Selangor yang sedang memerhatikan tindak-tanduknya... Suka menunding jari kepada orang lain, sedangkan beliaulah Dalang sebenarnya....

Siapa jahat...?
sumber

JOMO Kata: Habis segalanya.....

KONDO MEWAH Di SINGAPURA BEB! Dah Kurang TANAH...?

Beginilah keadaanhnya bilamana SINGAPURA sudah kehabisan tanah untuk diisi oleh penduduknya yang kian bertambah.....

wow.....


JOMO Kata: "Difahamkan ramai rakyat SINGAPURA beli tanah di JOHOR....? Macamana ni...? Betul kah? Siasat please......"

Thursday, 29 March 2012

MASA UMNO SENANG Semua DatanG! Masa UMNO Susah Pergi Mana?

Baru kita tahu siapa kawan siapa lawan.... Masa UMNO berada dalam keadaan senang dan tenang, ramai yang mengaku dia seorangt pimpimpin dan pejuang UMNO.... Masa UMNO susah, mana pejuang-pejuang UMNO ini?
Biasalah... Mana-mana benda atau kejadian yang sifat kejadiannya yang sementara tidak pernah sempurna...  Seperti juga UMNO/BN, kenapa pejuang ini tidak mahu membantu sehingga pulihnya UMNO/BN kembali seperti sedia kala...

Adakah kita layak digelar pejuang bila kita lari dari medan perang....???

Tepuk dada tanya iman....

Gempar! "Senarai Murtad Yang di TUTUP oleh Pakatan..."

Sumber MyMassaMasy'Allah..... Macamanakah kejadian ini berlaku...? Kenapa Pemimpin Melayu Islam kita masih bergaduh mengenai KUASA... Berjuang hanya kerana Anwar...? Siapa mahu bela Isu Murtad ini....?\

Rujuk MyMassaWAH!!! "Berkopiah Pun Depan Ada TIN HIJAU...?"

Sumber


"Transformasi PAS.... Bukankah Islam kata jangan terlibat dalam apa juga yang bersangkut pasut dengan ARAK...? Kenapa Tak BANTAH...? Kenapa DIAM MEMBISU...? Kalau ini Orang UMNO dah lama puak ni BISING Macam UNTA.... Mana TARBIAH PAS? Mana Bob Loqman?"

JOMO Kata: "Sudah tiba masanya Orang PAS tinggalkan PAS... Maklumat terbaru JOMNO dapat semalam... akan ada 2 Orang Besar PAS yang akan tinggalkan PAS... Siapa dia...? Lepas ni CONFIRM Anwar akan terkucil...."

"HINA RUMAH ORANG MELAYU/ISLAM...?"

Langsung tiada adab.... Itulah kata-kata orang melayu yang sedar tentang keperibadian Khalid Ibrahim yang semakin hari semakin 'BENGONG' sendirian... Masuk Rumah Orang Melayu adab buka kasut pun tak ada...? Mana tahu itu tempat depa tidur atau bersolat? langsung tiada adab....

Sumber

JOMO Kata: "Macamni kah orangnya yang nak jaga Hal Ehwal Agama Islam ganti Dr.Hassan Ali....? Seumpama menghina Rumah kediaman Orang Melayu Islam nampaknya...."

LAWAK! "Bila Bakal Menteri Pelajaran Anwar Berbicara BI..."

Dikatakan mahfuz Omar ini sentiasa mendampingi Anwar Ibrahim mengalahkan Presiden PAS kerana telah ada perjanjian Sulit diantara dia dan Anwar untuk menjadikan dia sebagai Menteri Pelajaran jika Anwar berkuasa... ("Tak tahulah, berapa ramai dah Anwar janjikan Menteri Pelajaranni...") Mungkin hanya angan-angan tahi ayam jer kot....

SUMBER


Tengok jer Tweet Mahfuz Omnar ni... Nak eja Lunch pun tak betul... LAUNCH ker LUNCH...? Pembaca ajarlah dia macamana nak eja dan tulis.... 

JOMO Kata: "Macamni nak Jadi Menteri Pelajaran....? Lingkup....."

JAHANAM ZIONIS....

Sumber FB

Buat apa kita mahgu bagi muka dengan Zionis yahudi Laknatullah ini...? Buat apa kita mahu jaga keselamatan Ahli Neraka ini setelah apa yang mereka lakukan kepada Orang Islam...? Tidak sedihkah lagi kita melihat saudara mara seagama atau dengan nada lain SEMANUSIA dengan kita disiksa dan dibuat sedemikian rupa hanya kerana mempertahankan tanahiar mereka...???

JOMO Kata: Fikirlah.... Jangan sampai Negara Kita menjadi semacam itu... Bersama kita pertahankan Tanahair kita dari campurtangan pihak tidak bertanggungjawab....

Wednesday, 28 March 2012

"Terkucil Exco Adat melayu Tengok Ni..." Ely Wong Nak Join?

Berikut adalah foto-foto tour penjelasan isu-isu semasa Dr.HJassan Ali dan YB Zul... Alhamdulillah, mendapat sambutan yang baik... Teruskan perjuangan... Khalid Ibrahim Selaku Exco jaga Hal Ehwal Agama nak komen apa? Jangan asyik nak komen projek ubah suai jer....
yakin....
Hadirin dan hadirat....
segenap lapisan....
ramai....

YB Zul bersama hadirin...

Tekun mendengar...


JOMO Kata: Demi Agama... Demi Islam... Teruskan perjuangan....

CEPAT! "Daftar Pemilih Sebelum Ahad Sempat MENGUNDI..."

Daftar Sekarang...

Jangan Lupa! Sabtu ini adalah hari terakhir untuk mendaftar sebagai pemilih bagi sukuan pertama... mereka yang telah mendaftar sebagai pemilih selewat-lewatnya sabtu ini berpeluang untuk mengundi jika pilihanraya diadakan pada bulan Jun2012....
JOMO Kata: Tunaikan Tanggungjawab kepada Negara! Pastikan kita memilih yang terbaik!

1 Malaysia... Rakyat Didahulukan, Pencapaian DiUtamakan....


PUTRAJAYA 28 Mac – Rakyat Malaysia yang mendaftar sebagai pemilih sebelum Ahad ini berpeluang mengundi pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13), jika pilihan raya diadakan selepas bulan Jun tahun ini.
Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata, daftar pemilih bagi suku pertama tahun ini akan berakhir pada 31 Mac dan Daftar Pemilih Tambahan Suku Tahun (DPT ST) 1/2012 dijangka diwartakan pada bulan Mei ini.
"Kalau (pemohon) tidak terlibat dengan bantahan, mereka layak mengundi,” katanya kepada Bernama ketika dihubungi di sini hari ini.
Beliau berkata, demikian apabila diminta mengulas sama ada rakyat Malaysia yang mendaftar sebagai pengundi pada suku tahun pertama tahun ini layak untuk mengundi pada PRU-13 sekiranya pilihan raya umum diadakan pada bulan Jun dan ke atas. - BERNAMA

"Aiman Tak Kisah Kalau Dia Hanya Nak Jadi GAY LEADER..."


sekadar hiasan...Satu demi satu mereka yang dahulkunya menjadi kawan karib kepadanya terus menerus menyerang beliau atas satu dasar untuk memberitsahu rakyat siapa sebenarnya Anwar ini... Pembohongan beliau dalam memutar belit apa saja yang boleh diputar menyebabkan rakyat sudah terlalu muak dengannya...

"Kita tidak kisah kalau dia hanya ingin menjadi pemimpin Gay Malaysia kah... Tapi, dia mahu menjadi Perdana Menteri Malaysia... Ini sangat merbahaya...."

YB.Zulkifli ada asas kepada perjuangan ini... baca di sini

"JAHATNYA AGENDA SEMPIT DAP... Anti....?"

Ingatkah lagi kita dengan Isu penghapusan tulisan JAWI pada papan tanda jalan di Negara ini....? Agenda Siapa....?

tujuk apa tu?
macam nak lastik jer jari tu....


JOMO Kata: Sekadar peringatan... Sedarlah kita... Mereka baru memegang Negeripun macam-macam dah jadi, apatah lagi pegang Negara....

"Kita Tak Kisah Kalau Dia Sekadar jadi Pemimpin Gay...?"

Sekadar Hiasan....
Satu demi satu mereka yang dahulkunya menjadi kawan karib kepadanya terus menerus menyerang beliau atas satu dasar untuk memberitsahu rakyat siapa sebenarnya Anwar ini... Pembohongan beliau dalam memutar belit apa saja yang boleh diputar menyebabkan rakyat sudah terlalu muak dengannya...

"Kita tidak kisah kalau dia hanya ingin menjadi pemimpin Gay Malaysia kah... Tapi, dia mahu menjadi Perdana Menteri Malaysia... Ini sangat merbahaya...."

YB.Zulkifli ada asas kepada perjuangan ini... baca di sini

"PAKATAN MARAH NAJIB, Minyak Tak Naik-Naik..."

pening nsak main isu aspa? jangan main lelaki n perempuan seksaligus....

Hairankan... Kehebatan PM Dato Seri Najib mentadbir Negara ini terutamanya dalam memastiukan kebajikan rakyat terbela terus mencipta rasa tidak puas hati dikalangan pembangkang kerana sudah tidak ada isu lain yang hendak dimainkan oleh mereka....

tenang bila berbicara....
Rakyat berterima kasih kepada PM, walaupun harga minyak pasaran dunia meningkat naik, namun, di malaysia kita masih menikmati harga yang sama seperti sebelum ini... Tiada kenaikan harga minyak dilaporkan... Walaupun, pembangkang terus menerus menakutkan rakyat yang kononnya harga minyak akan naik oleh PM Najib....

JOMO Kata: Slogan 1 Malaysia, Rakyat didahulukan, terus menjadi perbualan ramai.... Terima Kasih BN....

Tuesday, 27 March 2012

CERAMAH MALATOP! "GedeBooom Muka Anwar..."

Teruskan perjuangan...

JOMO Kata: Kepada yang berhampiran bolehlah menghadirkan diri ke program ini... Kita pastikan kesatuan Umat Islam Negara ini bersatu.... Mantapkan AKIDAH....

AUKU! "Anwar Manusia HIPOKRIT...?"

Beginilah kejadiannya bilamana manusia sudah tiada kuasa... bila berkuasa kita tahu akan hakikat realiti kehidupan dalam berpolitik... Bukan semua kita boleh capai dalam keadaan sempurna, walaupun kata-kata POLITIK itu sangat manis bila didengar....
dahulu begini... sekarang?


Semasa DS Anwar Ibrahim menjawat Menteri Pendidikan, dengan tegas Anwar menyatakan bahawa AUKU 1971 tidak akan dimansuhkan. Kenyataan tersebut boleh dibaca di akhbar-akhbar perdana pada 28 Ogos 1990 ketika Anwar merasmikan Persidangan Penyelidikan UKM pada 27 Ogos 1990. 
Kata Anwar, "Saya tidak pernah campurtangan dalam hal urusan universiti. tetapi banyak yang bercakap mengenai kebebasan atau autonomi universiti yang mahu mengenepikan dasar pendidikan negara. Mereka mahu kebebasan sepenuhnya. Ini merbahaya!"

Kata Anwar lagi, "Ada yang mengugut saya bahawa jika tidak pinda itu sekarang, mereka akan menyokong pembangkang".
Begitu bersungguh-sungguh Anwar mempertahankan AUKU 1971. Kenapa baru sekarang mahu menghapuskan AUKU 1971. Inilah pemimpin lidah bercabang! Anda mahu dia menjadi Perdana Menteri Malaysia? 
Kajian Mymassa  juga mendapati semasa AUKU dibentangkan di Parlimen, wakil-wakil PAS seperti Tuan Hj Nik Aziz Nik Mat (Pengkalan Chepa), Tuan Hj. Mustapha Ali (Kuala Terengganu), Tuan Hj. Hassan Adli (Bagan Datok) dan Tuan Hj Yusof Hj Abdullah (Ulu Muda), semuanya menyokong AUKU 1971. Boleh cek Hansard Parlimen jika anda meraguinya. 
Hanya DAP yang membantah. 
Maknanya DAP mengambil masa hampir 40 tahun akhirnya berjaya mempengaruhi PAS supaya turut membantah AUKU 1971. Mereka sanggup menunggu sebegitu lama, asalkan orang Islam dan orang Melayu diperdaya, diperbodoh dan akhirnya dijajah oleh mereka.
Kata Nga dan Ngeh, nak beli orang Islam dn orang Melayu senang aje...Bagi kita, ko nak beli Nizar dan Mat Sabu bolehlah...betul tak?
MyMassa

JOMO Kata: Persepsi adalah segalanya.... Tapi, rakyat mula sedar akan HIPOKRASI pemimpin namanya Anwar ini....

KHAS! "Jadual Gaji Terkini DG41 Beserta Tunggakan..."

Bagus ni....
Berikut merupakan anggaran gaji yang bakal diterima oleh penjawat awam bagi yang menjawat berada di Gred DG41. Gaji di atas adalah berdasarkan kiraan sebelum dan selepas kenaikan gaji 13% yang diumumkan Perdana Menteri baru-baru ini.

Bukan itu sahaja malah, perkiran yang dibuat juga berdasarkan kepada Kenaikan Gaji Tahunan. Harus diingat tidak semua penjawat awam akan menerima Kenaikan Gaji Tahunan yang sama. Jika sekiranya KGT anda pada bulan April (jika ada) maka gaji yang anda akan terima pada bulan April 2012 termasuk kenaikan Gaji 13% adalah seperti pada ruangan yang berwarna UNGU. Jika tidak (tidak ada KGT) maka gaji yang anda akan dapat pada April adalah pada ruangan KUNING! -Sumber


JOMO Kata: Apapun... TAHNIAH kepada kerajaan yang memerintah... Terima Kasih banyak-banyak... Kuranglah bebanan Rakyat lepas ini....

JAGA2! "Gadis Bermotor di Rogol Selepas di Langgar..."

Hiasan....
 
Kejadian ini sangatlah menakutkan kita.... Ramai wanita sekarang sudah suka menunggang Motor kerana ianya lebi8h senang berbanding kereta... Berikut adalah kejadian yang JOMO perolehi dari blog InfoSahaja

berhati-hati....
JOMO Kata: Berhati-hati kepada semua... malang itu tidak berbau.... Kerajaan Prihatin Keselamatan Rakyat...

Monday, 26 March 2012

Hot Penang... "Duit Judi Bikin Bayar Orang MISKIN...?"

Hiasan....

Pulau Pinang terus dilanda malang bilamana kekayaan yang di 'generate' dari industri judi digubakan untuk membantu Orang Miskin... Secara jelas terpapar, Duit Judi digunakan untuk membasmi kemiskinan... Orang Melayu Islam dapat duit Judi....?

Sumber
 JOMO Kata: Malang dan terus malang.... JOM ubah kerajaan Pulau Pinang....

SUDAH! "Khalid Berjaya Himpunkan 10 Ribu Orang...?"

Gempar!!! Itulah yang dapat digambarkan mengenai status kekuatan Pakatan terutamanya PAS yang terus mendapat sambutan yang menggalakkan oleh Penyokong-Penyokongnya.... Siri penjelasan isu-isu semasa yang membincangkan mengenai 'Tersasarkah PAS', mendapat sambutan yang Menggalakkan, di mana difahamnkan 10 ribu yang hadir ke program tersebut.... Ini sudah baqiik bagi PAS....ehe

cuba kira....?
Cantik Banner....?

JOMO Kata: Nampaknya... Shah Alam bakal punyai MP baru....? 10 RIBU ORANG atau 10 ORANG....? Lu fikirlah sendiri....

GEMPAR! "Mak Nyah Solat Maghrib... Makmum @ Imam...?"

Hiasan....
Tiga lelaki berperwatakan wanita menerima pengajaran awal apabila diarah menunaikan solat Maghrib secara berjemaah bersama jemaah lain di Masjid Al-Hana, Kuah di sini, petang kelmarin.

Sebelum itu, mereka yang berusia 20-an ditahan sepasukan anggota penguat kuasa Pejabat Agama Daerah Langkawi (Padal) dalam pemeriksaan di sebuah pusat karaoke, kira-kira jam 6.30 petang.
Ketiga-tiga mak nyah berkenaan turut diberi kemeja- T dan kain pelikat untuk menunaikan solat supaya mereka insaf dan kembali menjadi lelaki sejati.
Pegawai Penguat Kuasa Padal, Rosyadah Ramli berkata, semua lelaki itu ditahan ketika leka menyanyi dalam sebuah bilik di pusat karaoke terbabit.
Beliau berkata, ketiga-tiga mereka memakai kosmetik, beg tangan dan berpakaian wanita tetapi ketika soal siasat mengaku lelaki.
“Selepas ditahan, kami memberi kaunseling sebelum mengajak mereka menunaikan solat berjemaah agar dapat memberi keinsafan.
“Kami kemudian mengeluarkan saman supaya mereka hadir untuk diambil keterangan di pejabat agama daerah,” katanya.
Katanya, ketiga-tiga lelaki terbabit adalah penduduk tempatan dan belum pernah ditahan sebelum ini.
“Kes akan disiasat mengikut Seksyen 7 Enakmen Kanun Jenayah Syariah Kedah 1988 dan jika sabit kesalahan boleh dikenakan denda tidak melebihi RM1,000 atau enam bulan penjara atau kedua-duanya sekali,” katanya. - HM 
SUMBER

JOMO Kata: "Macamana Kes kalau seorang tu... Main Perempuan.... Lelaki pun dia main... Ada video SEKS... Last-last Jadi Imam....? Nak kata dah Inbsaf, perangai masih gila....?"