Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog Bro Lay Low. Tulisan untuk bacaan, berdasarkan pertimbangan Autor. #Berjuang

Monday, 27 February 2012

RAHSIA TERBONGKAR! "Kenapa PAS Kuantan Tak Join Himpunan Hijau...?"

hiasan....

Hairan bin ajaib... kalau sebelum ini mana-mana demonstrasi orang PAS adalah yang paling kehadapan... Tapi, Hakikatnya Orang PAS di Kuantan sudah mengetahui dengan lebih jelas akan kebenaran bahawa Lynas hanyalah Kilang Kimia biasa seperti kilang-kilang kimia yang lain...


Rupa-rupanya mereka menyokong Amanat Ustaz hadi Awang mengenai Isu Lynas:

"Saya hendak menarik perhatian tentang isu lynas yang dibangkitkan perwakilan. Saya minta isu ini dirujuk kepada pakar. Kita ada pakar Nuklear, Dr Rosli Che Mat, Ahli Parlimen Hulu Langat. Dia PhD dalam bidang Nuklear, Dr Dzulkefly Ahmad, bahagian keracunan. Jangan rujuk kepada orang lain. Nak tahu pasal kelapa sawit, jangan tanya pakar getah. Sebelum buat keputusan, rujuk pakar kita. Saya tidak mahu ulas panjang, saya minta supaya dengar taklimat Dr Rosli tentang itu...."

"Patutlah yang datang kebanyakannya orang Luar dan ramai dikalangan mereka adalag orang cina... persoalan lain, kenapa Orang Cina yang begitu taksub menentang Kilang Lynas ini...? Adakah perkara 'lain' yang menyebabkan mereka menjadi Anti-Lynas? Apatah lagi ianya melibatkan soal perniagaan... Cuba kita fikirkan!"

Ini kenyataan Dr Rosli Che Mat....

"Yang membawa isu ni PKR. Jadi saya bersabar lama dan saya pernah dapat warning daripada Penerangan PAS mengatakan YB jangan buat komen apa-apa. Saya terima. Saya tidak bercakap. Tapi tidak adil. Mereka buat komen setiap keluaran Harakah dengan bahasa yang kita kurang senang lah. Adakah Lynas itu sebagai loji nuklear? Pernah Dr Mitzi nampak sebagai loji radiation lah apa semua macam-macam. Dia spin.”
“Saya pun malu. Saya orang PAS juga. Jadi akhirnya saya buat keputusan saya sebagai saintis nuklear, saya datang hari ini. Apa dia orang nak kata, kata lah.” (Dr. Che Rosli Che Mat, Ahli Parlimen Pas Hulu Langat, Selangor)"

JOMO Kata: "Lynas GAGAL dalam rancangannya... Tapi, hairan ya, ramainya tokoh pembangkang hadir... A.Samad Said dan Ambeeega pun ada... Ambeeega siap promo kempen 100% lagi tu.... Apapu, rakyat tahu apa yang sebenarnya pakatan pura-pura tak tahu... "

baca juga AkuJuga

No comments:

Post a Comment